spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

2000 de protestatari la Bârlad (foto)

- Advertisement -

PROTEST Peste 2000 de persoane au protestat astãzi la Bârlad în jurul Primãriei, fatã de explorarea si exploatarea gazelor de sist în România si mai ales în judetul Vaslui, o parte dintre manifestanti venind la aceastã actiune de la mitingul organizat dimienatã la Silistea – comuna Pungesti. Actiunea de la Bârlad a fost organizatã cu ocazia Zilei Mondiale Anti Fracturare Hidraulicã (anti Fracking). Manifestatia s-a încheiat în jurul orelor 16.30, fãrã nici un incident.

Manifestantii s-au adunat, în fata sediului Primãriei Bârlad în jurul orei 15.00, unde au început sã mãrsãluiascã, desi initial anuntau cã vor forma un lant uman în jurul institutiei. Protestatarii au scandat lozinci anti-Chevron si împotriva presedintelui Traian Bãsescu, a Guvernului si a premierului Victor Ponta. La initiativa protopopului de Bârlad, Vasile Lãiu, oamenii au cântat în cor imnul naional al României. Initiatorii protestului au fost membrii Grupului de Initiativã a Societãtii Civile (GISC) Bârlad care, la fel ca si la Silistea, au sustinut discursuri în fata participantilor, explicându-le riscurile la care este expusã populatia în cazul exploatãrii gazelor de sist. Membri GISC Bârlad si anume Ovidiu Tiron, Gabriela Milan Sava, Violeta Cozar, Pr. Vasile Lãiu, gr. (r) Nicolae Rotaru, au stat în mijlocul protestatarilor. “Nu vrem sã mai auzim de aceste gaze de sist si nici de acestui guvernanti care ne-au mintit! Atâta minciunã pe metru pãtrat n-am vazut niciodatã. Sã le fie rusine si îi anuntãm cã vrem ca si copii nostri sã aibã un mediu curat. Nu vrem sã murim, ne-au omorât destui semeni cu Cernobîlul”, a spus Ioan Sãlãvãstru, unul din protestatari.

Protopopul Vasile Lãiu cere guvernantlilor sã respecte vointa poporului!

Protopopul de Bârlad, Vasile Lãiu, având în jurul sãu mai multi preoti a cerut guvernantilor sã respecte vocea multimii. “Le-as transmite institutiilor abilitate ale statului sã ne cerceteze dacã ei cred cã noi suntem plãtiti pentru aceste proteste, iar dacã se va dovedi cã nu, sã rãspundã pentru asta cei care sunt plãtiti sã ne denigreze pe noi! Suntem noi prostii României? Suntem ignorati dar nu ignoranti, nu ne mai jigniti inteligenta domnilor guvernanti”, a spus protopul Vasile Lãiu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.