spot_imgspot_img
13.3 C
Vaslui
26-apr.-2024

Peste 130.000 de teste pe bază de salivă, distribuite în școlile vasluiene

- Advertisement -

OFICIAL… Testele pe bază de salivă, ce vor fi administrate elevilor, începând de joi, 2 decembrie, au ajuns în școlile vasluiene. Potrivit inspectorului școlar general, numărul acestora se ridică la 134.500. “La noi în județ au ajuns vineri după-amiză și au fost distribuite deja în școli”, a precizat prof. Elena Mustață, șefa Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui. Testele sunt însoțite de prospect, certificat de conformitate și instrucțiuni de folosire. “Această trusă este destinată utilizării de către personalul calificat și instruit al laboratorului clinic, instruit cu specialitate și în tehnicile procedurilor de diagnostic in vitro”, se arată în prospect. De asemenea, ISJ Vaslui a trimis unităților de învățământ și un video cu instrucțiunile de asamblare a kiturilor de testare pe bază de salivă în pungi individuale. În clip se poate vedea cum o persoană cu mănuși chirurgicale ia câte o componentă din câte o pungă și o pune într-o pungă sterilă. Cadrele didactice care se vor ocupa de această operațiune vor beneficia de zile libere.

Pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice, al părinților și al elevilor, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și ministrul Educației au realizate trei videoclipuri în care explică cum se asamblează un pachet cu două teste, necesar unui elev pentru o săptămână (două testări), cum se administrează un test și cum se prelucrează o probă de salivă.



Potrivit ministrului Educației, „materialul suport-video are trei componente. În primul rând, doctorul Rafila, în calitatea lui de medic, face o demonstrație de utilizarea a acestor teste. Al doilea punct al acestui material video este modalitatea în care se asamblează aceste teste, și doi membri ai Guvernului, ministrul Educației și ministrul Sănătății plus Inspectorul General de București demonstrează cum aceste teste pot fi asamblate pe seturi, în câteva secunde pentru un set. În al treilea rând, dacă îmi permiteți, este un material în care un profesor care nu are competențe medicale, întâmplător ministrul Educației, administrează acest test unui copil de 10 ani”.

În școlile unde nu există infrastructură, elevii primesc testele pentru o săptămână și pot fi administrate acasă

În situația în care infrastructura școlii nu permite realizarea testării, sarcina revine părinților: „Acolo unde profesorii consideră că nu se pot implica în acest proces sau nu există infrastructură, elevii primesc testele pentru o săptămână și pot fi administrate acasă, sub supravegherea părinților. Dacă se administrează de către părinți sau în prezența părinților, în mod evident, nu mai necesită acordul expres al acestora, deoarece părinții sunt cei care le administrează”. Dacă rezultatul unui test administrat acasă este pozitiv, trebuie să fie anunțată școala: „Important este să putem raporta, să raportăm corect și în timp rezultatele acestor teste către școală și către medicul de familie, dacă este vorba de un rezultat pozitiv”.

Directorii școlilor, responsabili de organizarea testărilor

Ministrul Educației a mai precizat ieri că directorii școlilor sunt responsabili de organizarea testărilor. „Fiecare școală are un director. Directorul este responsabil pentru managementul acelei școli. Va apela la colegi, cadre didactice, va apela la personal didactic și didactic auxiliar, personal nedidactic și, acolo unde există un rol foarte important, îi rog pe cei care sunt angajați ai Ministerului Sănătății, asistenți medicali, să se implice în acest proces. Sunt convins că se vor implica”, a declarat ministrul Educației.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

      • Vrem sa plecam toată familia in vacanta fără bătăi de cap și restricții
        Toți suntem vaccinați mai putin copilul de 10 ani, n-am avut nimic de la vaccin, absolut nimic

        • Deci 30 000 de morti declarati oficial de UE (cifra reala e probabil de 10-100 de ori mai mare) nu inseamna nimic pentru tine. Sunteti debili toti …

  1. Domnul ministru ar trebui să-și bage testele astea în fund. Nu sunt conforme ,ele trebuiau asamblate de personal autorizat.Si nici eficiente nu sunt . Au cheltuit banii degeaba , probabil unii au încasat comisioane grase ,iar acum le-au trimis în teritoriu ca să se descurce fraierii. Eu , ca părinte, nu voi folosi niciodată testele lor. Sunt niște mizerii. Daca vreau sa îmi testez copilul cumpăr un test de la farmacie, iar dacă nu vreau sa-l testez ,nu o fac. Nu sunt obligat ,iar ei nu au voie sa -i interzică copilului meu sa vina la școală, nu-i pot îngrădi dreptul la învățătură.

  2. Asamblarea în pachete individuale poate fi organizată de către directorul unității școlare, centralizat, cu personal nedidactic (paza,administrație, etc) personal care să și fie recompensat/plătit.

  3. Cadrele didactice nu sunt asistenți medicali cu pregătire specifica in domeniu sanitar !
    Un asistent medical are o pregătire specifica meseriei și o avizare de către ordinul asistenților din Romania

  4. Testul este o frauda , iar virusul si boala nu exista , este doar o scuza pentru instaurarea dictaturii si pentru exterminarea populatiei de catre masoneria satanista prin injectare.

    Incercati sa puneti cola sau alte lichide in aceste teste si o sa vedeti ca iese pozitiv. TOTUL ESTE O FRAUDA , IAR INJECTAREA ESTE GENOCID !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.