spot_img
25.1 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

Peste 170 de incendii de vegetație stinse în ultimele 24 de ore. 18 persoane afectate de caniculă au ajuns la spital

- Advertisement -

Pompierii au stins peste 170 de incendii de vegetație în ultimele 24 de ore, potrivit unui bilanț comunicat sâmbătă de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. De la începutul perioadei de caniculă, au ars aproape 2.000 de hectare de vegetație și păduri. 18 persoane au ajuns la spital din cauza efectelor caniculei.

În cele 1.421 de puncte de prim ajutor și hidratare care funcționează la nivel național, în ultimele 24 de ore au primit asistență 1.546 de persoane, dintre care 18 au fost duse la spital, potrivit bilanțului IGSU.

Totodată, pompierii au stins 174 de incendii de vegetație, care au afectat o suprafață de 756 de hectare. De la începutul perioadei caniculare și până în prezent, au fost afectate 1.963 hectare de vegetație uscată și păduri, se mai arată în comunicatul IGSU.

Inspectoratele județene pentru situații de urgență au desfășurat trei transporturi de apă către zone afectate: o misiune de transport de apă potabilă, o misiune de transport de apă menajeră și o misiune de transport de apă pentru animale.

Autoritățile locale au efectuat 67 de misiuni, dintre care 27 transporturi apă potabilă, 24 transporturi de apă menajeră, 16 transporturi de apă pentru animale.

Cu scopul de a conștientiza populația asupra riscurilor la care este expusă prin incendierea vegetației uscate de pe terenurile arabile și pajiștile permanente, respectiv a consecințelor negative asupra mediului înconjurător, în ultimele 24 de ore au fost realizate 1.374 acțiuni de informare preventivă desfășurate în teren, în care au fost împărțite 5.940 materiale informative…https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/peste-170-de-incendii-de-vegetatie-stinse-in-ultimele-24-de-ore-18-persoane-afectate-de-canicula-au-ajuns-la-spital-2022755

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.