spot_img
25.9 C
Vaslui
16-iul.-2024
spot_img

Peste 2.200 de persoane au fost ucise de la izbucnirea revoltelor din Siria, potrivit ONU

- Advertisement -

Peste 2.200 de persoane au fost ucise de la izbucnirea revoltelor din Siria, în luna martie, a declarat Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului, Navi Pillay, potrivit NewsIn.

Potrivit oficialului citat de BBC, noul bilanţ include 350 de decese anunţate de la începutul Ramadanului. În deschiderea unei sesiuni de urgenţă Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, Pillay a declarat: „Gravitatea actualelor încălcări (ale drepturilor omului – n.r.) şi atacurilor brutale împotriva manifestanţilor paşnici din ţară cer antenţia vostră”.

„Armata şi forţele de securitate folosesc în continuare forţa excesivă, inclusiv artileria grea, pentru a pune capăt demonstraţiilor paşnice şi a recâştiga controlul asupra locuitorilor din diferite oraşe”, a adăugat oficialul.

Ulterior, secretarul general al ONU Ban Ki-moon a declarat că este îngrijorător faptul că preşedintele Bashar al-Assad nu şi-a onorat promisiunea de a pune capăt operaţiunilor militare.

Declaraţiile au intervenit după publicarea unui raport ONU, luna aceasta, care a conchis că forţele de securitate siriene sunt vinovate de încălcarea drepturilor omului, ce poate reprezenta crime de război.

romanialibera.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.