spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Peste 20 de vasluieni la Marșul Unirii din Chișinău

- Advertisement -

ACTIUNE PENTRU MAREA UNIRE Cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la Marea Unire din 1918, Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și Alianța pentru Centenar i-au chemat pe toți cei care simt românește la Marșul Unirii în Republica Moldova. Evenimentul va avea loc astăzi, 2 decembrie, începând cu ora 14.00, la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău. Din județul Vaslui au plecat spre Chișinău peste 20 de persoane, zece din Bârlad și peste zece din Vaslui.
Potrivit organizatorilor, Marșul Unirii va aduna sub cele trei culori ale tricolorului românesc pe toți cei care, consideră dezideratul unirii ca fiind unica soluție viabilă și unicul proiect de țară ce poate schimba soarta întregului neam românesc. Alianța pentru Centenar solicită dialog cu conducerea partidelor politice de la București, îndeosebi a celor parlamentare, pe teme de interes pentru România și Republica Moldova, în cursul săptămânii 4 -10 decembrie. Mișcarea unionistă cere clasei politice din România ca ziua de 1 decembrie să fie prilej de reafirmare a angajamentului de solidaritate pe toate planurile față de Republica Moldova, prin realizarea promisiunilor făcute în campania electorală cu privire la interconectarea energetică dintre România și Republica Moldova, la accesul liber pe piața muncii din România a cetățenilor moldoveni, crearea spațiului informațional comun și coordonarea cu societatea civilă a eforturilor de marcare a Centenarului.
„Facem apel la forțele politice din România să înceapă dialogul despre Basarabia imediat după 1 Decembrie și să colaboreze și chiar să folosească expertiza societății civile în acest sens. Totodată, ne dorim un dialog sincer pe marginea Centenarului, care ar trebui să devină o oportunitate de coagulare a societății românești în jurul Reîntregirii, ca proiect de țară”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, componentă a Alianței pentru Centenar.

„Pe 1 decembrie avem o sărbătoare foarte importantă, este ziua națională a tuturor românilor. Vrem să împărtășim împreună aceste clipe frumoase, printr-un Marș al Unirii. Noi vă oferim în dar 10.000 de panglici tricolore, 10.000 de calendare cu cele mai importante date despre evenimentele românești, noi vă oferim în dar multă voie bună, multe drapele tricolor și tot ce înseamnă național, patriotic, românesc”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele UNIREA – ODIP.
Unioniștii moldoveni au anunțat că îi vor face o „surpriză” lui Igor Dodon, întrucât vor merge în satul lui de baștină pentru a-l felicita cu Ziua României.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.