spot_imgspot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
09-dec.-2023

Peste 250 de candidați au susținut prima probă la Bac-ul de toamnă

- Advertisement -
ABSENȚI… 72 de candidați au lipsit de la această probă

EXAMEN… La prima probă din sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat au fost prezenți aproape 79% dintre cei înscriși. Mai exact, la această probă de Limba și literatura română au participat 266 de elevi, dintr-un total de 338 înscriși. Desfășurarea examenului a fost lipsită de incidente, nu au existat elevi eliminați pentru tentativă de fraudă. În total, la această sesiune s-au înscris 778 de candidați, dintre care 538 din promoția curentă.

Examenul de Bacalaureat – sesiunea august-septembrie 2021, a început luni, 16 august, cu proba de Limba și Literatură română. Au fost prezenți nu mai puțini de 266 de candidați, având un procent de prezență de 78.69%. Proba s-a desfășurat în patru centre. 72 de candidați au absentat la această probă. Subiectele și baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar: marți, 17 august – proba obligatorie a profilului, miercuri, 18 august – proba la alegere a profilului și a specializării, iar joi, 19 august – proba la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate în data de 31 august, până la ora 12:00.

Când pot fi depuse contestațiile

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.