Peste 270 de băcăuani au intrat în izolare în ultimele două zile, pe fondul întoarcerilor masive din străinătate

Numărul persoanelor din judeţul Bacău aflate în izolare la domiciliu s-a mărit cu 271, în ultimele două zile, pe fondul creşterii semnificative a numărului celor care au revenit din străinătate. Potrivit statisticii oficiale publicate zilnic de Prefectura Bacău, numărul băcăuanilor în izolare este, luni, de 480, față de 209, cât se înregistrau vineri și sâmbătă.

Pentru Ziarul de Bacău, prefectul Liviu Miroșeanu a explicat că situația se manifestă în toată țara, având în vedere că, de vineri seara, persoanele care se întorc din „zonele roșii” (focarele de coronavirus) nu mai sunt plasate în carantină, ci în izolare la domiciliu.

„E un fenomen firesc ce va continua. Oamenii nu mai sunt preluați de la graniță și duși cu mașinile poliției în carantină, ci acum sunt lăsați singuri să se ducă la domiciliile lor, unde să stea în izolare 14 zile”, a detaliat prefectul județului Bacău.

Practic, rămân în carantină doar cei care, la frontieră, declară că nu au un domiciliu în care să stea izolați și cei care sunt prinși că nu respectă cele 14 zile de izolare. …https://zdbc.ro/bacauani-izolare-strainatate/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ