Peste 30 de câini părăsiți la marginea Bacăului

În ultimele zile, mai mulți cetățeni au semnalat lucrătorilor de la Serviciul de Gestionare al Câinilor fără Stăpân prezența unui grup numeros de câini – aproximativ 30 – care umblă împreună prin Bacău.

Din declarațiile martorilor și filmările puse la dispoziție, ei au apărut noaptea, brusc, de nicăieri la limita Municipiului Bacău cu Comuna Sărata.

“Din înregistrări, se vede că toți cîinii sînt dezorientați, nu cunosc orașul, nu sînt obișnuiți cu traficul auto, nu sînt agresivi, ba am spune că au chiar o atitudine defensivă. Sînt speriați deși par a fi obișnuiți cu oamenii”, spune Dinu Păncescu, șeful Serviciului.

Grupul inițial s-a rupt în cel puțin două grupuri, unul, mai numeros, a rămas în zona cartierului CFR.

“Desfășuram acțiuni de capturare a acestor cîini, de diverse dimensiuni și virste, de la puiandri la câini adulți, de la talie mică la talie mare. După comportament, e clar că acești cîini aparțin aceluiași grup, se cunosc între ei și cel mai probabil, înainte de a fi abandonați la periferia Municipiului Bacău, ei au stat împreună într-un adăpost”, a mai spus Dinu Păncescu.

Acesta spune că pentru serviciul pe care-l gestionează, abandonul canin nu este o noutate, saptaminal înregistrându-se cazuri de cățele abandonate cu pui, puii fiind puși în cutii de carton. Dar este pentru prima dată în ultimii ani când există un număr atit de mare de câini lăsați pe stradă în aceiași noapte, în același loc. ….https://www.desteptarea.ro/peste-30-de-caini-parasiti-la-marginea-bacaului/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ