31.7 C
Vaslui
03-iul.-2022

Peste 30 la sută dintre români ar emigra dacă ar avea posibilitatea

Aproape o treime dintre români (31 la sută) ar emigra definitiv dacă ar avea această posibilitate, ei fiind devansaţi în cadrul Uniunii Europene doar de britanici (33 la sută), potrivit unui sondaj realizat de Gallup şi dat publicităţii marţi.

Numărul mare al britanicilor care vor să emigreze nu poate fi atribuit crizei economice globale sau recesiunii prin care trece ţara, acesta fiind la fel ca înainte de intrarea în recesiune, în 2008, potrivit sondajului.

Cu toate acestea, doar 2 la sută dintre britanicii care au declarat că ar emigra susţin că intenţionează să facă acest lucru în următoarele 12 luni, un procent mult mai mic decât în alte ţări europene. Procentul românilor care susţin că intenţionează să emigreze în următorul an este de 11 la sută, ceea ce clasează ţara pe locul al optulea, la egalitate cu Irlanda.

Pe primul loc în intenţia de a emigra în următoarele 12 luni se află spaniolii (15 la sută), urmaţi de portughezi (15 la sută), ungari şi luxemburghezi (13 la sută), bulgari şi lituanieni (12 la sută).

Sondajul a fost efectuat pe un eşantion format din aproximativ 1.000 de adulţi, cu vârste de peste 15 ani, în perioada mai-august 2010, în ţările membre UE. Marja de eroare variază de la 3,5 la 4 puncte procentuale.

mediafax.ro

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here