Peste 50% dintre profesorii vasluieni vor să se vaccineze

VACCIN… Mai mult de jumătate dintre angajații din învățământul vasluian și-au exprimat intenția de a se vaccina împotriva COVID-19, a anunțat ieri inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.Aceștia sunt înscriși pe platforma de vaccinare de către un responsabil desemnat de conducerea unității de învățământ în care își desfășoară activitatea, avându-se în vedere prioritatea recomandată de Ministerul Educației: angajații din învățământul preșcolar (unde nu este obligatoriu portul măștii de către copii) și cadrele didactice care lucrează nemijlocit cu elevi, iar apoi angajații unităților de învățământ preuniversitar care urmează să funcționeze cu prezența fizică începând cu data de 8 februarie 2021.

Contactat, inspectorul general al ISJ, prof. Loredana Roman, a declarat că în județul Vaslui peste 50% dintre angajații din învățământ vor să se vaccineze: “Urmăm pașii prevăzuți pentru etapa a II-a și oferim colegilor din școli toate informațiile de care au nevoie!În fiecare unitate școlară există un responsabil cu campania de vaccinare, care înregistrează cadrele din școală pe platformă,în calitate de angajator.Din datele colectate până acum, peste 50% din fiecare categorie de personal (didactic, didactic auxiliar, nedidactic) și-a exprimat disponibilitatea pentru vaccinare. Colectăm date despre numărul de cadre didactice, personal didactic auxiliar și nedidactic, iar de îndată ce finalizăm situația vă vom da toate informațiile”.

Webinarii cu angajații din învățământ. Experții le vor răspunde la întrebări legate de vaccinare

Ministrul Educației a anunțat zilele trecute că vor fi organizate webinarii cu “mii, zeci de mii” de angajați din învățământ, pentru ca experții să răspundă întrebărilor acestora legate de imunizare, și că vaccinarea este un “act de responsabilitate”. “Un act de responsabilitate, de responsabilitate față de noi înșine, de responsabilitate față de toți cei cu care interacționăm direct sau indirect. Aș vrea să repet faptul că orice profesor vaccinat va însemna o diminuare a riscului de transmitere a acestui virus în școli, va însemna o creștere a stării de siguranță sanitară pentru elevi și profesori în toate școlile din România. Apreciez în mod deosebit, și nu o spun în mod formal, disponibilitatea coordonatorului campaniei naționale de vaccinare, disponibilitatea Guvernului României de a da prioritate personalului din învățământ.Avem în plan organizarea de webinarii, cu mii, zeci de mii de angajați din personalul din învățământ, webinarii prin care să poată fi oferite răspunsuri la întrebările firești ale fiecăruia dintre noi. Aș vrea să vă spun că s-au înlăturat și viciile de raportare, ați văzut procente mai mici la universitățile de medicină și farmacie, acestea nu raportaseră vaccinarea personalului didactic din învățământul medical clinic, deoarece au considerat că s-au vaccinat în calitate de medici. Deci sunt corectate și raportările și se adaugă zi de zi noi înscrieri cu privire la posibilitatea de vaccinare în sistemul de învățământ”, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ