spot_img
23.4 C
Vaslui
25-iun.-2024
spot_img

Peste 500 de vehicule verificate și aproape 60 de permise de conducere reținute de polițiștii vasluieni

- Advertisement -
VERIFICĂRI… Au fost acțiuni în forță pe șosele din județ, peste 300 de polițiști au verificat peste 500 de vehicule și au legitimat peste 650 de persoane.

TRASE PE DREAPTA… Peste 340 de sancțiuni au fost aplicate de polițiștii vasluieni, în perioada 30 ianuarie-5 februarie, în cadrul unor acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, înregistrate la nivel județean.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vaslui, în cadrul activităților desfășurate pe drumurile publice din județul Vaslui, 311 polițiști au verificat peste 500 de vehicule și legitimat peste 650 de persoane. “În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 344 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 87.435 de lei, 343 de sancțiuni fiind aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). Dintre acestea, 213 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru depășirea limitelor maxime de viteză admise, 53 au fost aplicate pentru abateri săvârșite de pietoni, iar 30 au fost fost aplicate pentru abateri săvârșite de bicicliști. De asemenea, au fost reținute 58 de permise de conducere. Principalele cauze care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost depășirea limitei legale de viteză (43), conducerea sub influența alcoolului (4) și neacordarea de prioritate pietonilor (8), folosirea telefonului mobil concomitent cu încălcarea altor reguli de circulație (2), conducere agresivă (1). Cu ocazia derulării acțiunilor, s-a constatat și săvârșirea a 2 infracțiuni la regimul rutier, respectiv”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”(2)”, a declarat Mălina Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.