2.6 C
Vaslui
03-dec.-2022

Peste 540 de polițiști vasluieni vor fi la datorie în perioada minivacanței de Revelion!

- Advertisement -

MĂSURI… În contextul minivacanței prilejuite de trecerea în Noul An, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au fost dispuse măsuri de suplimentare a efectivelor, polițiștii având misiunea de a acționa pentru preîntâmpinarea producerii unor evenimente negative.

Peste 540 de polițiști vasluieni vor fi la datorie în perioada 31 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021 și vor acționa pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor, atât a celor ce se comit cu violență cât și a celor care vizează patrimoniul. De asemenea polițiștii rutieri vor desfășura activități pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere și pentru fluidizarea traficului rutier. Se va acționa zilnic, suplimentar față de dispozitivul curent de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor și pentru a interveni atunci când sunt sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale. Polițiștii angrenați suplimentar fac parte din structurile de ordine publică, poliție rutieră, poliția transporturi, investigații criminale, investigarea criminalității economice, acțiuni speciale și polițiști de la arme, explozivi și substanțe periculoase. În această perioadă, Poliția Rutieră va acționa pe întreaga rețea de drumuri, în vederea fluidizării circulației și prevenirii evenimentelor rutiere, precum și prin intensificarea activităților specifice, potrivit competențelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influența băuturilor alcoolice.

Recomandări pentru conducătorii auto

„Circulați cu viteză adaptată condițiilor din trafic, în special când se merge în coloană și nu uitați de politețea rutieră ! De asemenea, pentru un plus de siguranță, în mers, măriți distanța dintre vehicule! Conduceți prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre și evitați depășirile care, în condiții de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase! Respectați regimul legal de viteză! Polițiștii rutieri reamintesc că viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum sau trafic reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România. Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă și riscul implicării în evenimente rutiere. Evitați acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece autovehiculul poate derapa! Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când se deplasează pe un carosabil alunecos sau când drumul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei ! Nu efectuați depășiri riscante! Înainte de plecare, informați-vă cu privire la condițiile meteo și la starea drumului pe care urmează să conduceți! Utilizați corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare și cel de climatizare-dezaburire.: recomandă Bogdan Gheorghiță, purtătoprul de cuvânt al  IPJ Vaslui.

Polițiștii specializați din cadrul Serviciului arme, explozivi și substanțe periculoase Vaslui vă recomandă:

„În perioada sărbătorilor de iarnă, le recomandăm părinților să supravegheze copiii cu atenție, deoarece aceștia pot fi expuși incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice. Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile și periculoase. Folosirea lor necesită control și supraveghere, dar și responsabilitate sporită în privința respectării condițiilor esențiale de securitate. Gazele obținute în urma arderii acestora pot dăuna mediului încojurător. Înainte de a folosi produsele pirotehnice, studiați cu atenție instrucțiunile și măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului. De asemenea, vă sfătuim să folosiți cu atenție sporită articolele pirotehnice, pentru a evita producerea incendiilor nedorite sau a vătămărilor corporale”, precizează Bogdan Gheorghiță, pourtătorul de cuvânt al IPJ Vasluii.

Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui recomandă tuturor cetățenilor să-și ia toate măsurile de autoprotecție necesare pentru a petrece sărbătorile de iarnă în siguranță. Vă dorim un Nou An Fericit, fără evenimente negative

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.