spot_imgspot_img
14.6 C
Vaslui
25-sept.-2023

Peste 6 kilograme de trufe, culese ilegal, confiscate de polițiștii vasluieni de la trei persoane fãrã autorizație de recoltare

- Advertisement -

ILEGAL… Aproape șapte kilograme de trufe, culese ilegal, au fost confiscate de polițiștii vasluieni de la un grup de trei persoane care cãutau valoroasele ciuperci într-o pãdure de la marginea județului nostru. Aceștia aveau cu ei și opt câini antrenați sã gãseascã trufele, deși s-a dovedit cã nu aveau niciun fel de autorizație. Recoltarea trufelor este reglementată strict în țara noastrã, iar amenzile pentru cei care nu respectã legea sunt usturãtoare.

Cei trei cãutãtori de trufe neautorizati au fost descoperiti de politisti pe raza orasului Negresti. Când au fost opriti de oamenii legii, acestia reusiserã sã adune aproape 6,6 kilograme de trufe, dupã cum s-a constatat în urma perchezitiei fãcute autoturismului în care se aflau. „La data de 14 august 2023, în intervalul orar 9.00-16.00, politistii Sectiei Politie Ruralã Negresti, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu în orasul Negresti, conform planului de actiune întocmit pe linia combaterii infractiunilor la regimul rutier, au depistat si oprit, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Neamt, în care se aflau trei bãrbati, cu vârste cuprinse între 22 si 50 de ani, din judetul Neamt. Cu ocazia controlului efectuat asupra vehiculului, politistii au identificat si confiscat 6,6 kg de material nelemnos, respectiv trufe, pentru care cei trei bãrbati nu aveau autorizatie. De asemenea, în portbagajul autoturismului, au fost gãsiti opt câini, rasa Golden Retriever, specializati în recoltarea de trufe. În cauzã, cei trei bãrbati au fost sactionati contraventional cu amenzi de 6000 de lei pentru „detinerea si transportul materialului nelemnos, respectiv trufe, fãrã autorizatie”, a declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Recoltarea trufelor e reglementatã strict si se face doar în baza unei autorizatii, întrucât interventia unor persoane care nu sunt specializate pentru asta poate duce la distrugerea arealelor în care cresc aceste ciuperci subterane. Trufa neagrã, supranumitã si diamantul pãmântului, este folositã în bucãtãriile marilor restaurante pentru preparate speciale. Un kilogram de trufe negre de calitate superioarã, adicã ciuperci care sã nu prezinte urme de deteriorare de la cules, poate sã coste si 3000 de euro.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.