spot_imgspot_img
22.4 C
Vaslui
15-apr.-2024

Peste 60 de copii au primit daruri de la senatorul Vasile Pintilie

- Advertisement -

CADOURI… În cea de a doua zi de Crãciun, pentru copii institutionalizati la Centrul de Primire în Regim de Urgentã a Copiilor Abuzati, Neglijati si Exploatati (CPR_-CANE) si din Centrul pentru copii cu deficiente (handicap locomotor) din Bârlad, senatorul Vasile Pintilie si sotia sa, împreunã cu membri organizatiei PDL Bârlad s-au transformat în “Mos Crãciun“.

Copiii au primit cu bucurie pachetele care contineau dulciuri, alimente, rãcoritoare si fructe, dãruind si ei senatorului un colind si câteva poezii pentru Mos Crãciun. Dacã la CPRU-CANE darurile au fost împãrtite cu drag si luminã în priviri, la Centrul pentru Copii cu Dezabilitãti (handicap sever locomotor), sotia senatorului Vasile Pintilie a împãrtit darurile cu lacrimi în ochi, vãzând imensa durere cu care acesti copii trãiesc toatã viata : întunericul mental. “Este greu sã vezi cã acesti micuti nu stiu ce este cu adevãrat bucuria de a trãi. Voi avea marti (mâine – n.r.) o discutie cu domnul Ionel Stefãnicã Armeanu, directorul DGASPC pentru a stabili prioritãtile acestui sector, ca sã ne ocupãm de finantãri si sã îmbunãtãtim cumva viata acestor micuti, care este deja pe fãgas bun, dar oricând copiilor nu le stricã un confort si mai bun“, a spus senatorul Vasile Pintilie.

A dãruit si a câstigat

În cea de a treia zi de Crãciun, « mosul » de la Senat a poposit si la Centrul « Elena Farago » unde alti 33 de tineri institutionalizati au primit cadouri de sãrbãtori. Pachetele au continut alimente (salam, caszaval, conserve), dulciuri (bomboane, ciocolatã, cozonac), precum si rãcoritoare si fructe (portoclae si banane), toate în valoare d eaporximativ 400 000 de lei vechi. Pentru gestul sãu frumos, de face fericiti copii orfani se sãrbãtori, senatorul Vasile Pintilie a primit si el un dar: o icoanã pictatã de cunoscutul artist plastic, care provine din centrele de plasament din Bârlad, Constantin Mardare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.