28.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Peste 600 de polițiști și 200 de jandarmi vasluieni vor asigura măsurile de ordine, în minivacanța de 1 decembrie

LA MUNCĂ…În perioada 27 noiembrie – 1 decembrie 2021, peste 670 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigaţii criminale, arme, explozivi și substanţe periculoase, precum și luptători pentru acțiuni speciale, vor acționa în vederea menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică.  Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor.

În fiecare zi, peste 30 de polițiști rutieri vor acţiona pe principalele drumuri naționale și județene pentru prevenirea evenimentelor grave și fluidizarea traficului rutier. Pentru prevenirea accidentelor de circulație și menținerea unei conduite prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa, zilnic, cu aparate radar, inclusiv cu dispozitivele TrueCam. Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui recomandă vasluienilor să își planifice din timp călătoriile, să se intereseze de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgă şi să adapteze viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Luând în considerare condițiile meteorologice prognozate pentru perioada următoare, conducătorii auto sunt obligați, prin lege, să-și doteze autovehiculele cu cauciucuri de iarnă pentru a se deplasa în siguranță pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. „Menționăm faptul că, în legislație, nu este specificată o perioadă anume a anului în care conducătorii auto sunt nevoiți să aibă dotate autovehiculele cu anvelope de iarnă, lanțuri sau alte echipamente antiderapante, obligația fiind impusă de condițiile meteo. Conform art. 102, alin. 1, pct. 28  din O.U.G. 195/2002 republicată privind circulația pe drumurile publice, „conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau fără a avea montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate”, este sancționată contravențional cu amendă cuprinsă între 9-20 de puncte sau avertisment. De asemenea, în cazul prezentat mai sus, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia, se reţine de către poliţia rutieră, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Și jandarmii vor fi prezenți la datorie

În perioada menționată mai sus, peste 200 de jandarmi vor fi la datorie pe teritoriul județului Vaslui, astfel încât cetățenii să-și poată petrece în siguranță timpul liber. Aceștia vor acționa în zonele aglomerate, atât independent cât și în cooperare cu polițiștii pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, dar și pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorități în actualul context epidemiologic. Pe data de 1 decembrie, pentru siguranța cetățenilor, jandarmii vasluieni vor fi prezenți la evenimentele dedicate ,,Zilei Naționale a României” ce se organizează în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși. Jandarmeria Vaslui recomandă tuturor participanților la evenimente să respecte măsurile de protecție sanitară dispuse de autorități în contextul pandemiei de Covid-19, iar în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale să solicite sprijinul forțelor de ordine aflate în apropiere sau să apeleze numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. shawormarii astia is jandarmi ? freaca cotoru toata ziua si mai iau si vreo 30 mii de lei…iuma la jandarmi ..niste paznici cum is astia de la LPS

    • Să știi că analfabeții ăștia nu sunt mulțumiți nici cu 4000 lei , sub pretextul că ei putea să facă și alte activități dar nu au voie. Cu toate astea toți jandarmii au cate o activitate ilegala pt că au mult timp liber

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here