27.8 C
Vaslui
30-sept.-2022

Peste 650 de candidați vasluieni, înscriși la examenul de BAC, sesiunea august-septembrie

- Advertisement -
CENTRE… În județul Vaslui, examenul de Bacalaureat va fi susținut în două centre: Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” Bârlad și Liceul “Ștefan Procopiu” Vaslui.

URMEAZĂ… A doua sesiune a examenului de BAC va începe pe 16 august, cu proba la limba și literatura română. Va continua miercuri, 17 august, cu proba obligatorie a profilului, și joi, 18 august, cu proba la alegere a specializării. În județul Vaslui, sunt 663 de candidați înscriși, care vor susține examenul în două centre: Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” Bârlad și Liceul “Ștefan Procopiu” Vaslui. Primele rezultate vor fi publicate pe 31 august, pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00-18:00, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 3 septembrie.

Fiecare probă scrisă va începe la ora 9:00, iar accesul în sălile de examen va fi permis până la ora 8:30, pe baza unui act de identitate. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Toate sălile de examen au în dotare camere functionale de supraveghere video audio. “Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor a desenelor vor putea utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot folosi doar instrumente de desen.

Candidații prinși cu telefoane sau notițe asupra lor vo fi excluși din examen

La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen. “Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, pahete etc., candidații având obligatia de a le lăsa în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisie. De asemenea, nu este permis accesul în sălile de examen cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați/asistenti din centrul/centrele de examen sau cu exteriorul. În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei, să transmită rezolvarea subiectelor ori să facă schimb de foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale. Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni și nu le sunt recunoscute notele obtinute la probele promovate anterior eliminării. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele conditii, cumulativ: recunoașterea/ echivalarea/ susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice digitale; susținerea tuturor probelor scrise, obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obtinerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise”, a transmis Inspectortul Școlar Județean Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. saracii de ei si … cu ce se aleg daca iau bacul? cu o intilnire cu laude la crismele din centru , si atit.
    Cum naiba !!!!cindva se gaseu locuri de munca pentru toti absolventii, de profesionala , de liceu, de facultate , indiferent de note, indiferent de competente … si acum? a facut 18 ani 80% din tineret pleaca ……. si au dreptate in Romania salariile sint ca…… pentru refugiati ( afganistani, ucrainieni etc )

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.