-7.2 C
Vaslui
08-feb.-2023

Peste 7000 de carnete de muncă așteaptă să fie revendicate de vasluieni

- Advertisement -
SISTEM ELECTRONIC… Începând cu 1 ianuarie 2011, cărțile de muncă au fost “scoase la pensie”, fiind încredințate titularilor, iar de atunci evidența muncii se realizează numai electronic.

APEL… Dovada vechimii în muncă și în specialitate pentru perioadele până la 31 decembrie 2010 se face cu carnetele de muncă, atrage atenția Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui. În momentul de față, 7017 carnete de muncă zac nerevendicate la sediul ITM Vaslui și la punctele de lucru ale inspectoratului din municipiile Bârlad și Huși. Cei care nu au încă acasă carnetele de muncă ar trebui să facă demersuri pentru a le prelua, astfel încât să nu se lovească de surprize neplăcute în momentul când solicită pensia.

Începând cu 1 ianuarie 2011, cărțile de muncă au fost “scoase la pensie”, fiind încredințate titularilor, iar de atunci evidența muncii se realizează numai electronic. Hotărârea Guvernului nr. 500/2011 și Codul muncii au obligat angajatorii să înființeze propriile registre generale de evidență a salariaților și să le transmită Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM). Anul trecut, la nivel național erau peste 450.000 de carnete de muncă care așteptau să fie revendicate de titulari, câteva mii și în județul Vaslui. Potrivit reprezentanților ITM Vaslui, la data de 05.12.2022 există un număr de 7017 carnete de muncă neridicate de titulari, situația pe punctele de lucru fiind următoarea: Vaslui : 3729 carnete de muncă; Bârlad:1856 carnete de muncă; Husi : 1422 carnete de muncă. “Având în vedere numărul mare de carnete de muncă aflate în gestiunea Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui și neridicate de foștii salariați ai agenților economici din județul Vaslui, rugăm titularii, sau după caz împuterniciții acestora să se prezinte la sediul I.T.M Vaslui și la punctele de lucru ale inspectoratului din municipiile Bârlad și Huși, potrivit aparteneței teritoriale, în vederea ridicării carnetelor de muncă. Menționăm că potrivit art. 279, alin.1 din Codul Muncii <<vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se probează cu carnetul de muncă>>“ a precizat conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.