spot_img
38.5 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Peste 80 de oameni au murit în urma unei busculade la o adunare religioasă hindusă în India

- Advertisement -

Peste 80 de persoane au murit şi multe altele au fost rănite în urma unei busculade care a avut loc marţi la o adunare religioasă hindusă în statul Uttar Pradesh din nordul Indiei, potrivit presei locale citate de Xinhua. Oamenii se adunaseră pentru a-l sărbători pe zeul hindus Shiva în oraşul Hathras, la 140 de kilometri sud-est de New Delhi, scrie Agerpres. Ministrul-şef al statului, Yogi Adityanath, a ordonat o anchetă asupra incidentului, relatează Reuters.

Incidentele fatale sunt frecvente la lăcaşurile de cult din India în timpul marilor evenimente religioase, scrie AFP. Cel puţin 112 persoane şi-au pierdut viaţa în 2016 după o explozie provocată de artificii într-un templu unde se sărbătorea Anul Nou hindus. În 2013, 115 credincioşi au murit în urma unei busculade în apropierea unui templu din Madhya Pradesh. Aproape 400 000 de persoane se adunaseră în momentul în care s-a răspândit zvonul că un pod era pe cale să cedeze, ceea ce a provocat învălmăşeala.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/peste-80-de-oameni-au-murit-in-urma-unei-busculade-la-o-adunare-religioasa-hindusa-in-india-2846627

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.