15.2 C
Vaslui
30-sept.-2022

PETCU SI-A DESEMNAT URMASUL ÎN FIEFUL VETERINARILOR

- Advertisement -

Din ciclul: eu centrez, eu dau cu capul!

INTERESANT… La Directia Sanitarã Veterinarã si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui a avut loc în luna ianuarie un concurs pentru ocuparea functiei de consilier la sectia Sãnãtate animalã, la care a participat si a si câstigat medicul veterinar Ioan Stoian, care are cabinet veterinar în comuna Perieni. Nimic neobisnuit. Dar faptul cã medicul din Perieni este membru PNL a ridicat oarece semne de întrebare printre salariatii directiei si medicii veterinari concesionari. Pe surse, se spune cã Ioan Stoian, care este un apropiat al directorului executiv al DSVSA Vaslui, Traian Petcu, este vizat de PNL si dirijat din umbrã de PSD sã fie numit în functia de director executiv, în locul lui Petcu. Medicii veterinari concesionari spun (sub protectia anonimatului) cã la DSVSA Vaslui se petrec unele ciudãtenii: cei de la “vârful” directiei au cabinete veterinare particulare sau concesionate, pe care le-au trecut pe numele unor apropiati (familie sau prieteni), astfel cã, în cazul în care institutiile abilitate verificã incompatibilitãtile acestora, sã iasã bine.

DSVSA Vaslui este o “fortãreatã”, unde nimeni, pânã acum, nu a reusit sã-i desluseascã misterle. Însã, de când DNA a început ofensiva împotriva coruptiei si a incompatibilitãtii printre functionarii publici si oameni politici, au început sã aparã multe dezvãluiri. Asa am aflat cã la DSVSA Vaslui a fost ocupatã, în urma unui concurs, functia de consilier la serviciul de sigurantã animalã, de cãtre Ioan Stoian, medic veterinar concesionar în comunele Perieni si Ciocani, care are în Bârlad si un cabinet veterinar privat. Ioan Stoian este venit în comuna Perieni ca medic veterinar din anul 2000, iar în anul 2008 chiar a si candidat la functia de primar al comunei din partea PNL. Are una dintre cele mai frumoase case din Perieni si, spun unii colegi din DSVSA, este prieten bun cu actualul director executiv al institutiei, Traian Petcu. Tot cei din directie “bârfesc” cã medicul Stoian este “pregãtit” de Traian Petcu, ca în cazul în care PNL ar ajunge la putere, acesta sã preia functia de director executiv, astfel cã la “butoane” sã fie tot unul de-al lor. Nu este exclus acest scenariu, având în vedere cã PSD se clatinã din ce în ce mai tare, fiind decimat de scandalurile de coruptie din ce în ce mai dese, iar previziunile sunt cã în aceastã primãvarã guvernul Ponta va cãdea.

Cabinetul veterinar, trecut la sotie!

Asa cã medicul Ioan Stoian s-a prezentat la concurs, l-a luat, fiind de altfel un bun profesionist si acum urmeazã partea cea mai “delicatã”: fiind functionar la DSVSA Vaslui, acesta nu mai poate detine un cabinet veterinar particular. Asa cã si-a trecut afacerea pe numele sotiei (care nu are nicio legãturã cu activitatea de medic veterinar), angajând pentru cabinetul concesionat de la Perieni si Ciocani un medic veterinar tânãr. “Este o practicã curentã la Directia Veterinarã. Multi dintre cei care sunt la vârful directiei au cabinete veterinare pe numele unor membri ai familiei, angajând medici veterinari cu 5% din profit. Dar stãm asa si ne întrebãm, dacã de exemplu doctorul Stoian a trecut afacerea pe numele sotiei, pe el cine-l controleazã? Cã noi, medicii veterinari concesionari, suntem sub contract cu ei si controalele le fac cei de la directie. Cum este posibil sã ai functie la DSVSA si sã ai în acelasi timp, prin chichite avocãtesti, si cabinet veterinar? Ce controale faci tu acolo? Sunt multe cazuri din acestea si n-ar fi rãu ca institutiile statului sã îsi facã timp sã controleze si incompatibilitãtile de la DSVSA Vaslui. Cã atunci când s-a anuntat postul pentru concurs a vrut sã se înscrie si un medic mai în vârstã, iar acestuia i s-a spus cã nu poate, trebuie întâi sã renunte la cabinetul concesionat. Dar la medicul Stoian s-a putut?”, ne-a spus, sub protectia anonimatului, un medic veterinar dintr-o comunã de lângã Bârlad, revoltat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.