spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

Petiție pentru “condamnarea la moarte” a Loredanei: “să-i facem dreptate acestei tinere care a sfârșit tragic”

- Advertisement -
PETIȚIE… Oamenii revoltați de fapta Loredanei Atănăsoaie cer ca fata să primească același “tratament” pe care l-a primit victima ei.

INDIGNAȚI… Revoltați de crima de la Mangalia, oamenii cer “condamnarea la moarte” a Loredanei, adolescenta de doar 18 ani, care și-a ucis cea mai bună prietenă. Aceștia au făcut o petiție online în care spun că “trebuie să-i facem dreptate acestei tinere”. “În România legile nu sunt cum ar trebui să fie pentru un criminal. (…) Alina avea visuri mari, își dorea să ajungă polițistă, însă această prietenă i-a luat viața și visurile fără ezitare. Această petiție are scopul de a pedepsi agresoarea așa cum merită, de aceea trebuie să ne unim forțele printr-o singură semnătură pentru a putea să-i facem dreptate acestei tinere. Haideți, dragi români, să fim de partea dreptății!”, se arată în petiție. Inițiativa este una mai mult simbolică, pentru că toate țările din Uniunea Europeană au fost obligate să se supună Convenției Europene a Drepturilor Omului și să abolească pedeapsa cu moartea. Potrivit Codului Penal, pedeapsa pe care o riscă Loredana este închisoare între zece și 20 ani. Psihologul care a examinat-o pe tânără a cerut o expertiză pshiatrică la București, concluzia lui fiind următoarea: “nu există urme de regret, le mimează în speranța că va obține o pedeapsă mai mică”.

În prezent, Loredana se află în arest preventiv pentru 30 zile. Mandatul expiră la sfârșitul zilei de 5 septembrie, însă nu este exclus să fie prelungit, mai ales că aceasta și-a recunoscut fapta. Tânăra a primit, zilele trecute, prima vizită după gratii. Mama ei a mers până la Constanța, ca să o vadă și să stea de vorbă cu ea. Aceasta a povestit, printre lacrimi, că fata i-a cerut iertare, a spus că îi pare rău și că nu și-a dat seama ce face. „Când am intrat, a început să plângă. Regrete, regrete, regrete, să o iert… Îi pare rău. Credeți-mă, sunt terminată, nici nu mai pot vorbi”, a spus mama fetei. De asemenea, aceasta a povestit că i-a fost teamă să o întrebe ce s-a întâmplat în noaptea fatidică. „Nu am stat mult cu dânsa. Nu am întrebat-o ce s-a întâmplat în seara respectivă, nu am avut puterea să aflu răspunsuri. Nu se pune problema de invidie. Nu era violentă, eu o știu cuminte, nu drogată, cum s-a spus prin presă. Nu am educat-o rău niciodată, am învățat-o de bine. Nu știu ce a fost între ele, nu știu dacă Loredana avea probleme acolo. Îmi mai povestea că se certa cu Alina, dar nu de la băieți, din nimicuri. Nu știu ce s-a întâmplat acolo, tot stau și mă gândesc, nu pot să-mi închipui. Cred că a fost un moment de nebunie”, a povestit mama Loredanei, Petronela Săndulachi.

Avocatul Loredanei aruncă „bomba”: „de curând, a fost abuzată”. Ipoteze despre cine ar putea fi abuzatorul și ce i-ar fi făcut

Avocatul Ion Cristian, apărătorul Loredanei, a făcut primele declarații referitoare la situația tinerei. Acesta a spus că adolescentei îi pare rău de ceea ce a făcut, că va fi expertizată psihiatric, pentru a vedea dacă a avut discernământ când a comis fapta, ba mai mult, se va cere și o anchetă socială la domiciliul ei din satul Bălești, comuna Cozmești. Avocatul a oferit, însă, și detalii nemaiștiute până acum despre Loredana. Acesta susține că, recent, adolescenta ar fi fost abuzată „într-o oarecare măsură”. Apărătorul fetei nu a dat detalii, dar, zilele trecute, apropiații victimei au povestit că Loredana încheiase de curând o relație cu un băiat din Fâstâci, care o bătea. Cel mai probabil, strategia de apărare a fetei în instanță va fi concentrată pe ideea că fapta a fost făcută într-un context în care era tulburată: obosită atât fizic, pentru că lucra șapte zile din șapte, dar și psihic, ca urmare a unor experiențe dureroase din punct de vedere emoțional. Toate acestea, pe fondul unei educații, după cum declara prim-procurorul Gabriel Teliceanu, lipsite de empatie.

Avocat: „provine dintr-o familie în care au fost suficiente abuzuri”

Ion Cristian, avocatul Loredanei, a declarat că adolescenta are mustrări de conștiință: „starea ei nu este una ok, începe să conștientizeze din ce în ce mai mult gravitatea faptelor. Acesta este motivul pentru care nici nu a contestat măsura preventivă și a înțeles că trebuie să rămână după gratii pentru că reprezintă un pericol. Asta în ciuda faptului că ceea ce a făcut se datorează mediului din care provine, un mediu nociv, lipsit de educație”. De asemenea, potrivit avocatului, nici viața Loredanei nu a fost mai frumoasă decât a Alinei. Asta pentru că, spune acesta, adolescenta ar fi fost abuzată. „De curând a fost, într-o oarecare măsură, abuzată. În acest sens, urmează să solicităm să se administreze probe, inclusiv să se realizeze o anchetă socială cu privire la persoana ei și la mediul din care provine, iar pe de altă parte să se efectueze o expertiză psihiatrică, care să ateste dacă a avut suficient discernământ la momentul săvârșirii faptei. Provine dintr-o familie în care au fost suficiente abuzuri astfel încât să i se pară mai mult sau mai puțin normal ceea ce s-a întâmplat. Regretă ce s-a întâmplat, numai la asta se gândește, și-a omorât cea mai bună prietenă și, dincolo de instanța de judecată, nu știe dacă va fie iertată vreodată de instanța supremă”, a declarat avocatul.

După ce a înjunghiat-o, cele două fete s-au bătut: „s-au agresat reciproc”

Potrivit avocatului, cele două fete s-au bătut. „În perioada în care a stat în cameră, a fost o luptă continuă cu victima, nu a săvârșit fapta și, apoi, a stat o perioadă și a plecat din cameră. A înjunghiat-o și ulterior s-au bătut, s-au agresat reciproc. Această perioadă a durat aproximativ o jumătate de oră. Urmează ca în aceste 30 de zile de arest, cel mai probabil, să se administreze și alte probe, ulterior, după administrarea acestora și finalizarea anchetei, dosarul va fi înaintat instanței de judecată, respectiv Tribunalul Constanța, cu rechizitoriul aferent. Încadrarea juridică, la acest moment, este omor, închisoarea este de la 10 la 20 ani”, a declarat avocatul Ion Cristian.

Psiholog criminalist, șocat de discuția cu Loredana: “deși spune că regretă, nu există nici măcar un gest în această crimă, care să arate un strop de omenie”

Potrivit unor surse, acesta ar fi fost atât de șocat de discuția cu fata încât a cerut o expertiză psihiatrică la București. “Nu există urme de regret, le mimează în speranța că va obține o pedeapsă mai mică. A povestit că după ce a înjunghiat-o pe fată i-a ținut acesteia mâna la gură ca să nu se mai audă cum horcăie. Psihologul a întrebat în ce poziție se afla, ce făcea atunci, la ce s-a uitat în cele 30 de minute. A răspuns foarte calm: mă uitam în ochii Alinei. Da, s-a uitat cum se scurgea viața din prietena ei, cum își dă duhul. Ba chiar a spus că i s-a părut puțin timp, dar când s-a uitat la ceas a văzut că trecuseră 30 de minute”, a declarat o sursă din anchetă pentru publicația Cancan.ro. Astfel, potrivit aceleiași surse, psihologii consideră că Loredana nu a avut în niciun moment intenția să-și salveze prietena, ci i-a pus mâna la gură ca să o asfixieze: „Este un caz de sadism, numai criminalii în serie își privesc victimele până își dau ultima suflare. Apoi a trântit-o pe jos fix cum era fata îmbrăcată, într-un maieu și lenjerie intimă. A lăsat-o pe jos într-o baie de sânge și a căutat un geamantan. A mărturisit că s-a chinuit mult timp să-și bage prietena acolo, fiind nevoită să facă o mulțime de manevre, fără să-i pese că-i rupe Alinei oase, ori că a dat-o cu fața de gresie. Deși spune că regretă, nu există nici măcar un gest în această crimă, care să arate un strop de omenie. Pentru că este femeie, iar Alina era îmbrăcată extrem de sumar, Loredana ar fi trebuit să o acopere pe fată cu o pătură, dacă ar fi simțit un strop de empatie. Nu, ea parcă a vrut să o facă de râs pe prietena ei chiar și după moarte și să o expună într-o manieră rușinoasă”, susțin psihologii care au participat la anchetă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

19 COMENTARII

 1. VITELE astea de polițiști ,procurori ,judecători sunt de vina pt. că nu-și fac treaba și nu dau pedepse maxime și fara drept de eliberare acestor dezaxați …..ticăloși ,borfași ,corupți = MAI , MJ vezi clanul FARMAZON !

  • Vită esti tu analfabetule fiindcă votezi cu capul plin de băutură pe un mic și o bere pe care o piși la gard! Nu polițiștii , nu procurorii, nu judecătorii fac legile desteptule! Legile le fac cei pe care tu le dai votul dezinteresat și cu capul plin de băutură! Ei doar le aplică!

 2. munca silnica e cea mai buna pedeapsa pentru infractori. Asa nu tre sa mai cheltuiasa statul din taxele platite de victime papica si caldurica infractorilor. Moartea ar fi prea usoara pedeapsa.

 3. Pedeapsa cu moartea e cea mai usoara,astora le trebuie doar o celula cu paie,apa si mancare din 2 in doua zile, si absolut nimic din care sa isi faca franghie,sa moara in chinuri si remuscari.

 4. Baaa, petiție că au scumpit benzina ,fara că prețul petrolului să crească, din contra a scăzut. Doar in Romania mai vezi așa ceva, hoților…faceți benzina 5.80, atât e prețul normal, asasinilor😡😡😡

 5. Cand jung toti fomistii scriitori la ziar, gen – ghiorghieș și tanasuc, e normal sa ajungi un ziar de tot cacatul si sa publici asemenea mizerii.. rușine

 6. Daca cei din judetul VASLUI mai trebuia sa se faca de RISUL TARII inca o data au reusit cu aceasta ,, PETITIE „” !!!!! FATA ACEASTA
  ISI VA PRIMI PEDEAPSA CONFORM LEGILOR IN VIGOARE IN PREZENT IN ROMANIA . Este o TRAGEDIE dar de aici si pina la a cere PEDEAPSA CU MOARTEA e drum lung !! Intreb si eu ! NOI VREM O TARA CA AFARA ( clamata in special de cei care se numesc sau isi spun DIASPOREZI ) , SAU VREM O TARA IN FUNCTIE DE INTERESELE SI EMOTIILE DE MOMENT ???

 7. Păcat că s-a abolit pedeapsa cu moartea. Acum se fac legi ca să le fie bine criminalilor in pușcărie, în loc să își plătească faptele așa cum ar merita.
  Asta merită trasă pe roată și schingiuită mai rău ca în iad!!

 8. Popor „crestin” #GRADINAMAICIDOMNULUI:))))) Auzi condamnare la moarte :)))) .
  Bai „ortodohixlor” , nu scrie in Biblie ca numai Dumnezeu are drept asuprea vietii unei persoane? inclusiv a ta? (sinuciderea e un pacat).
  Si voi va dati crestii ortodoxi „daci”… doamne cate IPOCRIZIE si PROSTIE e in tara asta ….
  Umpleti Bisericiile si cand iesiti din ele cereti moartea unui om ….

  • Da’ criminala ce drept a avut să-i ia viața bietei fete?! Unde a fost Dumnezeu când Alina se lupta pentru viața ei???
   Oricum in pușcărie panarama o va duce mai bine decât a dus-o vreodată în viața ei, stă bine mersi ca la hotel, in timp ce cealaltă zace în mormânt!! Asta e dreptate după tine, agramatule?!

   • și agramat și satanist, boschetaru turmentat al cartierului
    @tiktok: păi după logica ta, și pușcăria ar fi un act inuman și trist….păi de ce să stea în pușcărie cineva care a tâlhărit (vorbesc la modu general), ucis, violat, abuzat, furat, delapidat fonduri etc…..după tine are trebui să fie lăsați liberi și să-i inviți la tine acasă la o cafea, de ce sunteți cruzi?
    -imediat sai cu comentariul: ortodocși, daci, vai ce oameni proști. Ești generația tiktok america la 20 de ani le știu pe toate, totul e vrăjeală, coa3, pass the joint.
    -N-o să te țină mult

 9. Ce petiție? Voi sunteți nebuni? Ce condamnare la moarte? Cine sunteți voi sa cereți condamnarea la moarte? Fiecare își va plăti faptele după cum prevede legea….legea făcută de cei pe care voi….da voi i ati votat! Nu sunteți mai presus de lege voi! Ma mira ce idei va trec prin tartacuța aia! Vai….ne batem cu turcii ca pe timpul lui Ștefan si cerem dreptate! Ieșiți în stradă acum când motorina sare iar de 7 5 lei,preturile au sărit în aer iar…..totul ,totul s a scumpit! Va place sa păreți ceea ce nu sunteți! Legea făcută de aleșii voștri….da,da,da….de cei pe care I ati ales si de cei pe care i susțineți pentru o sticla de ulei și o galeata de plastic , va hotara ce pedeapsa va lua pustoaica asta! Mai bine ati fi atenti la ceea ce alegeți decat sa vac prefaceti empatici! Ipocrizie maximă!

  • Aveți dreptate,asta cu petiția e praf in ochi ca asă uităm de scumpiri,de corupția politică etc….. În loc de petiție eu cred că ar trebui să fie un serios semnal de alarmă în ce hal a ajuns familia în România!!!!!! Un copil care crește într-un mediu sănătos, fără umilințe, bătăi,tot felul de abuzuri și traume, NU are cum să ajungă criminal!!!Aici este problema,dar societatea Românească îi place să dea gunoiul sub preș e mult mai ușor așa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.