17.4 C
Vaslui
05-oct.-2022

Petrecere cu 15 mii de sarmale! (foto)

- Advertisement -

Sãrbãtoare mare la Lipovãt!

SÃRBÃTOARE O vreme frumoasã si un program bogat în manifestãri au asigurat o sãrbãtoare de zile mari pentru locuitorii comunei Lipovãt, care, duminicã, au fost prezenti în numãr mare la „Ziua comunei”, manifestare organizatã de Primãria Lipovãt. Cu acest prilej, primarul Valerian Hriscu a felicitat elevii cu activitate deosebite la învãtãturã, pe sportivii comunei, dar si familiile care au împlinit 50 de ani de cãsnicie, oferindu-le, din partea Primãriei, câte o plachetã aniversarã si un mic dar financiar. Sãrbãtoriti s-au simtit însã toti locuitorii comunei, cãrora organizatorii le-au dedicat un spectacol de zile mari, care a inclus si recitaluri sustinute de formatiile de elevi de la scolile din comunã, de interpretele Margareta Clipa si Doina Morosanu, sau, la sfârsit, de formatia ETNO. Ziua de sãrbãtoare s-a încheiat cu un superb foc de artificii.

Duminicã, locuitorii comunei Lipovãt, dar si fii ai satului veniti acasã, au sãrbãtorit ziua comunei, manifestare ajunsã la cea de-a VII-a editie. Actiunile au început la ora 14, printr-un Te Deum, slujbã sustinutã de numai putin de 11 preoti, unii dintre ei veniti din Gârceni, Crasna sau Vãleni la invitatia parohului din comunã. Dupã slujbã, primarul comunei Lipovãt, Valerian Hriscu, gazda manifestãrii, a dat startul petrecerii, dupã ce a premiat elevii cu rezultate deosebite la învãtãturã sau la sport, inclusiv componentii echipei de handbal al scolii cu clasele I – VIII din Lipovãt care au obtinut o clasare merituoasã, locul doi la Turneul national al echipelor din mediul rural, diplome si premii celor 11 perechi care, în acest an, au sãrbãtorit 50 de ani de cãsãtorie, cu totii primind, din partea primarului Hriscu, diplome aniversare si premii în bani, ca o recunoastere a meritelor. Au fost acordate si plachete comemorative pentru cetãtenii comunei care au avut un rol determinant în dezvoltarea economicã sau spiritualã a comunei, acordate lui Cãtãlin Moraru, administratorul firmei Morandi Com, care a împlinit 20 de ani de activitate, societate care, pe lângã contributia la bugetul local, absoarbe o bunã parte din forta de muncã disponibilã la nivelul comunei, învãtãtoarei Rodica Bercea, care în acest an iese la pensie si care a format zeci de generatii de elevi, fii ai satului, sau preotului Ciubotaru Liviu, slujitor al bisericii aflat în prag de pensionare. Cu aceastã ocazie, primarul Valerian Hriscu, profitând de prezenta la manifestare a parlamentarilor Gabriela Cretu, Irinel Stativã sau Dan Bordeianu, a senatorului Doina Silistru si a viceprefectului Andrei Puicã, le-a cerut ajutorul în vederea implementãrii unui proiect pentru constituirea unei sãli de sport moderne, proiect cu atât mai necesar cu cât, în comuna Lipovãt, sunt mai multi tineri care au rezultate deosebite în diverse ramuri ale sportului, si care ar avea nevoie de un loc unde sã se pregãteascã, nemaifiind astfel nevoiti sã facã deplasãri la Vaslui. Pe lângã oaspetii de seamã care, ne-au mãrturisit, au venit în semn de prietenie si de pretuire pentru primarul comunei, la Zilele Comunei Lipovãt au fost prezenti peste o mie de cetãteni, care au dorit astfel sã marcheze acest eveniment. „Am tinut sã fiu prezent la acest important eveniment din viata comunei Lipovãt, dorind astfel sã-i asigur de întregul meu sprijin în ceea ce priveste proiectele de dezvoltare a comunitãtii. Chiar dacã unii nu vãd rostul unor astfel de manifestãri, opinia mea rãmâne neschimbatã, dupã muncã, socializarea, prin intermediul unor astfel de sãrbãtori, este, poate, cel mai important factor în pãstrarea traditiilor si întãrirea legãturilor între membrii aceleiasi comunitãti”, a declarat deputatul Dan Bordeianu, prezent la Zilele comunei Lipovãt.

Sãrbãtoare ca la români

Valerian Hriscu, primarul comunei Lipovãt, amfitrionul manifestãrii, a fost extrem de emotionat atunci când, în fata propriilor concetãteni, a anuntat realizãrile din ultima perioadã, si planurile pentru viitor: „Vreau sã vã multumesc tuturor pentru prezentã, iar sponsorilor acestei manifestãri, realizatã fãrã cheltuieli din partea primãriei, vreau sã le multumesc în mod special, indiferent de sumele cu care au contribuit. Ies în fata dumneavostrã cu o serie de proiecte deja înfãptuite, pe care le stiti cu totii, dar si cu unul în fazã de implementare, respectiv aductiunea de gaz la Lipovãt, lucrare în curs de finalizare. Avem si alte proiecte, pe care sperãm cã le vom finaliza cât de curând, dar în acelasi timp trebuie sã multumesc celor care, prin ajutorul dat comunitãtii, au contribuit la dezvoltarea economicã, socialã sau spiritualã, a comunei Lipovãt. Dintre acestia, as dori sã evidentiez pe Cãtãlin Moraru, administratorul firmei Morandi Com, care a fost tot timpul alãturi de noi, si care are un important rol în ceea ce priveste partea economicã a comunei, si pe Marian Neacsu, fiu al comunei, care a fost un factor important în ceea ce priveste partea spiritualã. Dupã ce a construit, la Fundul Vãii, o bisericã nouã sfintitã de curând, actele de caritate ale familiei Neacsu nu s-au oprit, prin contributia acestuia fiind reabilitatã fatada bisericii din Lipovãt. Pentru acest important eveniment din viata comunei, primarul Hriscu, alãturi de functionarii primãriei, si sponsorii manifestãrii s-au pregãtit cu peste 15 mii de sarmale, care au fost preparate pentru aceastã manifestare, în plus, cantitãti importante de vin si bere fiind puse la dispozitia locuitorilor comunei prezenti la manifestare. Începând de la orele 17, pe scena din centrul comunei, au evoluat formatii de tineri si copii de la scolile din sat, iar de la orele 18, au concertat Margareta Clipa, Doina Morosanu si formatia ETNO, sãrbãtoarea încheindu-se cu focuri de artificii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.