Petrecere de majorat spartã de politisti. Cadouri, amenzi de zeci de mii de lei!

MAJORAT ÎNTRERUPT… O familie din Bârlad, care aniversa majoratul copilului într-un restaurant ce pãrea închis, s-a ales cu amenzi serioase, date de politisti si jandarmi. Acestia au sistat petrecerea, sanctionând organizatorul dar si 10 invitati care nu respectau mãsurile pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de Covid 19, amenzile fiind usturãtoare. Peste 720 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne au actionat în ultimele 72 de ore, la nivel judetean, pentru verificarea respectãrii mãsurilor de protectie sanitarã în contextul pandemiei Covid-19. Echipele de control au depistat peste 260 de persoane care nu au respectat mãsurile de protectie individualã, acestea fiind sanctionate contraventional conform Legii nr. 55/2020, cu amenzi în cuantum de peste 30.000 de lei. Totodatã, politistii au depistat si 60 de persoane care nu au respectat interdictiile privind deplasarea sau libera circulatie, fiind aplicate sanctiuni în valoare de 32.000 lei.

În vederea prevenirii rãspândirii virusului SARS-CoV-2, Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui, cu sprijinul Institutiei Prefectului – Judetul Vaslui, Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui, Politiei Locale si ai Directiei de Sãnãtate Publicã, au intensificat activitãtile de verificare a modului în care se respectã prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele mãsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Au fost derulate 34 de misiuni specifice si actiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, pietele, târgurile, restaurantele si terasele, precum si mijloacele destinate transportului de persoane. În cadrul actiunilor de control, au fost verificate peste 170 de societãti comerciale/persoane fizice autorizate, peste 270 de mijloace de transport persoane (dintre care peste 180 destinate transportului în comun de persoane) si au fost legitimate peste 2170 de persoane.

Majorat cu bucluc si amenzi date de politisti!

 În noaptea de 28/29 noiembrie a.c., începând cu ora 23.50, politisti din cadrul Politiei Municipiului Bârlad si jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui, au sistat derularea unui eveniment privat (petrecere de majorat), organizat într-un spatiu privat închis (interiorul unui spatiu), din strada Republicii, municipiul Bârlad, judetul Vaslui. Organizatorul evenimentului, precum si participantii identificati cã nu respectau mãsurile individuale de protectie (10 persoane) au fost sanctionati contraventional pentru încãlcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele mãsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 si ale Legii 61/1991 (republicatã) pentru sanctionarea faptelor de încalcare a unor norme de convietuire socialã, a ordinii si linistii publice.

Poilitia solicitã respectarea dispozitiilor legale în vigoare

„Reamintim cã, în conformitate cu dispozitiile legale în vigoare, în toate localitãtile se interzice circulatia persoanelor în afara locuintei/gospodãriei, în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu urmãtoarele exceptii motivate de :

  1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuintã/gospodãrie si locul/locurile de desfãsurare a activitãtii profesionale si înapoi;
  2. b) deplasarea pentru asistentã medicalã care nu poate fi amânatã si nici realizatã de la distantã, precum si pentru achizitionarea de medicamente;
  3. c) deplasãri în afara localitãtilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectueazã cãlãtorii al cãror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane si care poate fi dovedit prin bilet sau orice altã modalitate de achitare a cãlãtoriei;
  4. d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însotirea copilului, asistenta persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilitãti ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasãrii în interes profesional, persoanele sunt obligate sã prezinte, la cererea autoritãtilor abilitate, legitimatia de serviciu sau adeverinta eliberatã de angajator ori o declaratie pe propria rãspundere. Pentru verificarea motivului deplasãrii în interes personal, persoanele sunt obligate sã prezinte, la cererea personalului autoritãtilor abilitate, o declaratie pe propria rãspundere, completatã în prealabil. Declaratia pe propria rãspundere trebuie sã cuprindã numele si prenumele, data nasterii, adresa locuintei/gospodãriei/locului activitãtii profesionale, motivul deplasãrii, data completãrii si semnãtura. Vã amintim de TELVERDE – 0800 800 165, numãrul de telefon la care puteti sesiza nereguli privind respectarea mãsurilor stabilite în contextul COVID-19. Scopul fortelor de ordine care desfãsoarã activitãti de verificare nu este aplicarea de sanctiuni. Ne dorim ca toti cetãtenii sã constientizeze faptul cã sãnãtatea si viata persoanelor sunt cele mai importante, însã nu vom tolera nicio abatere a legii. Suntem si vom fi prezenti permanent la datorie si aplicãm legea în litera si spiritul ei!”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ