1.7 C
Vaslui
04-dec.-2022

Petrecere mare în comuna Drânceni (foto)

- Advertisement -

ZI DE SÃRBÃTOARE… Petrecere cu peste 2500 de participanti la Drânceni, unde, duminicã, de ziua comunei, s-a întins hora mare, s-au servit bunãtãti traditionale si s-a petrecut pânã spre miezul noptii! Cu mic cu mare, locuitorii comunei de pe malul Prutului s-au adunat încã de la orele amiezei pentru a asista la un spectacol deosebit organizat de primãria localã, în cadrul cãruia Ansamblul local „Plaiurile Prutului” a creat o atmosferã câmpeneascã aparte.

Duminicã, 13 octombrie, a reprezentat o zi cu mare însemnãtate pentru lucuitorii comunei Drânceni. De ziua comunei lor, eveniment ce a ajuns la cea de-a VI-a editie, localnicii au avut parte de un spectacol pe cinste sustinut de Ansamblul local „Plaiurile Prutului”, solistii Beatrice Chirchirãu, Stefan Diaconita, Elena Milea si Rodica Ionitã Grosu din cadrul ansamblului „Doina Iasului”, precum si formatia „Nãzdrãvanii”, care i-a antrenat pe participanti la joc si voie bunã. Primarul Gelu Pecheanu a iesit în fata multimii cu esarfa tricolorã, petrecând întreaga zi în mijlocul comunitãtii sale. Acesta si-a îndeplinit cu brio atributiile de gazdã a petrecerii, îndemnând publicul la distractie. „Început încã din anul 2008, evenimentul care marcheazã ziua comunei Drânceni, reprezintã un moment deosebit pentru comunitatea noastrã, care are menirea de a promova poezia, cântecul si dansul, precum si toate aspectele ce tin de cultura si traditia acestor meleaguri de pe malul Prutului. Tin sã le multumesc în mod deosebit sponsorilor si consilierilor locali, alãturi de care am reusit sã organizãm cea de-a VI-a editie a acestei sãrbãtori, pe care locuitorii comunei o meritã cu prisosintã, întrucât Drânceniul este o comunã cu oameni gospodari. Ambitia mea cea mare este sã fac din ansamblul nostru unul de renume, iar pentru aceasta voi acorda sprijin neconditionat coordonatorului Tiberiu Dogariu si coregrafului Valeriu Romascu, care fac o treabã extraordinarã”, a spus cu mândrie alesul Drâncenilor, Gelu Pecheanu.

Ansamblul „Plaiurile Prutului”, mândria comunei

Într-un judet în care s-a instalat o mare secetã culturalã, Ansamblul Folcloric „Plaiurile Prutului” din comuna Drânceni reuseste performante notabile, datoritã unor oameni care fac eforturi deosebite pentru mentinerea vie a culturii drâncene. Este vorba despre profesorul coordonator Tiberiu Dogariu si coregraful Valeriu Romascu, oameni adepti ai principiului „mai bine taci si faci”, care, sprijiniti de primarul comunei, fac o treabã extraordinarã la Drânceni. Înfiintat în februarie 2009, Ansamblul local are în prezent 5 grupe de dansatori, care însumeazã 90 de copii din comunã. Are în repertoriu dansuri populare si de societate, precum si solisti vocali de mare talent. „Plaiurile Prutului” a participat la numeroase concursuri si fesivaluri, unde a obtinut rezultate notabile, reprezentând comuna cu mândrie. Festivalul judetean „Ritmurile Tineretii”, festivalul interjudetean „Pe o gurã de Rai” sau festivalul international „Hora din Strãbuni”, sunt doar câteva dintre evenimentele la care acesti talentati dansatori si solisti vocali au luat parte, unde, de fiecare datã, au fost apreciati de public. Prin acest ansamblu, comuna Drânceni respirã culturã si traditie, reprezentând totodatã mândria comunitãtii locale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.