Petreceri “sparte” si sute de vasluieni amendati de politisti

MÃSURI… 21 de tineri din municipiul Vaslui au fost sanctionati de politisti dupã ce au participat, în noaptea de duminicã, la o petrecere organizatã în afara cadrului legal. Cheful, tinut în curtea unui imobil de pe strada Nicolae Milescu din oras a fost întrerupt de oamenii legii, care nu se aflã la prima actiune de acest fel. În urmã cu o sãptãmânã, angajatii MAI au oprit o petrecere de cununie pentru cã numãrul participantilor a fost mai mare decât permite legea. Peste 440 de politisti au actionat sâmbãtã si duminicã, la nivel judetean pentru verificarea respectãrii mãsurilor de protectie sanitarã în contextul pandemiei Covid-19.

În vederea prevenirii rãspândirii virusului SARS-CoV-2, Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui, cu sprijinul Institutiei Prefectului – Judetul Vaslui, Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui si al Politiei Locale, au intensifiat activitãtile de verificare a modului în care se respectã prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele mãsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Potrivit purtãtorului de cuvânt al IPJ Vaslui, în cadrul actiunii au fost legitimate peste 1600 de persoane si peste 200 de societãti comericale. “Au fost derulate 29 de misiuni specifice si actiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, pietele, târgurile, restaurantele si terasele, precum si mijloacele destinate transportului de persoane. În cadrul actiunilor au avut loc si activitãti preventive de informare, dar si de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare cu privire la mijloacele de transport în comun pe timpul stãrii de alertã. În cadrul actiunilor de control, au fost verificate peste 226 de societãti comerciale/persoane fizice autorizate, peste 207 mijloace de transport persoane (dintre care 98 destinate transportului în comun de persoane) si au fost legitimate peste 1640 de persoane.

Echipele de control au depistat 514 persoane care nu au respectat mãsurile de protectie individualã, acestea fiind sanctionate contraventional conform Legii nr. 55/ 2020. În cursul zilei de duminicã, 25 octombrie, ora 17.00, politistii vasluieni, sprijiniti de jandarmi si politisti locali, au sistat derularea unui eveniment privat (petrecere), organizat într-un spatiu privat deschis (curtea unui imobil), din strada Nicolae Milescu, municipiul Vaslui. Organizatorului evenimentului si celor 21 de persoane participante le-au fost aplicate sanctiuni contraventionale în cuantum de 3.000 lei pentru încãlcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele mãsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a precizat reprezentatul IPJ Vaslui.

Atentie la recomandãri

În acest context, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui reamintesc cetãtenilor urmãtoarele recomandãri privind conduita socialã responsabilã în vederea prevenirii rãspândirii virusului SARS-CoV-2. “Recomandãm tuturor cetãtenilor sã pãstreze distantarea fizicã, sã poarte masca de protectie în toate spatiile prevãzute de legislatia în vigoare, precum si în mijloacele de transport în comun si sã nu se expunã la riscuri. Scopul fortelor de ordine care desfãsoarã activitãti de verificare nu este aplicarea de sanctiuni. Nu dorim sanctionarea cetãtenilor, ci dorim ca toti sã constientizeze faptul cã sãnãtatea si viata persoanelor sunt cele mai importante, însã nu vom tolera nicio abatere a legii.

Suntem si vom fi prezenti permanent la datorie si aplicãm legea în litera si spiritul ei!” a mai declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ