1.7 C
Vaslui
04-dec.-2022

Phoenix a “rockificat” Bârladul (foto)

- Advertisement -

EXTAZ Pe 28 mai, în finalul Zilelor Culturale al Bârladului, editia a XXVI-a, începând cu orele 20.30, cea mai veche trupã rock româneascã, Phoenix a sustinut un concert care a “încins” atmosfera. Mii de bârlãdeni au cântat si i-au aplaudat pe Nicu Covaci, pe Ovidiu Lipan – Tãndãricã, pe Bogdan Bradu (solistul trupei), Ionut Contras (clape), Cristi Gram (chitarã electricã) si Volker Vaessen (chitarã bas). La finalul concertului, legendara trupã Phoenix a primit din partea Primãriei Bârlad cheia orasului, drept multumire pentru spectacolul exceptional sustinut în fata bârlãdenilor.

Legendara trupã româneascã “Phoenix” a concertat la Bârlad, sâmbãtã, 28 mai, începând cu orele 20.30, pe scena ridicatã în Centrul Civic al orasului. Mii de bârlãdeni,. de la copiii de gradinitã si pânã la fanii cu pãrul alb ai muzicii cântatã de trupa Phoenix, au fost “în delir”, aplaudând si cântând cu idolii lor. Trupa a sustinut în prealabil o conferintã de presã, unde Nicu Covaci, seful trupei si Ovidiu Lipan – Tãndãricã au comentat cu ziaristii locali despre muzica lor, cea veche si cea nouã, mentionând cã anul viitor va aduce cu el împlinirea a 50 de ani de la înfiintarea faimoasei lor trupe. “Vã multumesc de interesul manifestat pentru muzica noastrã. Drumul pe care l-am deschis la începutul anilor ’70 a rãmas acelasi, dar cum ne exprimãm altfel, iar în formatie sunt multi tineri. Eu personal mi-as dori la un moment dat sã stau în salã si sã aplaud pe cei care ne-au înlocuit, o tânãrã formatie Phoenix. Încercãm sã tinem aceeasi linie muzicalã, pentru cã drumul deschis atunci a fost unul cu totul nou. Mã bucur cã sunt în Bârlad, unde n-am fost niciodatã si din punctul meu de vedere am dori sã fim în fiecare orãsel, în fiecare sat dacã se poate. Statul român nu ne trimite din pãcate niciunde sã-l reprezentãm, la întâlniri internationale, unde merg altii care nu ne reprezintã. Abia acum, în sfârsit, Ministerul Culturii, dupã 50 de ani, ne-a promis sprijin. Niste români “get beget’, domnul Kelemen Hunor si Loti Borbely, ministrul mediului, ne-au promis sprijin pentru un proiect deosebit, asa cã, dacã se tin de cuvânt pânã în iarnã vom avea ceva cu totul nou”, a spus Nicu Covaci, secondat si de Ovidiu Lipan Tãndãricã. Concertul care a urmat a fost o încântare pentru mii de bârlãdeni. Au cântat împreunã cu Phoenix melodii ca: “Mica Tiganiadã”, “Nunta”, “Fata Verde”, “Negru Vodã”, “În umbra marelui urs” etc. Solorile de chitarã ale lui Cristi Gram au stârnit furori printre rockerii bârlãdeni iar Tãndãricã a fãcut ca inimile bârlãdenilor mai în vârstã, sã batã în ritmul tobelor sale. La finalul solo-urilor de tobe, Tãndãricã a aruncat betele în public, asa cum face de apropae 50 de ani de când este membru de bazã al trupei Phoenix.

“Titi Popa cel voinic!”

Primarul Constantinescu a urcat pe scenã alãturi de Nicu Covaci, cu care a cântat melodia “Andrii Popa” . În uralele bârlãdenilro prezenti la concert, primarul municipiului Bârlad le-a înmânat membrilor trupei Phoenix “Cheia orasului”, în semn de multumire pentru concertul exceptional sustinut la Bârlad. Pentru cã au fost încântati de primirea avutã si de cât de iubiti sunt de bârlãdeni, membrii trupei Phoenix au promis cã vor reveni la Bârlad si la anul, cu concertul aniversar, prin care vor marca 50 de ani de la înfiintare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.