Piata agroalimentarã Negresti, în faza de semnare a contractului de executie (VIDEO)

PROIECT… Primarul Negrestiului a semnat contractul de executie a Pietei agroalimentare din oras. Urmeazã sã se emitã ordinul de începere a lucrãrilor si, în aproximativ o sãptãmânã, vor începe efectiv lucrãrile de executie. Acestea vor trebui finalizate în 36 de luni, adicã trei ani.Costul lucrãrilor ce se vor realiza se ridicã la 2.175.854,11 lei fãrã TVA, finantarea urmând a se face din bugetul local al orasului Negresti.

Conform proiectului, Piata Agroalimentarã va avea un regim de înãltime parter si o suprafatã construitã de 1142.96 de mp, iar terenul pe care se va realiza constructia are o suprafatã de 3900 de metri pãtrati. “Spatiul interior este organizat în zone pentru: galerie comercialã, comercializare lactate, carne si peste, zonã administrativã si zona tehnicã.Lucrãrile ce urmeazã a se finaliza sunt alimentare cu energie electricã, alimentare cu apã, alimentare cu gaz, canalizare exterioarã, instalatie de paratrãsnet, instalatii de stingere la incendiu, arhitecturã, instalatii electrice si curenti slabi, instalatii termice, ventilare si termotehnice, instalatii sanitare, procurare si montare echipamente tehnice, sistematizare exterioarã. Prin acest proiect, orasul Negresti va avea o piatã agroalimentarã nouã care va duce la îmbunãtãtirea conditiilor pentru desfãsurarea activitãtii comerciantilor si va oferi conditii moderne si sigure atât pentru comercianti cât si pentru cumpãrãtori”, se aratã într-o informare a Primãriei Negresti.

Gropile din trotuare, remediate de angajatii SC Utilitãti SA

O altã problemã a orasului Negresti, care si-a gãsit rezolvare zilele trecute, o reprezintã gropile în trotuare. Potrivit primarului Petru Cristinel Rusu, reteaua de beciuri existentã a contribuit la surparea trotuarelor de lângã sediul primãriei. “Uneori, problemele mici creeazã disconfort major cetãtenilor. Asa se întâmplã si cu numeroasele gropi din trotuare rãmase nereparate de multi ani. În timpul scurt de la preluarea mandatului, am dat atentie acestor probleme si, împreunã cu salariatii SC Utilitãti SA, am reusit sã reparãm aceste gropi.Reteaua de beciuri existentã în centrul orasului a fãcut ca în decurs de o lunã sã avem douã surpãri ale trotuarelor, foarte aproape de sediul primãriei. Am alocat resursele necesare si, în timp record, am reusit sã le reparãm.Sunt multe altele pe care le avem în vedere, inclusiv trotuarul de pe strada Decebal.Multumesc colegilor implicati din primãrie.Multumesc colegilor de la SC Utilitãti SA care au arãtat în acest timp cã pot face lucruri bune în conditii putin mai dificile”, a explicat primarul Petru Cristinel Rusu.

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ