19.9 C
Vaslui
25-iun.-2022

PIB pe cap de locuitor a crescut în România anul trecut, depăşind 6 state din Uniunea Europeană

Produsul Intern Brut pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS) a fost în România la nivelul a 73% din media UE, mai mare decât în alte şase state membre ale UE, potrivit datelor publicate de Eurostat.

În ceea ce priveşte PIB-ul per capita în 2021 (valoarea Produsului Intern Brut pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard – PPS), România s-a situat la 73% din media Uniunii Europene, aproape de Portugalia care a fost la 74% din media UE, Ungaria, 76%, şi Polonia, 77%.

Potrivit Eurostat, PIB-ul per capita în România a fost mai mare decât în Letonia, 71% din media din UE, Croaţia – 70%, Slovacia – 68% , Grecia – 65% şi Bulgaria – 55%.   Anul trecut, cea mai prosperă ţară membră a blocului comunitar a fost Luxemburg, unde PIB/locuitor exprimat în PPS a fost cu 177% peste media din UE. Urmează Irlanda cu un PIB/locuitor exprimat în PPS cu 121% peste media din UE.

La distanţă se situează Danemarca (33% peste media din UE), Ţările de Jos (32% peste medie), Suedia (23% peste medie) şi Belgia (22% peste medie).

Citeste mai mult: adev.ro/r9fvie

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here