0.2 C
Vaslui
05-dec.-2022

Piesa „ULTIMUL COGNIT”, jucatã la Centrul „Mihai Eminescu” de copiii din Ciocani! (FOTO)

- Advertisement -

NOUTATE CULTURALÃ…La Centrul „Mihai Eminescu” a avut loc la Clubul de prozã, teatru si traduceri literare „Mircea Eliade”, o activitate culturalã ineditã. Trupa de teatru „Vizionarii” de la Scoala Gimnazialã „Teodor Medeleanu”, din localitatea Ciocani, prof. îndrumãtor Roxana Galan, au prezentat piesa de teatru „Ultimul Cognit” (în traducere liberã cognit – cel care cunoaste totul – n.r.). S-au bucurat pe deplin de interpretarea elevilor de clasa a VII-a, copii beneficiari ai Centrului de Zi pentru Consiliere si Sprijin pentru Pãrinti si Copii – Complexul de Servicii Comunitare „Neculai Rosca Codreanu” Bârlad, invitati sã participe împreunã cu instructorii educationali Lenuta Codreanu si Aura Banu.

<<A fost o realã bucurie si plãcere sã vizionãm o piesã de teatru scrisã si regizatã de colaboratoarea noastrã Roxana Galan, coordonatoarea Clubului „Mircea Eliade”. Subiectul piesei puse în scenã de micii actori amatori este cu adevãrat vizionar. Vã asteptãm cu drag la Centrul „Mihai Eminescu” sã cititi piesa de teatru, cuprinsã în volumul „Copilãria Thaliei”, autor Roxana Galan, apãrut în 2016, la Editura „Sfera”. O felicitãm cu deosebitã pretuire pe prof. Roxana Galan pentru dragostea ce o are pentru copii si munca sa deosebitã sã le deschidã mintea si sufletul pentru cunoastere, tot ce este frumos, artã si un viitor care sã îi reprezinte cu adevãrat”, au precizat pe pagina de socializare reprezentantii Centrului „Mihai Eminescu” din Bârlad.

Viziune interesantã asupra unui dezastru imaginar care distruge planeta

Autoarea cãrtii „Copilãria Thaliei” din care face parte si „Ultimul Cognit”, a venit cu câteva precizãri despre subiectul foarte interesant al piesei. „Subiectul scenetei prezentate ne trimite într-o lume dintr-un viitor posibil: dupã distrugerea planetei, înecate de cenusa vulcanilor, a unor explozii, etc., un grup de rãtãcitori cutreierã prin rãmãsitele civilizatiei, cãutând pe ultimul cunoscãtor al valorilor perene: adevãr, dreptate, frumusete, bine… Numele lui este Ultimul Cognit. Când îl gãsesc, grupul format din 7 oameni gri, o familie, care detine si unicul copil nãscut dupã dezastru, un tehnolog, un lider si o scepticã, toti sunt îndrumati de acest întelept, care <<vede>> totul: sã refacã civilizatia începând cu un loc, ce a început sã se vindece. Avertismentul final si etern vehiculat, acela de a respecta planeta si pe toti cei din jur, este hotãrât transmis de personajul care i-a ales pe cei 7 sã refacã civilizatia, asemeni unui Noe contemporan”, a precizat autoarea „Ultimului Cognit”, prof. Roxana Galan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.