spot_img
spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
18-mai-2024

Pilda fiilor risipitori de la Negrești | CÂND INFRACTORII NE CONDUC: NOUA GENERAȚIE!

- Advertisement -

BIBLIA MODERNĂ… Un lider al rromilor din Negrești avea doi fii, Elvis și Narcis. Cel mai tânăr dintre ei i-a zis tatălui: “Tată, dă-mi partea din moșie care mi se cuvine!” Și tatăl a împărțit între ei averea. Nu după multe zile, fiul cel tânăr a fost implicat într-un scandal uriaș, în urma căruia a ajuns după gratii. După ce s-a pricopsit cu cazier, acesta s-a întors spășit acasă, să ceară ajutor tatălui său. În timp ce el era încă departe, tatăl său l-a văzut și i s-a făcut milă de el; a alergat la el, l-a îmbrățișat și l-a sărutat mult. Fiul i-a zis: “Tată, am păcătuit înaintea ta și nu mai sunt vrednic să fiu numit fiul tău! Dar tatăl i-a zis: “Fiule, fii fără de grijă, voi vorbi cu tatăl social-democraților și îți voi găsi un loc al tău”. După câteva zile, în ciuda cazierului pe care îl avea, fiul cel mic a fost angajat la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Vaslui, aflată în subordinea Consiliului Județean Vaslui. În vremea aceasta, fiul celălalt se ocupa și el cu potlogării. Când a venit și s-a apropiat de casă, și-a văzut fratele, fost pușcăriaș, transformat în bugetar și aproape că nu i-a venit să creadă. Și-a întrebat tatăl ce se întâmplă, iar liderul rromilor din Negrești i-a spus că “tatăl cel mare”, Mitică, s-a milostivit de fiul infractor și i-a dat de muncă. Văzând una ca asta, fiul cel mare s-a înfuriat și i-a răspuns tatălui său “Iată, eu îți slujesc de atîția ani și niciodată nu ți-am încălcat porunca! Și mie nu mi-ai dat niciodată o funcție la stat! Dar când a venit acest fiu al tău din pușcărie, care ți-a murdărit numele, i-ai dat o pâine albă să mănânce!” Atunci tatăl i-a zis: “Fiule, tu întotdeauna ești cu mine și tot ce este al meu este și al tău. Dar trebuia să ne veselim și să ne bucurăm, pentru că acest frate al tău era pierdut, iar acum lucrează la stat! Fii fără grijă că îți voi găsi și ție un post”. Iar după câteva zile, și fiul cel mare a fost angajat la stat, la Aquavas, o altă societate aflată în subordinea Consiliului Județean Vaslui, și tot prin grija milostivului Mitică. Cam asta ar putea fi pilda fiilor risipitori din zilele noastre, într-un județ în care tinerii valoroși nu își găsesc un loc de muncă din cauza sistemului Pile-Cunoștințe-Relații încă bine uns de partidul care conduce Vasluiul de 34 de ani. Ciolacu ne-a spus luna trecută, cu subiect și predicat, că suntem cei mai săraci din țară, iar cazul Costică Lupu de la Negrești arată, într-o mică măsură, și de ce ocupăm acest loc deloc onorabil în clasamentele naționale.

Flavius Ghiorghieș, Gelu Irimia

Dacă ieri am devoalat metodele prin care consilierul județean a ajuns să conducă comunitatea rromilor din Negrești, azi ne vom opri asupra celor doi fii ai săi, Narcis și Elvis, arestați și ei, împreună cu tatăl lor, pentru șantaj și camătă. Cine citește pentru prima dată această informație, ar putea crede că cei doi tineri sunt niște veritabili interlopi, cu multe victime la activ, însă realitatea e cu totul alta. Odată cu ascensiunea tatălui lor în politică, Elvis și Narcis și-au găsit și ei un loc în societate, fiind angajați la două instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Vaslui, condus până de curând de Dumitru Buzatu. Elvis avea în responsabilitate gunoaiele din județ, fiind salariat la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Vaslui. Cel care știe cel mai bine cum a fost înrolat junele Elvis Lupu în armata de bugetari a baronului șpăgar, deși avea săvârșite mai multe infracțiuni, printre care și cea de ultraj, este Vasile Zanfir, fostul primar al Deleniului, care a fost scos din administrația publică locală după ce și el a primit o pedeapsă de trei ani cu suspendare pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu în formă continuată. Reeșapat de Buzatu și mutat la ADI, pentru a conduce, de facto, instituția, Zanfir s-ar fi plâns într-un cerc restrâns că fostul președinte al CJ Vaslui i l-a băgat pe gât pe fiul lui Costică Lupu, deși acesta nu știe să facă nimic. Am încercat, ieri, să-l contactăm telefonic pe fostul primar al Deleniului, pentru a-l întreba cât de mulțumit este de angajatul Elvis Lupu, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon. Am mers de trei ori și la directorul oficial al ADIV, Horațiu Buruiană, pentru a solicita un punct de vedere, dar de fiecare dată am găsit biroul acestuia închis.

“A avut grijă tăticul de ambii”

Transformat în bugetar după ce a fost implicat într-o luptă de stradă cu săbii chiar sub geamurile Primăriei Negrești, Elvis Lupu a devenit exemplu pentru fratele său, Narcis, care i-a cerut tăticului să-i caute și lui un loc de muncă la stat. Costică Lupu nu a stat prea mult pe gânduri și ar fi apelat din nou la Dumitru Buzatu, care i-a găsit celuilalt băiat un post la o altă societate aflată în subordinea CJ Vaslui, Aquavas, agenția din Negrești, unde Narcis a fost angajat ca mecanic la stația de pompare. Colegii acestuia ne-au declarat că acesta avea un program extrem de lejer, 24 de ore muncă cu 72 de ore odihnă, însă nici acesta nu era respectat. “Venea când dorea el și pleca tot așa. Era foarte arogant și nimeni din societate nu dorea să aibă de-a face cu el pentru că toți știam cum a fost angajat. Nu știa să facă nimic, noroc de tatăl său și de pilele lui. De fapt, noi spuneam despre băiatul ăsta că are doi tați, pe Costică Lupu și pe Dumitru Buzatu”, ne-a declarat un coleg al mecanicului de pompe, sub protecția anonimatului. Elvis și Narcis nu s-au ocupat însă doar cu camăta, șantajul și încasatul salariilor de la stat, ci și cu destinele negreștenilor, pentru că în mandatul 2016-2020, ambii au făcut parte din Consiliul Local Negrești. Pe 13 iulie 2017, Elvis Lupu și-a încetat calitatea de consilier local, în locul său fiind numit fratele lui, Narcis. O afacere de familie, bine protejată de relațiile pe care tatăl său le avea la județ. După arestarea și decăderea baronului pescar de șpăgi, familia Lupu din Negrești nu a mai beneficiat de nicun fel de protecție. Tatăl Costică a pierdut poziția de consilier județean pentru viitorul legislativ în detrimentul lui Bobi Brătianu, iar împreună cu fiii săi a fost arestat pentru infracțiunile de camătă și șantaj. Judecătorii Tribunalului Vaslui vor decide azi dacă cei trei vor rămâne în arest pentru 30 de zile sau vor fi beneficia de o măsură privativă de libertate mai lejeră.

“Să se întoarcă vasluienii acasă”

Unul dintre cele mai utilizate argumente electorale folosite de candidații pesediști și de alții în această campanie electorală este cea cu revenirea vasluienilor de peste hotare. Ceea ce este foarte frumos, emoționant și corect. Problema este că aceiași politicieni sunt autorii programului PCR, Pile-Cunoștințe-Relații. Exemplul cu fiii consilierului județean arestat este destul de elocvent, în acest sens! De aceea, se pune întrebarea legitimă de ce ar vrea un om competent, educat să se întoarcă în Vaslui ca să concureze pentru un serviciu în care știe sigur că va pierde în fața unor beizadele analfabete? De ce ar vrea vasluienii să se întoarcă într-un județ condus de infractori?

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

19 COMENTARII

 1. Al batran e infiltrat de 20 ani in primarie,iar cu ursarii si schinasii a ajuns unde a ajuns,cand romanul in ziua alegerilor e beat la birt,astia erau dusi la vot,cu carute roabe portbagaje.
  Ii cunosc cat de cat,locuiau intr un bloc infect pe N Balcescu,parca erau/sunt neamuri cu aia a lui Haringa,niste ordinari…deh,asta e impostura politicii,nu iti trebuie carte sa conduci destine,destine care la vot se fac.ca ploua…

 2. Să-mi fie rușine ca am fost o mare proasta și am făcut 17 ani de școală!! Am găsit ce am cautat, după atâta amar de invatat: NIMIC!! Pai unde să-mi găsesc și eu un loc…. ca doar toate au fost date… cui trebuie!!? Poate dacă eram și eu deșteaptă sa ma opresc doar la 8 clase….! Ghinion!
  E sufocant!! Nu ne mai facem bine!!! Cum e posibil ca tot sistemul bugetar sa fie alcătuit asa???

  • Uite așa! Și, din păcate, vor mai urma ani luuungi de domnie a acestei camarile politice, indiferent cum se numește ca și partid “politic”.

   • Uite… tu ești cel mai bun exemplu! Dar da, poate ca tu ești norocosul care te-ai oprit doar la opt clase! Ce sa-i faci, în mama ma-sii de treaba, n-avem toți norocul tau! 😏

 3. Nu numai la Negrești sau în PSD, peste tot și în toate partidele numai oameni fără studii fără o profesie fără o cariera ies în față pentruca sunt ușor de manevrat din spate. Toți cocalarii sunt la loc de frunte în partide.

 4. Ziar de 2 lei inainte sa scrieti trebuie sa aveti și dovezi nu doar vorbe goale sunteți niște oameni fără minte scrieți ca prostii ai analfabeti, nici nu știți să mințiți.

 5. Felicitari ziaristilor… pentru informatiile date publicului. Cine se supara… se pare ca ADEVARUL SUPARA sa nu si gaseasca in politica sprijin / adapost de… completare / acoperirea ciordelelor .

 6. Felicitări pentru articol! Continuați să demascați toți infractorii, pentru ca populația sa fie informată și să nu mai fie influențată de mita (ulei,orez,făină) din campanie electorală.
  Din nefericire, acesta este rezultatul nepăsării noastre de a nu participa la vot sau de a nu semnala o problemă atunci când sunt comise ilegalități.
  Dacă tăcem și nu ne implicăm, corupția și non valorile aceste societăți, nu fac decât să prospere!

 7. Cine i Igor porcu??? Adevarul supara? Tu i ti faci treburile cu…. astia supusi.. esti rrom sau rom porc. Zii numele.. despre.cine vorbesti…

 8. Si citi.ca ei!!!!! Sava sergiu cu 8 clase are salar de bugetar (este angajat) dar de fapt el i si vede de bisnitariile lui cu vinzari masini.
  Dar Prisan care vinde la magazile proprii far a da un bon fiscal? .Dar bobica cu .. afacerile cu primariile psd, dar Raducanu cu locurile pentru.case la Bd. Catani comisarule unde esti.. sa faci ordine. Daniel Vasile reprezentantul rromilor de la Bucuresti sa maritat la Husi, sregiu ia dat masina., si alte ciudatenii/ infractiuni …. ca doar au spatele asigurat de alti…… rromi

  • Vad ca nu te mai opresti,vacarule!Continui sa arunci cu barfe,acuzatii,mahalagisme,de doi bani, ceea ce spune totul despre caracterul tau jegos ,de ultima speta! Stim cine esti ,pentru ca ai stat printre noi ,atatia ani ,si ai infectat aerul din ambient,cu toxicitatea degajata dintr-un suflet meschin si o minte incetosata de ura,dusmanie si rautate! Ai facut foarte mult rau ,atat colegilor cat si organizatiei,care te-a promovat,te-a facut domn,si ti-a oferit venituri grase,insa n-a putut sa te faca OM si ai ramas aceeasi lighioana nefericita ,care provoaca un sentiment de scarba,repulsie si greata!Sa-ti dea D-zeu dupa ce ai in inima si minte!

   • Au mai fost de al de tine prin judet si au plecat cu coada intre picioare.. pleaca lasa lumea i pace ,sau inca nu tiai facut plinul …si nu l poti fce decit cu!!!!

    • Semidocti,ca tine ,care au pretentia ca sunt cineva au facut un rau imens acestei etnii,pe care ne chinuim, de-atata timp, sa o mentinem la un nivel acceptabil!Dupa ce ca esti prost ,te mai si alinti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.