1.7 C
Vaslui
04-dec.-2022

PISICI OTRÃVITE ÎN VASLUI!

- Advertisement -

NEBUNIE Acte de barbarie se petrec de aproape douã sãptãmâni la Vaslui. Persoane neidentificate au otrãvit zeci de pisici din oras, la adãpostul noptii. Au fost semnalate astfel de acte inumane în zona Centralã, pe Donici, în zona Traian, dar si în cartierul 13 Decembrie. „O pisicã pe care o hrãneam de aproape cinci ani a chinuit trei zile pânã a murit. Alte patru pisici au fost gãsite moarte, cu spume la gurã, tot dintre cele de care aveam grijã. Nu înteleg, ce cãlãi fac asta? Vãd cã numai la ecarisaj se mai gãsesc locuri de muncã în orasul acesta”, s-a plâns o femeie din zona centralã, cãreia i-au fost otrãvite pisicile. Mai multi locuitori din Traian pregãtesc o petitie cãtre primarul Vasile Pavãl, în care îi cer sã se afle cine sunt persoanele care au pornit masacrul pisicilor în oras si care sunt motivele pentru care aceste feline sunt ucise în acest mod. „Nu mã ocup de pisici, nu cred cã este cineva din cadrul primãriei sau societãtilor primãriei care sã fi dat un astfel de ordin. Vã rog sã mã credeti”, explicã primarul Pavãl.

De aproape douã sãptãmâni, în Vaslui se petrec lucruri incredibile. Zeci de pisici sunt otrãvite în toate colturile orasului, de persoane rãmase neidentificate, care, cel mai probabil, actioneazã noaptea. Se bãnuieste cã ar fi mãturãtorii de la Goscom sau lucrãtorii de la Serviciul de Ecarisaj, desi este de neînteles de ce se apeleazã la astfel de actiuni barbare. Mai toti câinii din Vaslui au fost strânsi si dusi la adãpostul special construit, iar acum se pare cã unele persoane au pornit un rãzboi de neînteles cu pisicile adunate în jurul tomberoanelor sau prin preajma magazinelor. „Aveam grijã de câteva pisici, le dau de mâncare de ani de zile. Nu mai este niciuna. Mi-au spus niste oameni care au tarabe prin centru cã le-au gãsit dimineatã moarte, aveau spume la gurã. Cum se poate sã otrãvesti pisicile? Ce rãu au fãcut? Câinii, înteleg, sã spunem cã mai atacã oameni, stau în haite, dar pisicile? Pe cine au atacat? Ce rãu fac si cine vrea sã omoare toate pisicile din Vaslui? Sunt întrebãri la care vrem sã aflãm rãspunsuri. Sunt zeci de locuitori care, ca si mine, îsi pun aceastã întrebare”, a spus o femeie din zona centralã, supãratã pe ceea ce se petrece. De aproape douã sãptãmâni, pisicile sunt otrãvite în cursul noptii, constatã mai multi locatari. O doamnã din zona Traian care avea grijã de mai multe pisici, care stãteau sub un balcon, s-a trezit într-o dimineatã si a gãsit toate animalele otrãvite. Drept urmare, sotul acesteia a pornit o petitie, care va fi semnatã de zeci de locatari din Traian, în care se cere primarului sã se afle cine sunt persoanele care fac astfel de barbarii.

„Vor sã bage o firmã de deratizare în oras si de asta otrãvesc pisicile?”

„Se stie cã pisicile atacã sobolanii, au fãcut curãtenie în oras, nu fac rãu nimãnui. Credem cã este o campanie de otrãvire a acestor pisici, altfel nu întelegem de ce atâta rãutate, atâta barbarie în acest oras. Sunt cãlãi, ucid pisicile, dupã ce au terminat cu câinii. Am vrea sã stim ce pãrere are dl. primar despre ceea ce se întâmplã în Vaslui, nu este normal”, a spus un bãtrân din zona Traian, care ne-a vizitat la redactie. Atât conducerea Goscom, cât si cea a primãriei sustin cã nu este nicio campanie de ucidere a acestor animale nevinovate. „Nu stiu nimic. Nu am pornit nicio actiune de acest gen”, spune directorul Goscom, Cãtãlin Bârleanu. Primarul Vasile Pavãl spune cã, în niciun caz, nu a autorizat o astfel de actiune. „Nu mã ocup de pisici, nu cred cã este cineva din cadrul primãriei sau societãtilor primãriei care sã fi dat un astfel de ordin. Vã rog sã mã credeti. Uitati-vã cât de mult avem de muncã la aceste proiecte, nu ne gândim sã facem astfel de lucruri”, a spus primarul Pavãl. Concluzia o trage o femeie care a sunat la redactie: „Se stie cã pisicile omoarã sobolanii, care aduc atâtea infectii în oras. Nu cumva se doreste acum sã se omoare toate pisicile, ca sã bage pe gât o firmã de deratizare, pe care s-o plãtim din banii nostri? Nu sunt oameni cei care fac astfel de actiuni. Au dat de lucru numai la hingheri, asta este singura meserie din acest oras unde mai sunt posturi”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.