Pistol din Grecia, introdus fără drept în țară, confiscat de la o femeie din Negrești

O femeie în vârstă de 53 de ani, din Negrești, este cercetată de polițiștii vasluieni, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „contrabandă calificată” și „nerespectarea regimului armelor și munițiilor” după ce în urma unor percheziții, oamenii legii i-au găsit în locuință o armă neletală și peste 600 de proiectile metalice.

Potrivit reprezentanților IPJ Vaslui, percheziția domiciliară a avut loc marți, 16 martie. „Ulterior, în urma cercetărilor derulate de polițiști a fost identificată o armă neletală, scurtă de tip pistol, deținută fără drept, supusă autorizării, peste 600 de proiectile metalice și un recipient cu aer comprimat, toate fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. Acestea ar fi fost introduse introduse în țară, fără drept, în cursul anului 2020, din Grecia. Femeia bănuită de nerespectarea regimului armelor și munițiilor nu figurează ca fiind deținătoare legală de arme și muniții supuse autorizării sau notificării. Cercetările sunt continuate de către polițiștii specializați din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Vaslui, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „contrabandă calificată” și „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, în vederea probării întregii activități infracționale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
3 COMENTARII

  1. În Negrești sunt mult mai mult persoane care au pistol și asta o stiu cu totii care stau prin zonă. Poate vă mai amintiti cand am fost eu in fata Politiei Negresti si interlopii de aoclo au trecut la amenintari la adresa mea, amenintari cu impuscarea etc. Am fost primul care am devoalat acest lucru ca sunt unii care au pistoale in Negresti. Unii mai au si pusti. Merg chiar si la vanatoare ilegală. Dar pistoale de acest gen si nu numai au destui si cand se mai imbata mai trag cu ele sau se mai ameninta intre ei. Și in jurul Negrestiului sunt destui, dar in Negresti este o mandrie sa te lauzi ca ai pistol. Pacat ca Politia nu a facut atunci cand am spus eu perchezitii la cei despre care am scris, că strangeau pistoalele cum se strang castravetii.

  2. Care arme, care munitii? Care este definitia munitiei tovarasi militieni? Acesta este un pistol airsoft replica Beretta care nu se vinde persoanelor sub 18 ani si pot fi introduse in tara fara restrictii. Ati intrat pe site-ul producatorului sa vedeti ca e clasat la “bb gun” si cati jouli are? Nu mai faceti atata spectacol de parca ati oprit nu stiu ce convoi de arme. Lasati ca va face treaba cetatenii cu arme cand il scoate bizonul din bmw si pe urma nu le mai trebuie jucarii. Apoi veniti si aplicati legea, acesta este doar un abuz cum ati invatat voi la scoala de cowboy. Singura greseala e ca mamaie si-a luat si bile metalice care o include la categoria C (neletale cu ac) in loc de categoria E (airsoft) dar pana la urma si bb nu e ball-bearing (bile de rulment), e bila din “plastic” metalic :)) ca robinetii ieftini si la 0.5 jouli e un pic mai periculoasa ca aia de plastic pentru acelasi organ, ochiul. Ar trebui sa se vorbeasca romaneste in lume, noi suntem cei mai cei.

LĂSAȚI UN MESAJ