Pistolarul de la Bârlad a „cãlcat pe bec” si se întoarce dupã gratii

REVOCARE… Fiul grefierei de la Judecãtoria Bârlad, Eduard Stefan Ciocoiu, a fost prins dupã cinci zile de cãutãri de la comiterea infractiunii si bãgat direct dupã gratii. Ajuns în arest preventiv, Ciocoiu a contestat la Tribunalul Vaslui si a cerut plasarea sa în arest la domiciliu. Dupã ce magistratii l-au lãsat acasã, Ciocoiu a încãlcat termenii mãsurii si a ajuns, din nou, dupã gratii. Magistratii Tribunalului Vaslui au decis sã-l trimitã în arest preventiv pentru urmãtoarele 30 de zile. Bãrbatul de 30 de ani, suspectat de tentativã de omor, folosire de armã letalã în mod ilegal si încãlcarea regimului armelor si munitiilor, a fost prins pe raza judetului Galati, în municipiul Tecuci. Dupã ore întregi de audieri, Eduard Stefan Ciocoiu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta a sustinut în fata judecãtorului de drepturi si libertãti cã este nevinovat si cã i s-a înscenat totul. Suspectul a spus cã vrea sã facã un autodenunt la DIICOT-ul central, el fiind unul dintre membrii unei grupãri infractionale, cercetatã pentru fraude informatice, retea condusã de Bebe Cordas, interlopul care l-a împrumutat cu 25.000 de euro pe fostul sef al Serviciului de Investigatii Criminale din Politia Bârlad.

La sfârsitul anului trecut, Eduard Stefan Ciocoiu, de 30 de ani, a primit de la judecãtorii Tribunalului Vaslui, mandat de arestare pentru 30 de zile, fiind suspectat de comiterea infractiunilor de tentativã de omor, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si uz de armã fãrã drept. Dupã câteva luni petrecute în arest preventiv, tânãrul de 30 de ani a reusit sã înduplece judecãtorii si a fost lãsat acasã, în arest la domiciliu. Se pare cã mãsura mai usorã privativã de libertate i-au dat aripi tânãrului de 320 de ani si, în scurt timp, a reusit sã încalce termenii si sã se întoarcã dupã gratii. Magistratii Tribunalului Vaslui au decis sã-l punã, din nou, în arest preventiv, pentru o perioadã de 30 de zile. Ciocoiu a ajuns în atentia politistilor dupã ce, pe 29 noiembrie, în intersectia din zona Confectii, un bãrbat în vârstã de 27 de ani, Eduard Filip Modoranu, a sunat la 112 si a sesizat cã masina în care se afla a fost atacatã si din alt autoturism s-au tras trei focuri de armã asupra lui. La fata locului, politistii au gãsit masina cu urme clare de gloante, au gãsit si un cartus provenind de la un glont letal de 9 mm, însã masina din care s-a tras nu se afla la fata locului. În urma audierilor, Eduard Filip l-a indicat drept atacator pe Eduard Stefan Ciocoiu, fiul unei grefiere din cadrul Judecãtoriei Bârlad. Încã din seara de 29 noiembrie, politistii au mers sã-l caute pe atacator, însã acesta nu era acasã, familia precizând cã este plecat. Au avut loc perchezitii domiciliare la domiciliul lui Eduard Ciocoiu, a pãrintilor sãi si a unor rude, însã pistolul cu care s-a tras nu a fost de gãsit. A fost perchezitionatã si masina din care victima Eduard Filip a precizat cã s-a tras, însã nu se cunoaste rezultatul perchezitiei. Pãrintii lui Eduard Stefan Ciocoiu au sustinut cã fiul lor este nevinovat, acuzând ziaristii cã scriu prostii. De altfel, bunica lui Eduard Ciocoiu a atacat o ziaristã, fiind aproape sã o ia la bãtaie. Aceasta a fost potolitã cu greu de ginerele sãu, tatãl celui acuzat cã a tras cu pistolul.

Politistii vasluieni l-au prins la câteva ore dupã ce acesta a dat un interviu televizat

Pistolarul din Bârlad a fost prins pe raza orasului Tecuci. „În urma activitãtilor specifice desfãsurate de cãtre politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, în seara de 3 decembrie a.c., pe raza municipiului Tecuci, judetul Galati, politistii au depistat bãrbatul în vârstã de 30 de ani, din municipiul Bârlad, judetul Vaslui, care se sustrãgea cercetãrilor. Acesta a fost condus la sediul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, pentru continuarea cercetãrilor în cauzã. Politistii vasluieni au beneficiat de sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Galati”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Reamintim cã politistii din Vaslui au fost practic umiliti de Eduard Ciocoiu, suspect în cazul atacului mafiot petrecut la Bârlad în seara de 29 noiembrie. Acesta a fugit si era cãutat de patru zile de oamenii legii, fiind de negãsit. Numai cã, râzând de cãutãtori, fiul grefierei de la Judecãtoria Bârlad a dat inteviuri pentru un site de stiri! Si, mai mult, i-a atacat pe anchetatori, precizând cã nu se predã de frica celor care îl vor ancheta. Mai mult, acesta a trimis o „sãgeatã” cãtre cei care, zice el, îi fabricã un dosar: „Fac un apel cãtre cei care fac aceste jocuri murdare si vor sã-mi însceneze aceste fapte pe care nu le-am comis, pentru cã în acest sens voi face mai multe dezvãluiri”, a spus suspectul pistolar. Surse neoficiale ne-au spus cã Eduard Ciocoiu a spus cã vrea sã facã un denunt la DIICOT Bucuresti, cu privire la cei care, spune el, i-au înscenat atacul mafiot de care este acuzat.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ