Pistolarul de la Bârlad își va afla sentința după gratii

ÎNCERCARE… Fiul grefierei de la Judecătoria Bârlad, Eduard Ștefan Ciocoiu, a fost prins după cinci zile de căutări  de la comiterea infracțiunii și băgat direct după gratii. Ajuns în arest preventiv, Ciocoiu a contestat la Tribunalul Vaslui și a cerut plasarea sa în arest la domiciliu, dar cererea sa a fost respinsă, ca nefondată. După ce magistrații l-au lăsat acasă, Ciocoiu a încălcat termenii măsurii și a ajuns, din nou, după gratii. Magistrații Tribunalului Vaslui au decis să-l trimită în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile. Acum, Ciocoiu a luat-o de la capăt cu încercările de a convinge instanța să fie lăsat în libertate. Bărbatul de 30 de ani, suspectat de tentativă de omor, folosire de armă letală în mod ilegal și încălcarea regimului armelor și munițiilor, a fost prins pe raza județului  Galați, în municipiul Tecuci. După ore întregi de audieri, Eduard Ștefan Ciocoiu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta a susținut în fața judecătorului de drepturi și libertăți că este nevinovat și că i s-a înscenat totul. Suspectul a spus că vrea să facă un autodenunț la DIICOT-ul central, el fiind unul dintre membrii unei grupări infracționale, cercetată pentru fraude informatice, rețea condusă de Bebe Cordaș, interlopul care l-a împrumutat cu 25.000 de euro pe fostul șef al Serviciului de Investigații Criminale din Poliția Bârlad.

La sfârșitul anului trecut, Eduard Ștefan Ciocoiu, de 30 de ani, a primit de la judecătorii Tribunalului Vaslui, mandat  de arestare  pentru 30 de zile, fiind suspectat de comiterea infracțiunilor de tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept. După câteva luni petrecute în arest preventiv, tânărul de 30 de ani a reușit să înduplece judecătorii și a fost lăsat acasă, în arest la domiciliu. Se pare că măsura mai ușoară privativă de libertate i-a dat aripi tânărului de 32 de ani și, în scurt timp, a reușit să încalce termenii și să se întoarcă după gratii. Magistrații Tribunalului Vaslui au decis să-l pună, din nou, în arest preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile. Ajuns pentru a doua oară în arest Ciocoiu a început, din nou, să ceară magistraților o măsură mai ușoară privativă de libertate. Ciocoiu a ajuns în atenția polițiștilor după ce, pe 29  noiembrie, în intersecția din zona Confecții, un bărbat  în vârstă de 27 de ani,  Eduard Filip Modoranu,  a sunat  la 112 și a sesizat  că mașina în care se afla a fost atacată și din alt autoturism s-au tras trei focuri de armă asupra lui. La fața locului, polițiștii au găsit mașina cu urme clare de gloanțe, au găsit și un cartuș provenind de la un glonț letal de 9 mm, însă mașina din care s-a tras nu se afla la fața locului.  În urma audierilor, Eduard Filip l-a indicat drept atacator pe Eduard Ștefan Ciocoiu, fiul unei grefiere din cadrul Judecătoriei Bârlad. Încă din seara de 29 noiembrie, polițiștii au mers să-l caute pe atacator, însă acesta nu era acasă, familia precizând că este plecat. Au avut loc percheziții domiciliare la domiciliul lui Eduard Ciocoiu, a părinților săi și a unor rude, însă pistolul cu care s-a tras nu a fost de găsit. A fost percheziționată și mașina din care victima Eduard Filip a precizat că s-a tras, însă nu se cunoaște rezultatul percheziției. Părinții lui Eduard Ștefan Ciocoiu au susținut că fiul lor este nevinovat, acuzând ziariștii că scriu prostii. De altfel, bunica lui Eduard Ciocoiu a atacat o ziaristă, fiind aproape să o ia la bătaie. Aceasta a fost potolită cu greu de ginerele său, tatăl celui acuzat că a tras cu pistolul.

Polițiștii vasluieni  l-au prins  la câteva ore după ce acesta a dat un interviu televizat

Pistolarul din Bârlad a fost prins pe raza orașului Tecuci. „În urma activităților specifice desfășurate de către polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub coordonarea procurorului  din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, în seara de 3 decembrie a.c., pe raza municipiului Tecuci, județul Galați, polițiștii  au depistat bărbatul în vârstă de 30 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, care se sustrăgea cercetărilor. Acesta a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, pentru continuarea cercetărilor  în cauză. Polițiștii vasluieni  au  beneficiat  de sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Reamintim că polițiștii din Vaslui au fost practic umiliți de Eduard Ciocoiu, suspect  în cazul atacului  mafiot petrecut la Bârlad  în seara de  29 noiembrie. Acesta  a fugit și era căutat  de  patru zile de  oamenii  legii, fiind  de negăsit. Numai  că, râzând  de căutători, fiul grefierei de la Judecătoria  Bârlad a dat interviuri pentru un site de știri! Și, mai mult, i-a atacat  pe anchetatori,  precizând că nu se predă de frica celor care îl vor ancheta. Mai mult, acesta a trimis o „săgeată” către cei care, zice  el, îi fabrică un dosar:  „Fac  un apel către cei care fac aceste jocuri murdare și vor să-mi  însceneze  aceste fapte  pe care nu le-am comis, pentru că în acest sens voi face mai multe dezvăluiri”, a spus  suspectul pistolar. Surse neoficiale ne-au spus că Eduard Ciocoiu a spus că vrea să facă un denunț la DIICOT București, cu privire la cei care, spune el, i-au înscenat atacul mafiot de care este acuzat.
1 COMENTARIU

  1. Pe ei nu ii intereseaza autodenuntul tau :). Vrei sa fie concediati sefii militiei Bejenariu sau Tenie si altii care ii denunti tu? Mai bine te discrediteaza pe tine, ai tras cu pistolu lu mata spre Modoranu un sclav “interlop” wannabe… si intri la puscarie, scurt. Bejenariu e in siguranta cu toti membrii “la familia” :)).

LĂSAȚI UN MESAJ