spot_imgspot_img
17.6 C
Vaslui
13-apr.-2024

Placerea de a dansa

- Advertisement -

PASIUNE… Pasiunea pentru dans nu cunoaste limite pentru un grup de tineri din Vaslui, care de câtiva ani fac sacrificii însemnate pentru a-si putea atinge aspiratiile. Fie cã s-au antrenat prin parcuri, fie cã si-au rupt zeci de perechi de papuci pe ploaie sau ninsoare, nu s-au gândit niciodatã sã renunte. Ambitia si plãcerea de a dansa i-au fãcut sã poatã trece peste toate aceste impedimente si sã priveascã încrezãtori spre viitor.

Totul a început în urmã cu patru ani, când Alina Pruteanu s-a hotãrât sã îsi facã o trupã de dans. Pasiunea era mai veche, primul contactul cu ringul de dans luându-l încã de pe când avea patru ani, la acea vârstã fragedã începând primele lectii de balet. Dupã ce a acumulat mai bine de 15 ani de experientã s-a decis sã se dedice carierei de instructor, si sã învete la rândul ei, ceea ce ea a învãtat de la altii. La clubul de dans fac repetitii peste 30 de tineri, majoritatea elevi. Învãtãceii sunt initiati aici în tainele a peste 15 stiluri de dans, dintre care Samba, Salsa, Merengue, Rumba, Vals, sau Tango.

Nu s-au dat batuti

Dacã acum dansatorii beneficiazã de toate conditiile pentru efectuarea antrenamentelor, de-a lungul vremii acestia s-au chinuit, fiind nevoiti sã îndure cu stoicism ploi, zãpezi, frig si vânt. În lipsa unei sãli si a sprijinului autoritãtilor locale, tinerii au început prin a se antrena, indiferent de vremea de afarã, pe scãrile de la stadionul Municipal, urmând ca mai apoi sã îsi rupã papucii pe scene improvizate în Copou sau la Strand. Nimic din toate aceste impedimente nu le-a stat în cale, ambitia si pasiunea fãcându-i sã meargã mai departe si sã priveascã încrezãtori spre viitor.

Mereu pe podium

Desi sunt, dupã cum considerã instructorul, abia la început de drum, tinerii dansatori au participat pânã acum la mai multe concursuri si festivaluri, de unde niciodatã nu s-au întors cu mâna goalã. Mai mult, au reusit performanta ca la toate participãrile sã se claseze pe podium, impresionand de fiecare datã juriul si asistenta. Pânã în prezent au strâns câteva zeci de diplome, medalii si alte merite la concursuri prin toatã tara. De doi ani însã fiecare participare la orice eveniment este fãcutã cu un scop nobil, acela de a ajuta un bãietel de 8 ani care suferã de o boalã cruntã.

Danseazã pentru Alexandru

În urma cu doi ani, l-au întâlnit pe Nechita Alexandru, un bãietel de numai 8 anisor, care suferã de o boalã ce i-a afectat atât membrele superioare cât si pe cele inferioare. Mai exact, micutul a fost diagnosticat cu heminelie longitudinalã externã- gamba dreaptã, heminelie longitudinalã externã – brat drept, mânã strâmbã radialã, inegalitatea membrelor inferioare si picior strâmb congenital inferior. Mai exact, una din aceste afectiuni se traduce prin faptul cã piciorul drept este mai scurt decât cel drept, astfel cã Alexandu are o tijã la picior ce îl împiedicã sã îndoaie genunchiul. Pânã acum Alexandru a fost internat de 49 de ori si a suferit nici mai mult, nici mai putin de 25 de operatii, numãrul interventiilor chirurgicale urmând a creste deoarece este necesar ca periodic medicii sã îl opereze pentru a-i putea asigura o dezvoltare cât de cât corespun­zãtoa­re. Impresionati de drama baietelului, tinerii dansatori s-au hotãrât sã fie primii care sã îi sarã în ajutor si sã îl sprijine cu ce pot. De când l-au cunoscut, si mai ales vãzând cã nimeni nu este decis sã îl ajute pe bãietel, cei de la clubul de dans au hotãrât ca toti banii strânsi din participãri la festivaluri si concursuri sã îi doneze familei lui Alexandru. Chiar dacã sumele strânse nu sunt impresionante gestul tinerilor este unul lãudabil, sprijinul acordat de acestia fiind foarte apreciat de familia micutului Alexandru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.