8.4 C
Vaslui
27-mart.-2023

Plaja pe cearşaf încinge spiritele şi intră în atenţia autorităţilor. „Sunt puşi să stea în spatele şezlongurilor”

- Advertisement -

Plaja pe cearşaf revine în atenţia publică după ce un operator privat de plajă din Mamaia Nord a instituit o taxă de 200 de lei pentru cei care vor să stea astfel la soare. În acest timp, oamenii se plâng că „privaţii” nu respectă legea care prevede ca 30% dintr-un sector de plajă să fie lăsat liber pentru orice persoană.

Pe o plajă exclusivistă din Mamaia Nord, turiştii trebuie să plătească 200 de lei pentru a-şi pune cearşaful în faţa primului rând de şezlonguri. Măsura a fost luată, spun cei de la Complexul Marina Surf, pentru a-i descuraja pe cei care vor să vină din afara complexului cu cearşaful şi să-i deranjeze pe clienţii lor exclusivişti.

Administraţia Bazinală de Apă-Dobrogea Litoral (ABADL) a făcut două controale pe această plajă şi a ajuns la concluzia că operatorul economic nu încalcă contractul de închiriere a plajei sau vreo altă lege. „Ei acolo, nu sunt avocatul lor, instituie taxa asta pe culoarul care trebuie să fie liber, în faţa apei, pentru urgenţe. Au pus acel tarif pentru că cei cu cearşaful se puneau exact în zona aceea. Aşa va rămâne liberă. Îi descurajează”, spune Hristu Uzun, directorul ABADL.

În acelaşi timp, viceprimarul oraşului Năvodari, Costel Dumitraşcu, a transmis Ministerului Turismului o adresă prin care solicită verificarea plajelor din Mamaia Nord pentru a vedea dacă operatorii privaţi respectă procentul de 30% de plaje care trebuie să fie libere pentru cei care doresc să stea cu prosopul sau cearşaful.

Citeste mai mult: adev.ro/reydi1

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.