spot_imgspot_img
2.2 C
Vaslui
21-feb.-2024

PLAN DE SALVARE A FOTBALULUI VASLUIAN

- Advertisement -
PROIECT… Real Junior Vaslui, prin președintele Ciprian Amarandei, a pregătit un adevărat plan pentru salvarea fotbalului vasluian. Fostul arbitru s-a autopropus la CSM Vaslui, unde vine să muncească gratis.

HOTĂRĂȚI… 5 ani de zile, atât a trecut de când CSM Vaslui se chinuie să promoveze în Liga a 3-a de fotbal. Ciprian Amarandei, președintele clubului Real Junior Vaslui, susține că fotbalul vasluian a ajuns într-un punct critic și are nevoie de un nou proiect. Fostul arbitru se autopropune pentru funcția de responsabil al secției de fotbal la CSM Vaslui și spune că vine să muncească gratis la clubul finanțat de Primăria Vaslui.

Real Junior Vaslui a trimis către primarul Vasile Pavăl, Consiliul Local și Consiliul Județean Vaslui, dar și către alți politicieni, proiectul de salvare al fotbalului vasluian. Președintele clubului, Ciprian Amarandei, face apel către autoritățile locale să-și îndrepte atenția și asupra fotbalului, mai ales că în oraș sunt nu mai puțin de 400 de copii și juniori care practică cel mai iubit sport din lume. “Proiect pentru salvarea fotbalului vasluian. Domnule primar, autorități locale și politicieni ai Vasluiului facem acest demers fiindcă iubim fotbalul și ne dorim ca la Vaslui să avem și noi o echipă competitivă de seniori, care să promoveze și să joace măcar în Liga 3, unde copiii Vasluiului, cu performnațe remarcabile la copii și juniori, să poată avea continuitate și să nu plece pe alte meleaguri pentru a-și îndeplini visul de a ajunge fotbaliști. Vă rugăm să nu uitați că fotbalul este cel mai iubit și practicat sport de pe planetă, iar cea mai mare tradiție sportivă a Vasluiului este tot fotbalul! Amintiți-vă de marile echipe ale orașului, Viitorul Vaslui, Mecanica Vaslui, Inter Vaslui și mai recent FC Vaslui, care umpleau Municipalul de spectatori și aduceau bucurie și entuziasm în inimile locuitorilor acestei urbe! De asemenea, amintiți-vă că cei mai mulți locuitori ai sportului își doresc fotbal la Vaslui, iar cei mai mulți copii și juniori, circa 400, practică fotbalul în Vaslui! Nu suntem împotriva celorlalte sporturi, credeți-ne apreciem faptul că CSM Vaslui și-a deschis mai multe secții sportive, lucru benefic pentru copiii și locuitorii Vasluiului, apreciem că avem echipă de handbal în prima ligă, dar nu putem suporta faptul că, după 5 ani de la înființarea secției de fotbal a CSM, echipa joacă în Liga 5 (acum Liga 4). Domnilor, timpul a trecut și nu mai poate fi dat înapoi, banii din bugetul local au fost cheltuiți și nu am realizat nimic în 5 ani de zile la secția de fotbal”, se arată în proiectul trimis de clubul Real Junior Vaslui către autoritățile locale.

Gabriel Pană, propus antrenor la CSM Vaslui

Gabriel Pană

În proiectul trimis către autoritățile locale, Ciprian Amarandei s-a autopropus pentru funcția de responsabil al secției de fotbal, în timp ce pentru banca tehnică i-a propus pe Gabriel Pană (antrenor principal) și Bogdan Panait (antrenor secund-jucător). “Cluburile ACS Real Junior Vaslui și Liceul cu Program Sportiv Vaslui propun pentru noua echipă de fotbal a CSM-ului, după ce în urma discuțiile avute toată lumea a căzut de acord, următorul staff: domnul Amarandei Ciprian Sorin pentru funcția de responsabil și coordonator al secției de fotbal, inclusiv delegat sau organizator de competiții al echipei. Domnul Pană Gabriel pentru funcția de antrenor principal. Fost fotbalist în Liga a 2-a și Liga a 3-a, Pană este profesor și antrenor licențiat UEFA B în cadrul LPS Vaslui, el fiind artizanul acestei mari performanțe a grupei 2004. Și domnul Panait Bogdan, pentru funcția de antrenor și jucător, ce are în spate o carieră impresionantă ca fotbalist, la Steaua București, FC Vaslui sau Șerif Tiraspol și care dorește să-și încheie cariera de fotbalist la CSM. Domnul Amarandei este dispus să desfășoare această muncă asiduă, pentru a scoate această echipă din mocirlă, gratis, fără a fi remunerat, asta de dragul tuturor copiilor vasluieni care au plecat și vor pleca pe alte meleaguri pentru a-și îndeplini visul de a ajunge fotbaliști, dacă nu facem acest pas.”, a mai spus fostul arbitru.

Buget de 64.000 de lei până la finalul anului

“Proiectul nostru este pe deplin realizabil în condițiile pe care vi le propunem și cum veți vedea nu va fi foarte costisitor pentru bugetul local și el urmărește atât promovarea în Liga 3, cât și atenție domnilor, formarea scheletului viitoarei echipei cu care ne vom prezenta în Liga 3. În urma unei evaluări a jucătorilor vom forma un lot de 24 de jucători cu care vom aborda această primă parte a campionatului. Structura staff-ului și a lotului, precum și propunerea financiară pentru această fază va fi următoarea: Staff: Responsabil secție: 0 lei; Antrenor principal: 1.500 lei; Antrenor secund: 1.000 lei; antrenor cu portarii: 0 lei. Lot de 24 de jucători, 7 jucători seniori (7×1000 lei – total 7000 lei), 5 jucători juniori (5×600 lei – total 3000 lei), 6 jucători juniori (5×300 lei – total 1500 lei) și 6 jucători juniori – 0 lei. Total cheltuieli lunare remunerații staff și jucători 14.000 lei (aproape cât sunt remunerați cei mai slab plătiți 5 jucători de la echipa de handbal). Total cheltuieli remunerații staff și jucători până pe 31 decembrie 2022 (turul campionatului) – total 64.000 lei. La aceste cheltuieli se adaugă cheltuieli cu organizarea meciurilor oficiale, arbitraj plus asistență medicală la meciurile de pe teren propriu și cheltuielile cu deplasarea la jocurile din deplasare – total 3.850 lei.”, se arată în proiectul trimis către directorul CSM Vaslui, dar și către Primăria și Consiliul Local Vaslui”, se mai arată în proiectul clubului Real Junior Vaslui.

“Vă asigur că acești bani vor fi cheltuiți cu grijă”

În ceea ce privește a doua fază a proiectului, care vizează returul Ligii 4 și barajul de promovare în Liga 3, reprezentanții Real Junior spun că bugetul nu ar trebui să depășească 100.000-150.000 de lei. “Pentru a doua etapă a proiectului care vizează returul Ligii 4 și barajul de promovare putem discuta la începutul lunii ianuarie 2023, pentru că acum avem multe necunoscute, dar din ce am preconizat noi nici acest buget nu trebuie să depășească 100.000 – 150.000 lei! Dacă facem o comparație cu banii alocați la baschet, unde alocăm bani aiurea pentru ore de educație fizică, atletism, unde avem o singură sportivă de valoare, restul junioare și handbal, unde cheltuim enorm pentru două echipe de coada clasamentului în Liga Zimbrilor, credem domnule director că trebuie să faceți mai mult și pentru sportul rege la Vaslui și să cereți bani mai mulți de la Consiliul Local! Vă asigur că acești bani vor fi cheltuiți cu grijă, economisiți și în final folosiți pentru atingerea unor obiective mărețe!”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

 1. Sportul in ziua de azi necesita mult sacrificiu,in Vaslui nu se vrea,nu avem oamenii competenti ❗cu banii putini nu se face sport

 2. Acest judet e condus de niste baieti care nu au treaba cu sportul si cu ceea ce aduce el!!
  Buzatu si CJ au alocat cel mai mic buget din tara pentru sport (100.000 lei, in timp ce o sala de lupte prin R.Moldova a fost ajutata cu vreo 200.000 €)
  Pavel la Vaslui conduce o debandada totala in sport
  Boros la Barlad tine zero sport!!!
  Ciupilan la Husi tocmai a omorat un club care scosese Husul din groapa aia si a facut un club al Primariei care nu va avea nici un viitor!!!
  Restul nu mai vorbim ca nu are rost…..o jena totala a unor oameni mici fara viitor!!!

 3. Voi încă nu ați înțeles pentru ce a fost creat acest club? El nu are de-a face cu atingerea vreunei performante, acolo nu se stabilesc obiective îndrăznețe, în ciuda banilor pompati anual. Uitați-vă la echipa de handbal, care în ciuda unui buget deloc de neglijat, în fiecare an se zbate la subsolul clasamentului. Între a cheltui 7-800.000 de euro și a nu avea nicio ambiție și a cheltui 1-1, 2 milioane de euro și a ma lupta pentru prima parte a clasamentului, oricând o prefer pe a doua. Echipa noastră de handbal e însă doar una de pluton care e creată doar să pape bani și atât. Iar CSM e jucăria lui Paval și atât, care a instalat în fruntea clubului un băiat sufletist, muncitor, dar care nu are o treaba cu fenomenul! Paval e patron de club pe banii vasluienilor! Din păcate, nimeni nu-l întreabă, nimeni nu-l trage la răspundere pentru mediocritatea în care tine acest club. De fapt, CSM e oglinda primarului: incaseaza bani mulți, dar livrează publicului foarte putin!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.