10.3 C
Vaslui
20-mart.-2023

Planul „Botiş” riscă să pice cu votul parlamentarilor puterii

- Advertisement -

Aleşii UDMR, ai minorităţilor, dar şi femeile din PDL ameninţă că vor respinge ordonanţa de reducere cu un an a concediului pentru creşterea copilului.

Cu decizia reducerii concediului pentru mame, impusă în guvern de PDL peste capul său, UDMR preferă să recupereze în parlament anul în plus tăiat de Boc. Uniunea nu este singura nemulţumită din Coaliţie. Minorităţile au anunţat şi ele că vor vota împotriva reducerii concediului pentru mame şi chiar femeile din PDL se vor opune planului „Botiş”.

UDMR susţine că mai e loc de negocieri

Chiar dacă Emil Boc a anunţat că hotărârea a fost luată în guvern, vicepremierul Marko Bela a insistat, ieri, că încă mai e loc de negocieri, de vreme ce ordonanţa nu a fost parafată deocamdată. Mai mult, liderul UDMR a dat de înţeles că, dacă guvernul va merge până la capăt cu măsura asumată de Boc, ar putea respinge ordonanţa atunci când va ajunge în parlament. „Deputaţii UDMR nu sunt de acord cu diminuarea acestei perioade. Putem discuta în continuare plafonul, sumele care sunt alocate mamelor”, a susţinut Marko.


Akos Derzi: „Proiectul nu va trece nici de comisii”

Nemulţumiţi că au aflat de la televizor că maternalul va coborî la un an din 2011, parlamentarii UDMR au ameninţat ieri în faţa liderilor că vor trânti ordonanţa încă din etapa comisiilor. „Eu vă spun: la vot, proiectul nici de comisii nu va trece”, a declarat Ákos Derzsi, deputat UDMR, pentru EVZ.

Varujan Pambuccian: „Nu vom vota ordonanţa”

Spectatori la luarea deciziei, deputaţii minorităţilor se aliază şi ei cu nemulţumiţii din UDMR. „Nu vom vota nici în comisii, nici în plen ordonanţa”, a declarat Varujan Pambuccian. Liderul minorităţilor consideră că a făcut deja prea multe concesii în privinţa duratei maternalului, după ce iniţial ceruse ca acesta să se extindă la trei ani.

Sulfina Barbu: „Decizia nu e bătută în cuie”

Şi în tabăra PDL-istă există ameninţări că propunerea nu va trece de parlament. „Decizia nu e bătută în cuie. Vom discuta în Coaliţie ce facem cu această ordonanţă după ce va ajunge în parlament”, a spus deputatul Sulfina Barbu.

EVZ.RO

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.