24.3 C
Vaslui
01-iul.-2022

Planul de eficientizare la «Psihiatrie», inca «la secret»

Dupa ce zeci de persoane au declansat azi un protest spontan in curtea Spitalului de Psihiatrie, nemultumite de starea de tensiune in care sunt tinute de zvonurile privind eventuale reduceri de personal sau de salarii, directorul Gabriel Oprisanu a declarat ca indiferent de cate proteste de acest gen vor mai fi, nu va da inapoi de la planul de eficientizare a spitalului. Ba mai mult, acesta ameninta cu masuri administrative impotriva “celor ce atata angajatii de buna credinta, care isi vad de treaba”.

Protestul spontan a pornit in ziua in care in Consiliul de administratie al spitalului s-a prezentat planul de masuri pentru eficientizarea activitatii unitatii medicale. Angajatii spun ca starea de tensiune a ajuns la maxim, nimeni nu stie daca isi va pastra locul de munca sau nu, daca isi va mai primi salariul intreg pe care il ia acum. “Este foarte greu sa lucrezi in incertitudinea asta. In spital nu a mai fost pana acum asa o nemultumire in randul angajatilor. Suntem si noi oameni si nu putem sa ne facem treaba in conditiile astea. Cum s-a putut pana acum sa se lucreze in normalitate, si acum noua conducere nu ne mai poate garanta salariile si locurile de munca?”, spunea un angajat al unitatii, participant la protest. In replica, Gabriel Oprisanu spune ca oricine ar fi fost in locul sau in acest moment, tot la astfel de  masuri nepopulare ar fi trebuit sa recurga, pentru ca legea privind plafonarea cheltuielilor salariale la 70% din bugetul spitalului intra in vigoare la 1 ianuarie 2011. “In ce priveste protestele astea, stim foarte bine ca oameni care isi vad de treaba sunt manipulati de cateva elemente care, de cele mai multe ori, nu fac parte din elita spitalului. Aici ma refer chiar si la medici. Dar astfel de proteste nu sunt in limita legalitatii. Este ultima data cand mai tolerez proteste de genul acesta, pentru ca de acum voi trece la sanctiuni administrative, asa cum prevede legea”, a mai spus directorul Spitalului de Psihiatrie. Directorul Oprisanu a mai spus ca in planul prezentat in Consiliul de administratie pentru eficientizarea spitalului s-a urmarit sa se creioneze masurile in asa fel incat  angajatii sa aiba cat mai putin de suferit.

In asteptarea legii salarizarii unitare a bugetarilor

Directorul Spitalului de Psihiatrie sustine ca deocamdata nu poate face publice detaliile privind planul de eficientizare a spitalului, angajatii urmand sa afle ce ii asteapta abia intre Craciun si Anul Nou. “Cat timp aceste masuri nu sunt aprobate nu are rost sa le dezvaluim. Astept sa vad ce se intampla cu legea salarizarii unitare, pentru ca aceasta ne poate schimba planurile. Daca este aprobata, sporurile scad si atunci discutam altfel. Acum angajatii nu au de ce sa fie nemultumiti. Li s-au platit salariile cu tot cu sporuri, care s-au acordat la valoarea maxima. In plus am platit si contributiile sociale la stat, care nu erau achitate pentru ultima luna”, a mai spus directorul Oprisanu.

evenimentuldebotosani.ro

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

102 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here