Planul ministrului Nelu Tãtaru de modernizare a sistemului medical românesc

Nelu Tătaru

PROGRAM… Ministrul Sanãtãtii, Nelu Tãtaru, a prezentat ieri, în cadrul evenimentului de lansare a Programului de Guvernare a Partidului National Liberal, obiectivele în domeniul sãnãtãtii pentru urmãtorul mandat parlamentar. Potrivit acestuia, prioritatea va rãmâne, în continuare, depãsirea crizei sanitare cu care ne confruntãm si consolidarea si reformarea sistemului medical. Acestea vor fi posibile prin gestionarea resurselor financiare, logistice si sanitare în functie de parcursul pandemiei si pregãtirea logisticã a distributiei vaccinului anti-Sars-Cov-2 si a unei strategii de vaccinare în primul trimestru al anului 2021.

Un obiectiv esential este reprezentat, de asemenea, de modernizarea sistemului medical din România, la standarde europene. “Vom reusi sã îndeplinim acest obiectiv în mai multe etape care vizeazã cresterea finantãrii publice pentru sãnãtate, utilizarea fondurilor europene alocate pentru sãnãtate în perioada 2021-2027, în valoare de 4, 6 mld. de euro si finalizarea celui mai amplu proiect de dotare a spitalelor publice din România. De asemenea, urmãtoarele etape vor fi dezvoltarea asigurãrilor complementare si suplimentare de sãnãtate prin cresterea fondurilor private ca sursã alternativã de finantare si cresterea numãrului de locuri pentru specialitãti la rezidentiat pentru a asigura necesarul de specialisti în domenii prioritare pentru rãmânerea lor în tarã. Accentul va cãdea si asupra preventiei, prin extinderea serviciilor de asistentã medicalã primarã si ambulatorie, campanii de informare asupra vaccinãrii si aprovizionarea sistemului sanitar cu vaccinuri suficiente si extinderea programelor nationale de screening si finantarea lor din fonduri UE”, a explicat ministrul Sãnãtãtii, Nelu Tãtaru.

Digitalizarea sistemului medical, un alt obiectiv al ministrului Nelu Tãtaru

Nu în ultimul rând, ministrul a anuntat obiectivele care urmãresc digitalizarea sistemului medical: “acest lucru va fi posibil prin înfiintarea agentiei e-Heath, care va coordona activitãtile sistemului informatic din sistemul de sãnãtate, si optimizarea Dosarului Electronic de Sãnãtate si extinderea reglementãrilor telemedicinei. Sãnãtatea reprezintã un domeniu cheie în dezvoltarea României, iar atingerea acestor obiective este esentialã pentru un sistem sanitar evoluat, la standarde europene, de care tara noastrã are nevoie. Dezvoltãm România împreunã!”, a mai transmis ministrul Sãnãtãtii, Nelu Tãtaru.  

Material de propagandã electoralã realizat de SC Vremea Nouã SRL, la comanda PNL Vaslui. CMF 11200025.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ