10.7 C
Vaslui
09-dec.-2022

Plata pensiilor întârzie din cauza vacanţei de Anul Nou. Când vor primi pensionarii banii la domiciliu

- Advertisement -

Veste neaşteptată pentru pensionari, în ultima din zi din 2020. Plata pensiilor în ianuarie 2021 va fi efectuată cu o întârziere de mai multe zile din cauza vacanţei de Anul Nou.

Plata pensiilor întârzie în ianuarie 2021. Ministerul Muncii a anunţat că, de regulă, pensiile vor fi achitate la domiciliu în intervalul 1-15 al fiecărei luni, însă acest lucru a fost dat peste cap din cauza vacanţei de Anul Nou. 1 şi 2 ianuarie sunt zile libere, aşa că pensionarii vor putea primi banii începând de luni, 4 ianuarie.Ministrul Raluca Turcan a cerut instituţiilor implicate să facă toate eforturile pentru a nu exista întârzieri în prima lună a anului viitor.Ministrul Muncii a stabilit, miercuri, cu reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii Publice, Ministerului Finanţelor şi Companiei Naţionale Poşta Română, instituţiile care colaborează pentru plata pensiilor, un calendar care să asigure urgentarea procedurilor pentru a plăti pensiile la timp în luna ianuarie.

„Astfel, ministrul a adresat Ministerului Finanţelor solicitarea de a transmite în regim de urgenţă dispoziţiile bugetare privind repartizarea creditelor bugetare reprezentând drepturile de pensie aferente lunii ianuarie 2021 pe data de 4 ianuarie, din Trezoreria Municipiului Bucureşti către trezoreriile teritoriale, astfel încât creditele să poată fi înregistrate în conturile caselor judeţene de pensii în aceeaşi zi. De asemenea, Casa Naţională de Pensii Publice s-a angajat să întocmească tot în regim de urgenţă toate ordinele de plată către Poşta Română, pentru a evita eventuale întârzieri. Conform calendarului stabilit, Poşta Română va primi în data de 4 ianuarie 2021 ordinele de plată pentru pensii, urmând a se face distribuirea la domiciliu”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Muncii.https://www.romaniatv.net/plata-pensiilor-intarzie-din-cauza-vacantei-de-anul-nou-cand-vor-primi-pensionarii-banii-la-domiciliu_5152788.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.