7.5 C
Vaslui
21-mart.-2023

Platforma gunoi de grajd din localitatea Popeni a fost finalizată și pusă în funcțiune (FOTO)

- Advertisement -

REALIZARE MARE… Platformele ecologice pentru colectarea și managementul gunoiului de grajd reprezintă o soluție reală pentru reducerea poluării apelor cu nutrienți, îndeosebi nitrați și fosfor, oferindu-se în același timp posibilitatea valorificării acestei resurse regenerabile reprezentate de gunoiul de grajd, prin folosirea ca îngrășământ natural.

Comuna Zorleni a obținut finanțare de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Unitatea de Management al Proiectului “Controlul integrat al poluării cu nutrienți”, pentru realizarea obiectivului de investiție ”Platfomă gunoi de grajd în Localitatea Popeni, Comună Zorleni, Județul Vaslui”, implementat în perioada octombrie 2018 – iunie 2022. Lucrările de construire la obiectivul de investiție – Platforma depozitare gunoi de grajd – au fost finalizate și recepționate. Pentru asigurarea funcționalitățîi, platforma de depozitare gunoi de grajd este dotată cu următoarele utilaje:

  • a) încărcător frontal;
  • b) tractor;
  • c) 2 remorci agricole basculabile;
  • d) remorcă cisternă vidanjabilă;
  • e) mășînă de împrăștiat gunoi;
  • f) tocător resturi vegetale.

Platforma de gunoi de grajd, este amplasată între satele Zorleni și Popeni, în vecinătatea DN24A și este destinată depozitării gunoiului de grajd provenit din gospodăriile cetățenilor.

Gunoiul de grajd nu trebuie să fie amestecat cu alte tipuri de deșeuri

Platforma de gunoi de grajd va fi folosită doar pentru tipul de gunoi căruia îi este destinată ! În vederea bunei gestionări și funcționari a platformei de depozitare a gunoiului de grajd, Consiliul Local al Comunei Zorleni a adoptat următoarele hotărâri: – Hotărârea Consiliului Local Zorleni privind aprobarea Regulamentului de funcționare al Platformei de depozitare a gunoiului de grajd din satul Popeni, comună Zorleni, județul Vaslui; privind aprobarea taxelor speciale pentru serviciile aferente platformei de depozitare a gunoiului de grajd din satul Popeni, comună Zorleni, județul Vaslui precum și privind aprobarea prețului de vânzare a compostului obținut din exploatarea Platformei de depozitare a gunoiului de grajd din satul Popeni, comună Zorleni, județul Vaslui.

“Pentru a beneficia de serviciile aferente platformei de depozitare a gunoiului de grajd, este necesar că persoanele interesate să încheie «Contract de servicii», având că obiect servicii de «Colectare și transport» a gunoiului de grajd, servicii de «Depozitare» a gunoiului de grajd în vederea transformării acestuia în compost, respectiv servicii de «Împrăștiere a Compostului». Informațiile privind taxele speciale pentru serviciile aferente platformei de depozitare a gunoiului de grajd din satul Popeni, comună Zorleni, județul Vaslui, pot fi obținute de la Compartimentul Impozite și taxe locale din cadrul Primăriei comunei Zorleni”, a precizat pe pagina de comunicare a Primăriei Zorleni, de pe o rețea de socializare, primarul Paula-Denisane Hultoană.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.