8.4 C
Vaslui
27-mart.-2023

Platforma TikTok a fost dată în judecată după moartea unor fetițe care au încercat provocarea „blackout”

- Advertisement -

Familiile unor fetițe din SUA care au murit ca urmare a unei provocări viralizate pe rețeaua socială TikTok au dat în judecată platorma, susținând că algoritmul „periculos” este vinovat pentru moartea copiiilor, informează The Guardian.

Părinții celor două fetițe care au murit în 2021 în timp ce încercau provocarea „blackout” de pe TikTok, în care utilizatorii erau încurajați să se sugrume până la leșin, au depus o acțiune la instanța din Los Angeles.

Reprezentanții Social Media Victims Law Center (SMVLC), o organizație care sprijină părinții ai căror copii au fost afectați de platformele sociale, susțin că „algoritmul periculos al rețelei a promovat, în mod intenționat și repetitiv” clipuri video cu provocarea „blackout” în feed-urile copiiilor, încurajându-i să participe la provocarea care a produs victime.

„TikTok trebuie să răspundă pentru promovarea acestui conținut periculos în fața victimelor”, a declarat Matthew P. Bergman, avocat al SMVLC. „TikTok a investit miliarde de dolari într-un design de produs care promovează conținut despre care știe că este periculos și că poate rezulta în moartea utilizatorilor”…https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/platforma-tiktok-a-fost-data-in-judecata-dupa-moartea-unor-fetite-care-au-incercat-provocarea-blackout-2001831

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.