-4.4 C
Vaslui
09-feb.-2023

Plecat-au la concurs ca frații și cu Nechita-n frunte, dar au venit cu capu-n jos și fără epoleți sau trese

- Advertisement -
În urma concursului, scaunul de șef al IPJ Vaslui rămâne neocupat. Până la noi ordine, interimarul Gabriel Nechita își va continua misiunea, însă îi va fi foarte greu, fiindcă și-a pierdut din legitimitate în fața colegilor săi. Vezi mai jos de ce!

PICAȚI ȘI ABSENȚI… Dramatism și adrenalină la concursul organizat de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) pentru ocuparea postului de șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui. Din cinci ofițeri înscriși, unul s-a pierdut pe drum fiindcă nu a avut vechimea necesară într-o funcție de conducere, iar într-un final, la proba scrisă au ajuns doar doi. Alți doi, printre care și comandantul interimar Gabriel Nechita, pur și simplu nu s-au prezentat la examen. Curios este că șeful interimar al IPJ Vaslui a făcut deplasarea la București, dar dis-de-dimineață, după ce a scris pe grup ofițerul un mesaj sfâșietor, de adio, s-a urcat în mașină și a plecat spre casă. Gigel Ghenghea, șeful de la Caziere, nici măcar nu s-a mai obosit să facă deplasarea. A rămas acasă și și-a văzut de treburile de la IPJ. Ceilalți doi, care au avut totuși curajul să meargă până la capăt, au picat examenul cu brio, obținând note de 2 și de 4, în condițiile în care, pentru a fi declarat admis, nota minimă era 7. Odată cu Nechita, din București, de la IGPR a plecat și o echipă de control care a poposit la Huși, pentru a cerceta faptele reclamate de unii polițiști, nemulțumiți de managementul șefului Poliției Huși, comisarul șef Liviu David.

Conform unor surse, cei doi candidați care au participat la concursul organizat de IGPR au fost ofițerii Dumitru Tăbăcaru, șeful Serviciului Înmatriculări Auto și Permise de Conducere, și Mihai Mironescu, șeful Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Vaslui. Conform datelor publicate pe site-ul Poliției Române, niciunul dintre cei care au susținut luni proba cheie a concursului – interviul structurat pe teme profesionale – nu a reușit să obțină nota de trecere . Unul dintre ei a fost notat cu 2,22, iar celălalt cu 4,50. Ceilalți doi ofițeri care aveau dosarele validate, dar care au ales să absenteze, sunt Gabriel Nechita, care în prezent este desemnat în funcția de inspector șef al IPJ Vaslui, respectiv Gigel Ghenghea, șeful Serviciului Cazier din cadrul IPJ Vaslui. În ultima lună, Inspectoratul General al Poliției Române a organziat concursuri pentru ocuparea funcțiilor de inspectori șefi la 13 inspectorate județene de poliție din țară. Examenul se anunța deosebit de dificil, iar notele obținute până acum confirmă acest lucru. Inspectoratele de Poliție Județene din Maramureș, Brăila, Vrancea, Dolj sau Constanța au rămas cu conduceri interimare după ce candidații au obținut note de 1,2 și 3. Printre puținii ofițeri care au trecut examenul este comisarul-șef de poliție Toader Buliga de la IPJ Botoșani, care a obținut nota 7,2.

Nechita a întors ministerul pe dos și, în cele din urmă, de emoții, a fugit de la examen

Gabriel Nechita

Candidatura lui Gabriel Nechita a fost cu cântec. Inițial și dosarul său fusese respins, din motiv că nu îndeplinea criteriul de vechime pe un post de șef de birou sau instituție. Îi mai trebuiau câteva zile. Acesta a contestat decizia colegilor de la București și i-a fost acceptată. S-a considerat că dacă la data înscrierii nu avea vechimea stabilită, dar până la proba scrisă îndeplinea criteriul, dosarul său i-a fost admis. Totuși, după ce s-a luptat ca un leu să fie admis, iată că nu s-a prezentat la examen, spre surpiza tuturor. Ba chiar a făcut și un gest care i-a pus serios pe gânduri pe colegii săi. Pe grupul IPJ Vaslui, unde au acces doar șefii de birouri, acesta a scris un soi de mesaj de adio, destul de lacrimogen, dând de înțeles că acesta își ia la revedere de la colegi. Probabil s-a gândit că unul dintre cei doi candidați va ști subiectele și va lua nota 7 si, prin urmare, va fi uns șef în locul său. “Dragi colegi, vă spun adio, dar oricând vă puteți baza pe mine ca om și ca polițist. Voi fi mereu lângă voi, dar se pare că până acum mi-a fost hărăzit să vă conduc”, ar fi fost mesajul aproximativ, care i-a determinat pe mulți polițiști să cadă pe gânduri. Examenul nu se pronunțase, iar șeful lor, da! Scenarii s-au făcut cu duiumul, cel mai plauzibil ar fi acela că a mers la București, la punct ochit, punct lovit, însă lucrurile nu au mers cum a trebuit, probabil a înregistrat vreun refuz categoric și, cu coada între picioare, s-a întors acasă și nici măcar de ochii lumii nu a mai intrat în sala de examinare. Ce l-o fi speriat pe acesta nimeni nu știe, însă putem aminti un episod în care acesta și-a dorit mult un post de conducere, însă la acea vreme șeful de la Direcția Generală de Protecție Internă Vaslui, fostul “215”, nu i-a dat acceptul, considerându-l vulnerabil.

IGPR, în control la Poliția Huși și la “mascați”

CONTROL… O delegație de la IGPR a ajuns la Huși pentru a pune capăt fricțiunilor dintre grupurile de polițiști care se înfruntă pe față. Reamintim că ziarul Vremea Nouă a publicat postările Sindicatului Polițtilor din România “Diamantul”, care-l vizau pe comandatul Poliției Huși, Liviu David, de toate relele, inclusiv că se comportă ca un vechil cu angajații, ca și cum aceștia ar lucra pe plantația sa. Este cazul fochistului care avea obligația să-i păzească locul de parcare al comandantului. De asemenea, polițiștii de la IGPR vor merge și la Serviciul de Intervenții și Operațiuni Speciale Vaslui, condus de fostul antrenor de handbal al HC Vaslui, Leonard Bibirig. Și aici lucrurile sunt tensionate, șeful acestei structuri este acuzat de abuzuri și delapidare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

55 COMENTARII

 1. Odată cu ieșirea din schema PNL la viitoarele alegeri, speram sa dispară și slugarnicii care au distrus aceasta instituție .
  Oameni puși politic oriunde .
  Lepre!

 2. Vremea Noua nu pierde nici o ocazie sa il pupe putin in fund pe seful Politiei Husi🤣 Sunteti penibili! Cand nu ai cu ce sa te iei de un om, mananci si tu cacat cu orice ocazie prinzi. O fi bazat omul de va intereseaza asa mult de viata lui…De alte probleme din judet nu aveti de scris? De genul doctori care iau spaga de la orice amarat? Ne-am cam plictisit de telenovela asta…hai..spor la mancat…cacat cu polonicul!

 3. Comisarul sef Lașcu, un frustrat ieșit la pensie care desi traieste cu impresia ca a facut ceva la crimă niciun coleg din acel serviciu nu-l mai salută! Lașcu expune perioada cat ai fost sef la acea structura ce rahat ai facut? Ai stricat un colectiv si i-ai muncit doar pentru a tine de scaunul ala si sa mananci o pensie! Si acum faci afirmatii politice! Uiti pe la ce usi plangeai?( Prefectura, consiliu sau primarie!) Inchei sa.ti spun ca toti ne.am bucurat cand ai plecat! Mi-e scarba cand te vad pe strada, acritura ce esti! Te crezi tu gabor….

 4. CE SA CAUTE TABACARU LA ACEST CONCURS?? S-A FACUT DE RAS CU 2 ,2 … DAR I-AR FI PLACUT NU-I ASA ?? DOAMNE FERESTE CATA IPOCRIZIE SI CATA PROSTIE .. CAND OARE SE VA TERMINA ACEST CIRC IEFTIN ?? NU MAI ARE VASLUIUL IN TOT JUDETUL OFITERI DE NADEJDE , CARE SA NE REPREZINTE ??

 5. Tăbacaru a venit pe linia Popică. Linia ducea intr-o râpă, din păcate nu s-a putut rezolva, a fost si cu ancheta asta cu DGIPI, a căzut rău. Lasă că data viitoare dacă învață sa scrie poate il puneți pe Tăbacaru sef de inspectorat plus ca se face si rocada intre Ciucă si Tudose, aveți rabdare.

 6. Deci! La concurs au participat Tăbăcaru și Mironescu. Unul la directiva PSD (via Buzatu) și unul polițist cu vechime în operativ. Notele…. 2 ptr PSD, 4 pentru polițistul vechi (cred)
  Problema este la PSD care a mai dat încă o dată o palmă județului Vaslui. Domnule Buzatu! Chiar nu îți dai seama că cei de la București se ușurează pe tine și pe județul pe care îl conduci? Și tu le faci și jocul. Il susții pe cel mai slab candidat. Nu mai bine îl lăsai tu acolo la permise să nu fii nevoit să stai la coadă când ai nevoie de o preschimbare, o înmatriculare, ceva? Chiar te bagi în toate haznalele? Vezi de giudețul tău că la Bucale nu se uită nimeni la tine și uite dovada.
  La fel și PNL. Dl Tătaru, gata, ajunge! Am văzut ce poate și Nacu și toți ceilalți pioni montați pe funcții prin județ.
  Hai fiți serioși!
  Nu vă mai faceți de rușine, nu mai faceți incompetenții de rușine, nu ne mai faceți de rușine.
  Nouă ne ajunge!

  • Sa vorbești din tribuna cu pensia Maricica in buzunar mi se pare absolut penibil.Când erai activ lingeai clanțe pe la unii si alții sa te ții in funcție.Ai pupat dosuri maxim si acum vii sa dai lecții.Cât tupeu si nesimțire poate exista in astfel de oameni.Ce ai făcut tu concret din funcția pe care ai avut-o sa vorbești?Daca participai la un astfel de examen luai nota 2,nici măcar 2,22.

 7. Am rămas mirat că Tăbăcaru vrea să fie șef de inspectorat!Un maimuțoi încadrat direct ca srg.maj. și prin diferite proptele a tot fost ridicat în funcții. Singurul lui atu este că a păstrat distanța față de șpăgi.În rest..nu se poate lăuda că a a lucrat în servicii care cer nas de polițist.

 8. Timofticiuce iar ai nimerit-o cu IPJ-ul ,managementul politiei vasluiene,de vreo 3 ani ,este al tau si al doctorului Tataru,care mai nou se pricepe la toate .O sa vedem peste 2 ani la alegeri cum vor aprecia cetatenii judetului ,cum v-ati batut joc de o institutie a statului ,pentru ca ei sunt singurii perdanti din povestea asta

 9. Avand in vedere ca mesajul dat de Nechita a fost dat pe grupul colegilor, asta denota ca unul din colegi a dat informatia mai departe dar a dat-o total eronat.Daca analizati putin si verificati pentru ca sunteti buni la comentarii false si la multe aberatii o sa constatati ca Nechita nici nu a iesit din Vaslui nu cum se comenteaza ca a fost la Bucuresti si a fugit, nu a mai intrat in sala. Colegi din astia mancatori de c…. gasim peste tot.Faptul ca s-a dat un mesaj fals asta este un semn de alarma si sa ne dam seama cu ce colegi lucram, sa le zic pe nume?Colegi FALSI cu doua fete care te injunghie pe la spate !!Sa-i fie nu RUSINE, foarte mare RUSINE celui care a dat mesajul fals presei VRN care si d-l T.. a mai adaugat ceva din burtica lui mica ca doar na, e prieten cu dusmanul.

 10. La Vaslui niciun polițist dacă ar fi să fie alegeri libere nu concurs, nu ar ști pe cine să aleagă ( cine să merite postul). Câțiva, care ar merita și ar avea aptitudini, au fos trași pe dreapta de pe timpul incompetenților și fustangiilor Carp, Robu și Popa care au dezvoltat o schemă de mahalagism, nepotism și favoritism în instituție. Atunci s-au pus bazele situației cu care se confruntă astăzi poliția vasluiană, pe lângă intervenția politicului de la nivel local și mai ales central.
  Nimeni din poliția vasluiană nu va fi în stare să stăpânească politia vasluiană omorâtă de mahalagism și incompetența din interior.
  Cu atâtea probleme de mahala și nu numai, este de înțeles de ce Nechiță nu a mai participat. Vasluiul va avea conducere atunci când vor fi stinse toate conflictele din interior. Nimeni nu-și permite să preia o funcție și să piardă postul pentru o situație pe care nu el a gestionat-o.
  Este regretabilă situația pentru polițiștii buni care știu și văd cum democrația din poliție au distrus sistemul și pentru cetățeni care vor să simtă că poliția muncește și nu se ocupă cu probleme de piață, de mahala.
  Dragi polițiști, treziți-vă! Sunteți singurii care vă puteți salva.

  • Ma intreb , si cu toata stima , va intreb.. De ce nu au si politistii dreptul de a-si vota cumva pe cei care au acest drept de a participa la un astfel de concurs.. Poate fi cumva un vot secret si consultativ , ptr ca ei nu sunt o turma de oi care asteapta sa vada cine oare va fi baciul.. Chiar daca votul ar fi consultativ , si nu politic (tataru si buzatu) se pare ca ar fi si ei cumva implicati in astfel de numiri in niste functii atat de controversate , si cu o responsabilitate destul de mare..

   • Cum n-au dreptul ? 😀 nu poate sa participe cine vrea ( și îndeplinește condițiile) ?
    Dar concursul e concurs, il iei sau la revedere, teoretic ar trebui sa fie ok dar de mult in Romanica (la stat) nu mai sunt concursuri pe bune, cu infime excepții toate sunt aranjate, ori dau subiectele cuiva agreat, ori ii pica la interviu, sunt multe șmenuri prin care își pot aranja pilele și sa iasă de fațadă ca e ok.
    Situația asta e ca vorba aia, pestele de la cap se împute, si la cap pute rău, dacă n-ai cu cine, dacă n-ai cu ce (legi, proceduri corecte) poate sa se ducă mama specialistului si cinstitului, NU INTRA, toate sunt la mana lor

 11. Vai „domnilor” de la vrn, cum puteți scrie așa ceva de don Gabriel, mai acum ceva timp când intra imputernicit îl scărpinați între cornițe.

 12. Domnule Timofticiuc,

  Nu vrei dumneata sa mergi la Procopiu si sa te uiti un pic la fisa matricola a lui Tabacaru.
  E vorba de un mediocru.(si chiar un pic mult spus)

  Cum te-ai astepta sa promoveze un examen? Si apoi, daca si-a demonstrat inteligenta, de ce mai ocupa o functie?

 13. Chiar nimeni n-a prins manevra?
  A fost concurs, n-a luat nimeni.
  Carevasazica putem sa împuternicim pe cineva, înca un an. Cin’ să fie? Cin’ să fie? Cam asta este întrebarea.
  O fi Nechita, o fi Nacu…sau….poate Tăbăcaru?
  Oricum ar fi cetateanul de rand din judetul Vaslui are de suferit.
  Este nevoie de un inspector sef care sa stie cu ce se mananca politia.

 14. Seful Politiei Huși David Liviu cum a auzit ca ii vine controlul Igpr, s a îmbolnăvit subit și a tăiat o în concediu medical ..tipic Cațavencu! Cu o zi în urma tuna și fulgera pe holul politiei amenintand că dă pe mână parchetului polițiștii care l au înfruntat. Când sinteti serios patroane?

 15. Ba, Nechita esti un mare las! Cum sa pleci ba, la război și sa dai bir cu fugiții? Păi, du te ofițerul și susține examenul de trecere…d apoi de ce te ai mai înscris? Fugi ba și te ascunde nu îți este rușine?

 16. Stati calm… Lui Nechita i s-a spus ca ii da Oscar dar sa mai fie Pacalici inca 6 luni…
  Seful de la Inmatriculari a aflat ca IPJ nu are volan sa-l iexamineze ar al de la Criminalistica… nu a avit intrebari legat de aparat foto…

 17. Acesta este mesajul catre colegi:
  Va salut!
  Avand în vedere unele aspecte de natura personala, astazi am luat hotararea de a nu mai participa la proba interviului organizat pentru ocuparea functiei de inspector sef.
  Cu toate acestea voi manifesta în continuare devotamentul necesar exercitãrii profesiei.
  Cu respect!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.