Ploile au făcut prăpăd în țară. O viitură de 20 de minute a rupt un drum în 3 locuri

Vremea rea a făcut prăpăd în toată țara. Drumuri surpate, râuri care ies din matcă, gospodării și case inundate – așa arată o mare parte din țară după un nou episod de ploi torențiale. Zece localități s-au aflat sub avertizare de vreme severă.

Drumul Național 1R este închis temporar după ce a fost surpat de viitură.

Măriuța Pop, jurnalist Digi24: În urma ploii torențiale, debitul Văii Coca, afluent al râului Călata, a crescut foarte mult, viitura a pătruns la baza drumulului național 1R și l-a prăbușit de jumătate, formându-se astfel o crăpătură de 50 de m.

Vasile Tripon, primarul comunei Călăţele: În 20 de minute a fost cea mai mare viitură din ultimii 10 ani pe acest tronson de vale.

Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj: Drumul național 1R a suferit trei rupturi în urma viiturii, care a fost foarte puternică. După cum se poate vedea, aici este una dintre cele trei bucăți rupte ale drumului. Pentru că drumul nu mai prezenta siguranță s-a luat decizia închiderii acestuia pentru circulația rutieră. Există patru variante alternative.

Furia apelor s-a dezlănțuit și în Hunedoara. A fost cod roșu hidrologic. Viiturile au măturat 22 de localităţi. 80 de gospodării au fost afectate. În localitatea Pui, din cauza ploilor abundente, o șosea s-a topit ca o bucată de lut.

Și județul Arad a fost sub ape după o ploaie torențială de o oră și jumătate.

Șofer: Am trecut balta asta aici, dincolo de Rotunda, și aici am rămas în pană, nu a mai pornit deloc motorul. A intrat apa la motor.

O rupere de nori a provocat pagube însemnate în județul Bihor. Apa a curs în şuvoaie pe străzi, după ce sistemul de drenaj a fost depășit.

În sud, în județul Dolj, în localitatea Dăești, 20 de curtți au fost inundate, iar recoltele sătenilor au fost distruse. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ploile-au-facut-prapad-in-tara-o-viitura-de-20-de-minute-a-rupt-un-drum-in-3-locuri-1324669
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ