22.5 C
Vaslui
28-sept.-2022

Podium de adio pentru Hușana Huși

- Advertisement -
SPERANȚE… ACS Hușana Huși nu va participa în noul sezon al Ligii 3, dar își va continua activitatea cu grupele de copii și juniori ale clubului, care vor fi înscrise în competițiile organizate de AJF Vaslui.

JUNIORII SUNT VIITORUL… ACS Hușana Huși nu s-a înscris în Liga 3, dar are șanse să evite desființarea. Președintele clubului, Daniel Dobrea, dă asigurări că Hușana va continua la nivel de copii și juniori: „Ca să înțelegem cine sunt acești oameni, staff tehnic și jucători pentru Huși, vă transmit că niciun jucător nu și-a depus memorii la FRF, ajutând astfel juniorii să rămână în familia ACS Hușana Huși și în clubul lor”, a declarat Daniel Dobrea. După cea mai bună performanță în Liga 3, locul 3, Hușana Huși dispare de harta fotbalului românesc la nivel de seniori.

Informația șoc a verii a venit de la Huși, unde echipa de fotbal ACS Hușana și-a anunțat retragerea din campionatul Ligii 3, din cauza problemelor financiare. Într-un comunicat de presă, publicat pe pagina de facebook a clubului, președintele Daniel Dobrea a ținut să ofere câteva explicații suporterilor, jucătorilor și sponsorilor. „Dragi suporteri, dragă echipă, stimați colaboratori, parteneri și sponsori ai acestui club. Este una din cele mai triste perioade din viața mea, zile în care simt că mă rătăcesc, mă despart de cineva drag și nu o să-l mai văd vreodată, dar efectiv nu mai puteam continua în acest ritm și în această umbră creată de crizele apărute în ultimii 2 ani. Oamenii de afaceri efectiv gâfâie din cauza secetei, scumpirilor, lipsei de noi contracte, și a inflației generate de pandemie și de războiul de lângă granițele noastre. Primăria și Consiliul Local Huși ne-au oferit sprijinul printr-un ajutor acordat în 2 etape, in luna mai a anului 2021 cu suma de 300.000 de lei, respectiv luna septembrie cu suma de 200.000, bani care s-au cheltuit pentru plata salariilor și pentru asigurarea cheltuielilor de organizare și funcționare. Am încercat în 2022 să obținem același sprijin din partea Primăriei și a Consiliului Local Huși, pentru a avea de la inceput de an siguranța că vom putea încheia campionatul cu cât mai puține datorii. Nu am reușit pentru că odată am greșit formularea în solicitarea de plată și a doua oară pentru că starea de alertă se ridica la 2 zile după semnarea contractului de finanțare”, a spus Daniel Dobrea. Președintele ACS Hușana Huși mai spune că s-au căutat soluții pentru redresarea situației, însă în urma întâlnirilor cu autoritățile locale nu s-a ajuns la nicio înțelegere. „Au urmat întâlniri, propuneri pentru obținerea unui Parteneriat Public Privat cu Primăria Municipiul Huși, sau chiar preluarea definitivă a clubului. Din păcate nu am reușit să obținem toate aceste lucruri și ne vedem nevoiți să renunțăm la una din cele mai frumoase activități culturale și sportive din oraș și județ. Nu am mai putut să ne înscriem, pentru că nu am reușit să fac rost de cei 20.000 lei garanția de participare și mai mult decât atât nu mai puteam înfrunta încă o dată un sezon plin cu datorii. Acest club nu a avut niciodată un buget care să asigure stabilitate și siguranța că mâine vom avea bani pentru a cumpăra apă, mâncare, vize medicale, deplasări, transport, tot timpul ne-am sacrificat banii din buzunarele proprii pentru ca acest club să își continue activitatea. Vă mulțumim tuturor!”, a adăugat Dobrea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Președintele sa și asume eșecul managerial, sa ne spună și noua cât de costisitoare au fost transferurile în condițiile în care situația financiara era una proasta, ar fi interesant de văzut și cifre!!!

    • Corect ! Au fost aduși jucători cu salarii f mari în condițiile în care unii dintre ei nu au jucat nici un minut ! Ajung la concluzia că au trăit unii bine de prin conducere și acum dau vina pe primar în condițiile în care primăria după spusele lor a virat bani atât cât s a putut și ei au încasat lunar 20000 Ron de pe urma cotizațiilor celor 200 de copii …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.