spot_img
28.9 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Poetul puieșten Petruș Andrei, premiat la Festivalul Umorului de la Vaslui! (VIDEO, FOTO)

- Advertisement -
DE NEUITAT… Petruș Andrei a transmis felicitări organizatorilor, concurenților, laureaților, dar și publicului nelipsit de la astfel de evenimente

UMOR ÎN VERSURI… La Vaslui, spiritul lui Constantin Tănase este perpetuat prin Festivalul Umorului care îi poartă numele. Anul acesta, Festivalul de Umor „Constantin Tănase” s-a desfășurat impecabil datorită inimosului director al bibliotecii județene „Nicolae Milescu-Spătaru”, profesorul Gelu Voicu Bichineț și neobosiților săi colaboratori. Vasluiul a fost capitala umorului, dar și Hușiul și Bârladul, unde au poposit laureații Festivalului.

Pe 17 septembrie, la Biblioteca „Stroe Belloescu” din Bârlad s-a desfășurat Concursul de Literartură satirico-umoristică, și anume Dueluri Epigramistice – Întâlnirea Laureaților cu publicul bârlădean. Nu a lipsit la această întâlnire nici poetul puieștean Petruș Andrei, care s-a bucurat de aprecierea juriului, dar și a publicului. Diploma și medalia Festivalului l-au onorat nu numai pe el, dar și cele două localități de suflet ale sale – Puieștiul și Bârladul. „Poetul Petruș Andrei a primit un premiu special, intitulat SEMPER AMEMUS – în traducere <<Îndrăgostit pentru totdeauna>>. Petruș Andrei este un împătimit al rimelor elegante, al prozadiei inteligente cu tâlc și umor dătător de bine, un îndrăgostit ireversibil al decenței și limbajului elevat și, în același timp, un înverșunat luptător împotriva limbajului suburban, mitocănesc sau trivial. În sinteză, un luptător pentru puritatea limbii române”, a precizat pentru Vremea NOUĂ Gelu Voicu Bichineț, directorul Bibliotecii județene „Nicole Milescu Spătaru” din Vaslui, prezent la Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Anonim admirator
    Felicitări tuturor factorilor locali, și nu numai, care s-au implicat în organizarea și desfășurarea Festivalului „Constantin Tănase”, o manifestare culturală din ce în ce mai reușită în peisajul spiritualității vasluiene!
    Felicitări maestrului Petruș Andrei pentru originalitatea, curățenia și frumusețea discursului poetic, fie el oglindit și în această izbutită poezie satirico-umoristică de mare și dureroasă actualitate.!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.