8.1 C
Vaslui
10-dec.-2022

Poftiti la concertul din Copou!

- Advertisement -

Concert vocal simfonic extraordinar la Vaslui

Rotary Club Vaslui rãsplãteste performantele a 11 elevi, premianti la olimpiadele nationale, dar si câstigãtorii concursului de creatie literarã Rotary Vaslui. Ceremonia de atribuire a premiilor va avea loc sâmbãtã, 26 mai, începând de la orele 19.30, în parcul Copou, sau, în caz de vreme nefavorabilã, la Casa de Culturã „Constantin Tãnase” din Vaslui, ocazie cu care va concerta, din nou, la Vaslui, Filarmonica de Stat „Moldova” Iasi.

În cadrul unui concert extraordinar al Filarmonicii de Stat „Moldova” Iasi, care se va tine sâmbãtã, 26 mai, începând de la orele 19.30, în parcul Copou, sau, în caz de vreme nefavorabilã, la Casa de Culturã „Constantin Tãnase” din Vaslui, elevii care au obtinut rezultate exceptionale la olimpiadele nationale în anul scolar 2011 – 2012, dar si câstigãtorii concursului de creatie literarã Rotary Vaslui, vor fi premiati. Programul concertului cuprinde piese de referintã din patrimoniul mondial, interpretate de orchestra simfonicã a Filarmonicii de Stat „Moldova” Iasi, condusã de reputatul dirijor Sabin Pãutza, si de corul filarmonicii, condus de dirijorul Doru Morariu. În program se regãsesc piese clasice, cum ar fi Uvertura Cavaleria Usoarã de Franz von Suppe, Dansul ungar compus de Johannes Brahms, „La Campanella”, de Niccolo Paganini, solist Gheorghe Mãrgineanu, 3 Dansuri din Ardeal, compuse de Achim Stoica, Dansul slav op. 46, nr. 1, compus de Sabin Pãutza sau Uvertura operei „Ruslan si Ludmila” de Mihail Glinka. În cea de-a doua parte a concertului sustinut de Filarmonica din Iasi, dupã ce în pauzã, vor fi premiati olimpicii vasluieni si câstigãtorii concursului de creatie literarã Rotary Vaslui, melomanii vor putea audia urmãtoarele piese: Hallelujah, din piesa Messiah, de Georg Friederich Handel, Imnul compus de Nicolae Bãlan, Corul vânãtorilor, de Carl Maria von Weber, Dansurile polovtiene, compuse de Alexander Borodin sau piesa Gloria, opera dirijorului orchestrei simfonice a Filarmonicii din Iasi, Sabin Pãutza. Intrarea la concert este liberã, în limita locurilor disponibile, cu precizarea cã, în cazul în care vremea va fi nefavorabilã, în loc ca sã aibã loc, ca si anul trecut, în parcul Copou, concertul se va tine la Casa de Culturã „Constantin Tãnase” din Vaslui

Olimpicii premiati!

Olimpicii vasluieni, recompensati de Clubul Rotary

În pauza concertului, vor fi premiati olimpicii care au obtinut rezultate merituorii în anul scolar 2011 – 2012, dar si câstigãtorii concursului de creatie literarã Rotary Vaslui din acest an. Premiul I a fost obtinut de Monica Dragomirescu, din clasa a IX-a a Liceului Teoretic „M. Kogãlniceanu”, Vaslui, la olimpiada de limba spaniolã, iar premiul al doilea a fost adjudecat de Alexandra Justina Sava, de la acelasi liceu si la aceeasi disciplinã, si de Sebastian Constantin Luca, de la Liceul „Emil Racovitã”, pentru rezultatele obtinute la olimpiada de istorie din acest an. Premiul al treilea va fi acordat Dianei Dragomirescu, elevã în clasa a XII-a a Liceului Teoretic „M. Kogãlniceanu”, tot pentru rezultatele obtinute la olimpiada de limba spaniolã, în timp ce mentiunile vor fi acordate lui Bogdan Cazacu, elev la acelasi liceu, tot în clasa a XII-a, pentru premiile obtinute la matematicã, dar si Manuelei Burghelea, la limba francezã, elevã în clasa a XII-a a Grupului Scolar Industrial „Stefan Procopiu” Vaslui. Vor mai fi recompensati cu mentiune, din partea Clubului Rotary, si Celina Corcotoi, clasa a X-a, olimpicã la limba francezã, Roxana Ciobanu, clasa a XI-a, pentru succesul înregistrat la olimpiada de limba românã, Ana Gache, clasa a X-a, la biologie, sau Ionela Chiriac, la geografie, elevã în clasa a X-a toti de la Liceul Teoretic „M. Kogãlniceanu”, dar si elev al Grupului Scolar Industrial „Stefan Procopiu” Vaslui, Ciprian Olariu, din clasa a IX-a, la disciplina informaticã. Si ceea ce priveste Concursul de Creatie Literarã Rotary Vaslui, editia 2011 – 2012, câstigãtorii premiului I sunt Paula Ghintuialã, elevã în clasa a IX-a a Liceului Teoretic „M. Kogãlniceanu”, si Oana Isabelle Bejenariu, din clasa a X-a a Grupului Scolar Industrial „Stefan Procopiu” Vaslui, ambele premii fiind la sectiunea Poezie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.