Poliția Bârlad a confiscat 46 de kg de artificii chiar în ziua de Revelion!

RAZIE… Pe 31 decembrie 2020, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au depistat și interceptat, în trafic, un autoturism înmatriculat în județul Ilfov, ce se deplasa pe drumul național DN 11A, în localitatea Perieni. Cu ocazia efectuării controlului autoturismului, au fost identificate 40 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F2 și F3. Articole pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept”, prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

În aceeași zi, 31 decembrie 2020, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au depistat în localitatea Bălțătești, comuna Băcani, județul Vaslui, un tânăr de 19 ani care deținea fără drept materiale pirotehnice. Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului pe care acesta îl folosea, au fost identificate peste 6 kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F2 și F3. Articole pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept”, prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

„Polițiștii vasluieni reamintesc că este interzisă deținerea, utilizarea și vânzarea, către publicul larg, a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 și 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 și T2) și a articolelor pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranță publică, securitate și pentru protecția mediului. Orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoria 1 și P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ