Poliția explică eșecul operațiunii de salvare a ostaticilor din Onești: Una dintre victime l-a lovit pe agresor și l-a enervat

Forțele de ordine implicate luni în rezolvarea cazului de luare de ostatici din Onești au prezentat filmul evenimentelor, motivând acțiunile lor. Chestorul Alexandru Scurtu, șeful SIAS, a declarat într-o conferință de presă, că în timpul negocierilor s-a produs „un declic”, când una dintre victime a încercat să-l atace pe agresor, moment în care acesta din urmă a devenit violent. Totodată, aceștia au precizat că nu au putut colabora cu soția agresorului, deoarece ea l-a susținut pe soț în toate demersurile lui.

Comisar-șef de poliție Gheorghe Cristian, director adjunct al Direcției Investigații Criminale: “Primul apel care a sosit la 112 a fost efectuat la 11.47 de către un bărbat care a sesizat că are o problemă din cauza unui litigiu, amenințând că are un cuțit. Apelul a fost transferat de STS la Poliție, însă la momentul preluării apelului acesta s-a întrerupt. Cu toate acestea, operatoarea de la poliție a transferat apelul către colegii din teren.

În urma informațiilor primite, primul echipaj a ajuns la fața locului la 11.52, respectiv la 5 minute după sesizare.

La ora 11.55, în urma raportării făcute de primii polițiști ajunși la fața locului, s-a dispus constituirea unui grup operativ format din 17 polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Bacău, Serviciului de Ordine Publică, un negociator precum și o echipă de intervenție din cadrul SAS Bacău. S-a deplasat și adjunctul șefului Poliției Mun. Onești, precum și alți polițiști din această structură.

A fost informat și procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Onești care a ajuns la fața locului.

Adjunctul șefului poliției Mun. Onești a inițiat primele discuții cu bărbatul în cauză, având în vedere că îl cunoștea, căutând soluții de calmare a acestuia până la sosirea negociatorului de la IPJ Bacău.

Pe parcurs, adjunctul Poliției Mun. Onești a încercat detensionarea situației prin convingerea autorului că-i va pune la dispoziție o hotărâre definitivă a instanței pe care cel în cauză o solicita. Ulterior, la fața locului a ajuns și șeful poliției municipale.

Negocietarul IPJ Bacău precum și polițiștii de intervenții din SAS au ajuns la fața locului la ora 13.53. Din acel moment, negocierea cu bărbatul în cauză a fost preluată de negociatorul IPJ Bacău.

Din datele existente la acest moment vă pot transmite faptul că negociatorul a fost chemat de urgență la serviciu, acesta fiind în liber. Celălalt negociator era în concediu medical. La nivelul structurii sunt 2 negociatori.

La ora 14.01 a fost solicitat sprijinul ISU Bacău. La fața locului a ajuns o autoscară și un echipaj mefical SAJ. Ulterior a ajuns și un echipaj SMURD.

La ora 14.38, agresorul a reapelat la 112 și a sesizat că are în locuință două persoane legate. A solicitat să i se restituie actul de proprietate al apartamentului sau suma de 300.000 de euro iar în cazul în care aude mișcare în scara blocului sau prin fața blocului va trece la executarea celor două persoane care se aflau în posesia sa. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/politia-explica-esecul-operatiunii-de-salvare-a-ostaticilor-din-onesti-una-dintre-victime-l-a-lovit-pe-agresor-si-l-a-enervat-1461212
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ