spot_imgspot_img
21.7 C
Vaslui
08-iun.-2023

Poliția Huși stă pe un butoi de pulbere, șefii unității reclamați la București: “șerpăria este arhicunoscută la nivel de IPJ Vaslui” (DOCUMENT, VIDEO)

spot_imgspot_img
- Advertisement -
BIG BOSS… Comisarul-șef, Liviu David, este acuzat că se comportă ca pe propria moșie, stabilind, fără niciun fel de consultare, perioadele de concedii ale polițiștilor.

ABUZURI ÎN IPJ VASLUI… Nu se așteaptă nimeni, cel puțin în țara noastră, ca între șefi și subordonați să fie mereu o relație de înțelegere și prietenie, dar la Poliția Municipiului Huși disensiunile au căpătat proporții de neimaginat. Comisarul-șef, Liviu David, este acuzat că se comportă ca pe propria moșie, stabilind, fără niciun fel de consultare, perioadele de concedii ale polițiștilor. Abuzuri uriașe au fost semnalate și la asigurarea permanenței serviciului de poliție, unde graficele ar fi întocmite în afara cadrului legal. Potrivit sindicaliștilor, polițiștii care nu se conformează acelor grafice sunt amenințați inclusiv cu plângeri penale pentru favorizarea infractorului. “Aici, în ultima localitate din România , căci după micul orășel Huși vine Republica Moldova, dacă nu percutezi în momentul în care ești chemat de acasă când vrea big boss sau aprobatorul de grafice, indiferent de motiv, doar pentru simplu motiv că el așa poruncește printr-un grafic întocmit după propria minte fără un temei legal, începi să fii hărțuit prin cercetări, ba mai mult, prostia merge mai departe și ești amenințat că ți se face plângere penală pentru favorizarea infractorului”, atrag atenția sindicaliștii. Pe fondul acestor conflicte deschise dintre polițiști și conducerea unității, zilele trecute, la Poliția Municipiului Huși a aterizat șeful Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, comisarul-șef Gabriel Nechita, care a organizat o ședință cu toți polițiștii prezenți în unitate. Acesta a încercat să medieze conflictul dintre David și subalternii săi, fără însă niciun rezultat. Toți polițiștii din Huși, cu câteva excepții, cer ca actuala conducere a unității să fie schimbată, altfel există riscul ca acest conflict de muncă să degenereze și mai tare. La începutul acestei săptămâni, disensiunile de la Poliția Huși au fost aduse și în atenția Inspectoratul General al Poliției Române, în speranța că cineva va avea totuși curaj să-i tragă la răspundere pe cei care abuzează de funcțiile de conducere pe care le ocupă pentru a-și plăti polițe personale. Până la descălecarea celor de la Control Intern, în care polițiștii hușeni și așa nu își pun mari speranțe, urmează să fie sesizat și Parchetul Curții de Apel Iași, unde împotriva comisarului-șef David Liviu și a șefului Biroului Rutier Huși, Bejenaru Mirel, va fi depusă plângere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals.

De dată recentă, polițiștii membri ai Sindicatului Polițiștilor din România “Diamantul” au transmis un comunicat în care îl acuză pe comisarul-șef Liviu David de faptul că a transformat Poliția Huși în propriul său SRL, unde, printre altele, fochistul unității este pus în fiecare dimineață să-i țină șefului ocupat locul de parcare, până când acesta ajunge la serviciu.

Acest comportament de fanfaron este însă cea mai mică problemă cu care se confruntă polițiștii hușeni. Aceștia reclamă că asigurarea serviciului de permanență se face după reguli doar de David știute, care apelează la ajutorul șefului Biroului Ordine Publică, George Sebastian Poghircă, atunci când sunt întocmite graficele. Iată ce au scris sindicaliștii cu privire la conflictele din unitatea condusă de David: “De cîțiva ani de zile, la Politia municipiului Huși -IPJ Vaslui, bulling-ul pe care cei doi, șeful poliției și șeful BOP, îl exercită asupra agenților din subordine, este la el acasă, doar că buboiul începe să se spargă, iar puroiul începe să iasă la suprafață. Big Boss Liviu, mare șef de poliție municipală Huși, un fel de moșie personală, a început să amenințe că le face plângeri penale la Parchet, colegilor care, atenție! fiind planificați ilegal la permanența de la domiciliu de către șeful BOP – Georgică, își permit să plece din localitatea în care își are sediul subunitatea, chiar dacă unii au nevoie să plece cu copiii pe la spitale, alții pentru alte activități. Un fel de arest la domiciliu dispus printr-un abuz în serviciu. După ce a exercitat acțiunea de bulling prin amenințările respective, unii colegi, de frică, au refuzat să mai plece acasă de la serviciu. Neștiutor de carte cum e, crescând mai mult la țară cu văcuța la păscut pe toloaca în Stănilești, a stat pe gânduri și dându-i cu virgula, deoarece cu încadrările juridice stă cam prost, l-ar fi contactat pe un stimabil domn procuror pentru a-i explica dacă ar putea constitui infracțiunea de favorizarea făptuitorului, plecarea din localitate a polițistului de la permanență și neprezentarea din dispoziția lui, la unitate. Nu știm ce i-a spus domnul procuror, dar bănuim că l-a îndrumat să pună mâna pe carte și i-a dat nota 2 catalogându-l cea mai proastă cunoștință a sa».

Sebastian Poghircă luat și acesta în colimator de sindicaliști

Sindicaliștii continuă postarea luându-l în colimator și pe șefului Biroului Ordine Publică, George Sebastian Poghircă: «Despre Georgică zis și fără pregătire juridică, mare om mare caracter, după ce că are capul mare și mintea îi stă lejer, a fost și el adjunct-șef poliție vreo câteva luni, dar l-au schimbat repede pe motive de competență. A luat 4.05 la examen și în direct și în reluare. Merge cu nota asta șef de birou OP, numai bun să hărțuiască colegii cu permanența de la domiciliu, deoarece pentru a face niște planificări pertinente, cu oameni aflați în timpul serviciului, impune utilizarea unei cantități de materie cenușie, iar el e cam sărac. Până acum, Georgică nu atragea atenția, mai ales că munca sa era făcută de câte un agent mai speriat. Georgică, Georgică, să soluționeze agentul 7-8 dosare într-un an de zile în numele tău, oare nu ți-ar fi rușine? ». La această postare sindicaliștii fac și un post scriptum, unde își reproșează că sunt nevoiți să-și spele rufele în public: «Suntem convinși că modul acesta de spălare a rufelor pe care noi l-am adoptat nu este unul corect, dar așa au ales cei doi să joace, murdar. Pe lângă expunerea publică, pentru fiecare dispoziție de chemare de la domiciliu, pentru fiecare raport de declanșare a cercetării prealabile și pentru fiecare acțiune de intimidare/hărțuire/ bullying, exercitată față de membrii noștri de către cei doi, vom acționa în consecință. Prin expunerea publică a inepțiilor unor indivizi frustrați ajunși în funcții de comandă cu care tăvălesc practic în noroi Poliția și respectul pe care aceasta trebuie să-l aibă față de cetățean, sperăm să-i determinăm să adopte o altă atitudine atât față de colegi, chiar dacă au funcții ori grade mai mici, cât și față de cetățenii care merită o poliție modernă, cu polițiști în serviciu, nu chemați de acasă după 2 ore”.

Cum s-a trezit un polițist cu experiență că și-a luat concediu, fără să știe. Miza? Să se pună batista pe țambal pe unele dosare “sensibile”

La Poliția Municipiului Huși, nu doar cu asigurarea serviciului de permanență sunt probleme, ci și cu stabilirea perioadelor de concediu. Un polițist cu experiență, de la Biroul Rutier, s-a trezit cu rapoarte false întocmite în numele său, prin care solicita anumite zile libere. “Având în vedere vechimea acumulată și unele probleme de sănătate, mă hotărâsem ca în prima parte a anului 2023, după efectuarea tuturor zilelor de concediu de odihnă pe anul 2022, să solicit ieșirea la pensie. Precizez că, pentru perioada iulie – decembrie 2022 am fost recompensat cu salariul de excelență în cuantum de 30%. Cunoscând toate astea, șeful Biroului Rutier Huși, dl. comisar șef de poliție Bejenaru Mirel și șeful Poliției Municipiului Huși, dl. comisar șef de poliție David Liviu, din motive de ură personală, de răutate, au făcut tot posibilul să-mi întrerupă activitatea în jumătatea a doua a anului 2022, prin trimiterea ilegală, fără acordul meu, solicitare sau consultare din partea mea, în zile libere și în 38 de zile de concediu de odihnă. Am încercat să opresc aceste abuzuri săvârșite asupra mea întocmind rapoarte către șeful I.P.J. Vaslui – comisar șef de poliție Nechita Gabriel, dar toate au rămas fără niciun rezultat. Nici până în acest moment nu am primit răspuns la toate rapoartele înaintate conducerii inspectoralului», spune polițistul.

Polițistul obligat să-și ia concediul forțat a urmat toți pașii regulamentari când a sesizat conducerea IPJ Vaslui

«Către șeful Poliției Municipiului Huși, dl. comisar șef David Liviu, am formulat două rapoarte, iar răspunsurile primite sunt în afara legii. După aceste două rapoarte, m-am adresat conducerii IPJ Vaslui, unde am supus atenției următoarele: – în răspunsurile pe care le-am primit față de cele două rapoarte pe care le-am prezentat șefului Poliției Huși, nu a făcut referire la problemele ridicate; – nu se explică în ce a constat analiza situației, adică nu am fost chemat să fiu pus față în față cu șeful de birou cu privire la planificarea mea în concediul de odihnă; – așa cum se stipulează în articolul 5 din H.G. 1578 din 18 decembrie 2002 este vorba despre o planificare de principiu, concediul de odihnă fiind un drept al polițistului care are drept scop refacerea capacității de muncă și se acordă la cererea acestuia; – concediul de odihnă poate fi fracționat doar la cererea polițistului; – eu am avut discuții telefonice cu șeful de birou Bejenaru Mirel la sfârșitul anului 2021, în care am solicitat concediu de odihnă în prima parte a anului 2022 și acesta mi-a spus că nu se poate și că mă va planifica atunci când este posibil și loc;- nu am luat la cunoștință că în luna octombrie 2022 am fost planificat în concediu de odihnă de către șeful Biroului Rutier Huși și nu am solicitat concediu de odihnă în luna martie și mai 2022, deoarece mi s-a spus că nu este posibil, deoarece alți colegi sunt programați, iar începând cu luna mai 2022 nu am mai solicitat concediu de odihnă având în vedere problemele unui coleg și nu avea cine asigura serviciile; – intenționam să solicit concediu de odihnă în luna decembrie 2022. Nu am concediu de odihnă neefectuat din anii precedenți. Chiar dacă nu aș fi efectuat toate cele 38 de zile de concediu de odihnă aferente, până la sfârșitul anului 2022, am dreptul și intenționam să le efectuez la începutul anului 2023. În consecință, am cerut să fie reanalizată solicitarea mea de a efectua concediul de odihnă în luna decembrie 2022și/sau la începutul anului 2023. Totodată, am denunțat modalitatea abuzivă prin care șeful meu de birou, dl. comisar șef de poliție Bejenaru Mirel, m-a tratat la începutul lunii octombrie 2022 și totodată am solicitat șefului Poliției Huși să ceară conducerii IPJ Vaslui declanșarea imediată făță de Bejenaru Mirel », a mai spus polițistul cu experiență.

Iată de ce polițistul obligat să plece în concediu cere ca Bejenaru Mirel, șeful Biroului Rutier Huși, să fie cercetat de superiorii săi

MOTIVE… Polițistul are suficiente motive să ceară cercetarea șeful Biroului Rutier Huși de către superiori. Iată cum motivează cererea. «Se impune declanșarea cercetării prealabile a lui Bejenaru Mirel pentru toate abuzuri și falsuri pe care le-a comis, astfel:- a emis, în numele meu și fără consultarea mea sau acordul meu, raportul din data de 30.09.2022 prin care eu aș fi solicitat efectuarea de 38 de zile de concediu de odihnă în perioada 03.10-2022-09.11.2022. Acest raport l-am găsit în condica de serviciu și era deja aprobat de dl. comisar șef Bejenaru Mirel. Ori emiterea unui astfel de raport, chiar și baza acelei planificări existente și despre care eu abia în luna octombrie 2022 am luat la cunoștință, în numele meu, fără solicitarea/acordul meu, este un document fals. Ulterior, dl. comisar Bejenaru Mirel revine și emite iarăși, în numele meu, două rapoarte. Primul raport, din data de 03.10.2022, pentru a fi liber în data de 05.10.2022 este emis în numele meu fără ca eu să-l fi solicitat, să-mi fi dat acordul sau măcar înștiințat de această intenție. Mai mult, este aprobat de șeful Biroului Rutier Huși, Bejenaru Mirel, și de șeful Poliției Huși, comisar șef David Liviu. Al doilea raport, din data de 03.10 2022, pentru a fi liber în data de 06.10.2022, este întocmit în aceleași condiții ca primul. Dl comisar șef Bejenaru Mirel emite din nou, în numele meu, un alt raport prin care eu aș fi solicitat concediu de odihnă. Conform acestui raport, eu aș fi solicitat 38 de zile de concediu de odihnă, de această dată în perioada 07.10.2022-13.11.2022. Acest raport nesolicitat de mine este aprobat, din nou, de șeful Biroului Rutier Huși, și de șeful Poliției Huși. Mai mult, aceștia au emis Ordinul de Serviciu, de asemenea nesolicitat de mine, cu data de 04.10.2022. Între timp, m-am adresat cu raport scris și d-lui Inspector șef comisar șef de poliție Nechita Gabriel, al IPJ Vaslui, iar în răspunsul primit se precizează că în lipsa unor motive întemeiate se impune ca eu, până la finele anului 2022, să efectuez concediul de odihnă. Abuzul în serviciu, falsul intelectual și uzul de fals, toate săvârșite în formă continuată de către șeful Biroului Rutier și șeful Poliției Huși, mi-au diminuat veniturile salariale din lunile octombrie și noiembrie 2022. Modalitatea și succesiunea emiterii acestor documente de către șeful de Birou, aprobate de acesta și de șeful Poliției Municipiului Huși, denotă, pe lângă toate formele de infracțiuni de serviciu, o răzbunare a acestora la adresa mea. Nu este deontologic, principial și corect ca un astfel de management defectuos să continue la Poliția Municipiului Huși. Sunt cazuri similare de abuzuri comise de șeful Poliției Municipale Huși, David Liviu, asupra altor colegi de-ai mei polițiști, atât agenți cât și ofițeri. (…) M-am adresat cu rapoarte scrise ierarhic I.G.P.R. -Direcția Control Intern, însă am primit răspunsul primit formulat de Inspectoratul Județean de Poliție Vaslui – compartimentul Control Intern. În adresa primită de la I.G.P.R. mi se comunică faptul că <<la finalizare ați fost informat în scris>>, fapt nereal. Nu am încredere în verificările efectuate de lucrătorii de Poliție din IPJ Vaslui aflați în subordinea actualului desemnat inspector șef – comisar-șef de poliție Nechita Gabriel, deoarece este prieten atât cu șeful Poliției Municipale Huși, comisar-șef David Liviu, cât și cu șeful Biroului Rutier – comisar șef Bejenaru Mirel. Mai mult decât atât, aceștia încă de la început au încercat să ascundă, să mușamalizeze toate faptele ce contravin legii penale, comise de șeful Poliției Municipiului Huși și șeful Biroului Rutier Huși. Planificările mele succesive în concediu de odihnă sunt ilegale, motiv pentru care voi depune plângere penală la Curtea de Apel Iași împotriva numiților David Liviu – șeful Poliției Municipiului Huși, și Bejenaru Mirel – șeful Biroului Rutier Huși pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals”, a declarat polițistul hușean. Lucrătorii Poliției Municipiului Huși speră ca problemele lor să fie rezolvate, iar conducerea să fie schimbată, în așa fel încât astfel de abuzuri să nu mai fie săvârșite.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

65 COMENTARII

 1. Aloooo ….sindicatul diamantul…s-a scurtat asteptarea…..numai Poghirca a luat psihologicul…..Chirila seful imputernicit acum la judiciar si baiatul de aur, nu, de diamant a lui Iovu si Tataru nu a trecut testul…Aloo ,Politia Vaslui , cum mai sta asta acum pe un post pentru care nu e bun la cap ???????

  https://vs.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs/anunt-privind-rezultatul-evaluarii-psihologice-pentru-candidatii-inscrisi-la-concursul-organizat-la-nivelul-inspectoratului-de-politie-judetean-vaslui-pentru-ocuparea-functiei-vacante-de-sef-birou-i-la-biroul-de-investigatii-criminale-din-cadrul-politiei-municipiului-husi

 2. Bai, „Vremea noua”, sunteti penibili, ziar notoriu de partid!
  Articolul nu respecta nicio regula de jurnalism si se vede de la o posta ca e o adunatura de inventii servite pe post de linsaj politic la comanda! De cand a-ti pune oamenii din subordine sa isi faca datoria e „bullying”?! 🤣 Da, stiu, e nasol cand ai un sef care chiar te pune sa iti faci treaba, dar ce sa facem, la munca trebuie sa mai si muncim!
  Mars si mai puneti mana pe o carte de jurnalism! Poate asa veti avea bani din munca cinstita, nu din articole la comanda politica!🤣

 3. Polițistul vătămat ar trebui să formuleze plângere penală la parchet pentru infracțiunile descrise în articol: abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals pentru întregul grup infracțional organizat. Este incredibil ca tocmai poliția să se ocupe cu falsificarea înscrisurilor din mijlocul lor.

  • Nu înțeleg de ce adunarea polițiștilor se face la magazinul lui Popica! Băbuiesc că frații Popica sunt prea deștepți și instruiesc unele loaze din poliție!, care, de obicei, vorbesc numai de pensie!… Dacă acest articol a stârnit atâtea controverse, ceva e putred în Poliția Huși, condusă de niște puțoi, grași și infatuați! Cei cu experiență au plecat de scârbă!

 4. 1. Sindicatul polististilor din România “Diamantul”, am o întrebare pentru voi. Ce se întâmpla in cazul unui accident grav in care polițiștii care sunt de tura nu sunt suficienți? Polițiștii o sa stea acasa pentru ca au viața privată și familie, nu? Este foarte ușor sa iei o căruță de bani, sa nu ai responsabilități și sa ai viața privată. In momentul in care te angajezi ca polițist îți asumi ca va trebui sa fii disponbil in caz de vreo urgentă și sa fii in slujba cetățeanului.
  2. Flavius Gheorghieș este sclavul lui Tătaru și cu asta am spus tot. Ceea ce se ordona, aia se executa. Domnul Tătaru și-a construit ditamai casa și și-a cumpărat apartamente in București plecând de la ANL, toate acestea fiind cumpărate din șpăgile primite din consultații și operații. De ce nu se scrie un articol despre el și despre averea sa? Daca pica Tătaru, picați și voi.
  3. Nu prea le aveți cu limba engleză. Se scrie “bullying”, nu bulling. Dar ce le putem cere unor oameni care nu au dat pe la școala?
  Vremea noua ar trebui sa încetați sa scrieți articole de cacat, având in vedere ca sunt scrise doar pentru a face rău.

 5. Rușine Vremea noua, rușine Flavius Gheorghieș, rușine clanului Tătaru și Iovu. Mai aveți de denigrat imaginea unui om care a ajuns pe funcția de comandant datorită pregătirii militare pe care si-a început-o la vârsta de 14 ani? Cum este posibil sa spuneți ca este “neștiutor de carte” din moment ce omul aceasta este unde este acum datorită învățăturii? Domnule Flavius Gheorghieș câte clase aveți? La cum scrieți, se pare ca nu prea multe. Acest om are 8 ani de pregătire militară. Câți dintre voi se pot lauda cu asta? Domnule Iovu, dacă doriți sa ocupați o funcție de conducere, puneți mâna pe carte și învățați, nu așteptați ca partidul politic sa va pună in funcție. Nu puteți accepta un om integru și corect in funcția de comandant. Doriți ca funcția asta sa fie ocupată de un om ușor de manevrat care sa facă tot ceea ce va doriți voi indiferent ca este corect sau nu. Sunteți in stare sa călcați pe cadavre pentru a ajunge unde vreți. Legat de “crescând mai mult la țara cu văcuța la păscut pe toloaca”, nu consider ca este o rușine sa vii dintr-un mediu rural și sa muncești. Scuza-ne pe noi daca tu te-ai născut in buricul orașului și nu ai muncit in viața ta. In concluzie, domnule Flavius, verificați-va întâi sursele de informare, nu mai scrieți la comanda ce vi se dictează.

  • Si Bejenaru are tot 8 ani pregatire , 4 liceu la politie si 4 academie politie de zi. La fel si Poghirca . Si la examen graniceru Nacu le-a dat note la amandoi . Pai daca au vrut sa se puna cu Toni „haiducu cas de oaie ” pentru comandant adjunct…..

   • Păi normal ,nu știe d-nul Tătaru ce marionetă îi trebuie la conducere.Rușine că și în cea mai importantă instituție și-a băgat coada politica.

  • Vorbești aiurea! Acest David nu își asuma nimic. Ce pregătire? Acum toți polițiștii au școală, inclusiv cel de la poartă, și apoi ce folos ca are liceu și 4 ani academie, sunt agenți cu 2 facultăți iar acest măscărici le vorbește ca la tarla. Dacă e pregătit de ce nu sta pe o funcție de 15 ani…ca e bine și cald de aia

   • Păi au licee agricole, l a veterinar la Murgeni, facultăți la distanță!Sunt slab pregătiți! Vor numai drepturi fără muncă și obligații! Să- i verifice pe toți cât de mult muncesc și cât de bine!

 6. Ce se intampla la politia husi are o singura explicatie ofiteri slab pregatiti agenti plini de autosuficieta si un oras linistit care le da voie sa aiba timp de combinatii…

 7. Juma din militie a facut casa si carat copchii la scoala cat erau la servici, cu David si Poghirca sefi …..acu scuipa unde au lins la greu leprele….

 8. Hai sa nu ne mai ascundem dupa degete. Dupa cate se vede, scandalu a plecat de la acei politisti, care fiind in slujba cetateanului si platit din ban public, fiind planificat de serviciu refuza sa intervina si sa solutioneze problemele cetatenilor, exemplu sofian si filimon andri, sau cel dd ls rutiera pomenit in comentariu de Cock liuigi care , cand are accident, ascunde masina de politie in garaj,fuge acasa si nu mai raspunde la telefon. Ce nu e asa?? Nu asa a fost cu accidentul cu politistul de frontiera, cumatru, de pe bulevard??? Sau vetrisoaia..

 9. Să vă fie rușine, Flavius GHIORGHIEȘ și Vremea Nouă! De unde ați dedus că e neștiutor de carte, că a păscut vaca?
  E absolvent al Liceului de poliție și al Academiei de Poliție București la zi. Poate voi ați păscut vacile și porcii !Ar fi bine să aibă mulți din poliție și voi care scrieți la ziar, studiile și pregătirea comisarului șef comandant! Distrugeți cariera unui profesionist! Ce să facem dacă politica liberală bagă coada și vor să conducă ei tot și toate în frunte cu marele Tătaru și Iovu!

 10. un articol de kkt ,David este un tip prea inteligent sa poate cadea in scandalurile voastre mizerabile de presa aservita PNL. Cum apar comentacii !!!Subordonatii puturosi si corupti .lipsiti de scoala ,mai bine si-ar face treaba pentru care sunt platiti.

 11. Este o adevărată campanie de denigrare a domnului comisar-sef David Liviu, care pare ca a deranjat pe cineva! Se știe ca domnul ofițer este absolvent de Liceu de politie și Academie de Politie, este integru, profesionist și nesantajabil. În aceste condiții trebuie linșat mediatic.

 12. Ziarist de kkat . Ce exprimare e asta …” cu vacuta la pascut .”. Ai facut tu scola cu el bai boule? Sa ne raportam la fapte legale sau ilegale nu la vaci si boi

 13. Daca altcineva a formulat rapoarte de ceoncediu, in fals, in numele politistului, exista o modalitate de cercetare criminalistica numita EXPERTIZA GRAFOSCOPICA, care poate stabili, inclusiv, daca acele rapoarte au fost imprimate de la o anumita imprimanta, precum si expertiza informatica, care poate gasi de hard-disk-ul computerului fisierele temporare generate cu ocazia scrierii documentului, chiar si la ani distanta 😉. Costul expertizelor e platit de vinovat: ori de cel care a scris rapoartele false, ori de polițistul care si-a denuntat calomnios șefii, iar rezultatul expertizei ar fi condamnarea PENALA a vinovatului.
  Desi nu inteleg un lucru: de ce politistii isi imprima rapoartele de concediu? Cerneala de imprimanta e scumpa si e platita de contribuabil. Ii doare manuta sa le scrie cu pixul? Ori au uitat sa scrie de mana? 😁
  Sorry ca am scris 3 comentarii, dar am citit articolul pe bucati, ca n-am avut rabdarea sa-l citesc pana la capat din start, ca m-a enervat nesimtirea unor asa-zis „politisti”.

 14. Cat despre „plecarea din localitate a polițistului de la permanență și neprezentarea din dispoziția [sefului], la unitate”, nu e doar favorizarea infractorului, daca, in acel moment, din cauza absentei politistului s-au produs infractiuni, ci e, mai ales, IRESPONSABILITATE!! Cum sa-ti abandonezi postul?!! Asa ceva e inadmisibil si motiv de concediere IMEDIATA!! Ce e Politia, sat fara caini?!

 15. Stati sa ne intelegem: politistii care au scris acel „raport”, plin de insulte si mistocareala fata de sefii lor – buni sau rai, cum or fi ei, dar, totusi, șefi – spera sa-si rezolve astfel problemele? Eu cred ca vor fi, toti, dati afara. Adica, eu asa as face, daca as fi factor decizional. Orice astfel de raport ar trebui sa contina fapte obiective si sa fie formulat decent si respectuos. Nerespectarea acestor reguli arata ca autorii „raportului” sunt incapabili sa realizeze ca lucreaza intr-o INSTITUTIE PUBLICA. Altfel, e o bataie de joc, nu atat fata de cei pe care ii critica ci, mai ales, fata de factorul decizional caruia ii este adresat. Dar… asta este Romania, tara in care nu mai avem respect fata de nimeni si nimic si unde luam totul la misto. De aia si suntem luati la misto de toata lumea.
  Cat despre planificarea concediilor intr-o astfel de instituție, e clar ca toata lumea vrea in iulie si august. Doar ca, din pacate, nu se poate, ca ar trebui inchisa politia in acele luni 😁

 16. Dați importantă tuturor martalogilor. Ce putere are nea’ comandatul asta, sa pună pe unu sa-i rezerve parcarea si sa semneze pe adrese? Sunteți nebuni, oamenii aceștia devin importanți deoarece scrieți despre ei. Un fâs de funcționar public intre-un fâs de oraș!

 17. Așa arată democrația în poliție și noua față a poliției! De unde bărbăție, de unde maturitate, de unde bun simț? O instituție care se scaldă în lături, o instituție care nu se mai bazează pe reguli de subordonare corecte,…… o instituție în derivă, cu oameni în derivă!
  Dragi polițiști, dragi sindicate! Dacă ați ajuns să vă spălați problemele prin ziare ( când aveți în voi bărbăție, instanțe judecătorești), nu sunteți mai departe de două fetișcane, maximum de liceu care se păruie și se zgârie ușor cu unghiuțele. Și deși sunt f multe femei angajate în poliție, văd că mahalagismul este în rândul bărbaților. Bravo! O să vreți autoritate și respect în stradă!,, Luați un morcov și deveniți bărbați „!

 18. Până nu dispar din sistem jegurile comuniste nu va fi bine, nu ai cum să-ți spui punctul de vedere ca ,,șefii,, știu tot, niște prosti crescuți sub aripa unor securiști, săi ferească Sfântul de o revolta națională ca mor ca proștii în birou.

 19. Se vede de la o posta ca toate comentariile au fost scrise de una, maxim doua persoane, cum a venit ordinul! Indiferent ce a urmărit acel polițist de la Rutiera, cum si-a calculat el pensia, cum si-a programat liberele, ce au făcut Bejenaru ai David se numește infracțiune și punct! Restul e cancan! Controlul intern de la IPJ Vaslui doarme pe el, au fost atâtea cazuri grave peste care s-a pus batista! Apropo, polițistul cu morcovul în anus a rămas în sistem, își ridica și în prezent salariul de la IPJ? Și apoi va plângeți ca alții denigrează imaginea instituției…Voi sunteți primii care o faceți, toți cei care știți ce e în interiorul ei, știți cu ce exemplare suntem nevoiți sã lucram, dar nu ziceți nimic, de teama sa nu va pierdeți privilegiile! Preferați sa pupați în fund în loc sa luați atitudine!

  • Facetii vedeta si pe politistii nemultumiti, ca doar sunt in slujba cetatenilor, sunt platiti din bani publici si trebuie sa fie promti in rezolvarea problemelor cetatenilor. Nu sa fie indiferenti. Am steptat doua ore in fata politiei pana a venit unul, doar sa maaudieze, da sa-mi mai gaseasca bunul furat??? Rusinica….

 20. E rau șeful Poliției? De-asta , polițiștii cu mașinile de serviciu fac pelerinaj pe la garajul unui coleg polițist, unde mănâncă si beau?
  (garajul e transformat în bucătărie)
  Nu va este rusine sa improscati cu noroi un om care cere corectitudine, si acela e comisarul șef?

 21. Bai nea politistu de la rutiera, hai ca nu inteleg iesirea ta?? Poi cei doi sefi ti-au dat salariu de excelenta (că asta e regula de acordare, ei sa te propuna), si tot ei te-au trimis in concediu de odihna??? Ceva e putred la mijloc… Se pare ca si-au dat seama, ca nu meriti salariul.
  Dar totusi, tu cat vroiai sa incasesi, pentru calculul pensiei, mai mult ca seful ipj??

 22. In fapt, distinsul politist rutier își dorea să lucreze în continuare fără a-și lua concediul legal pentru a-și face o bază cât mai mare pentru pensie. Apoi la iesirea la pensie ar fi cerut plata zilelor de concediu neefectuate !?
  Pare evident că tocmai practica dumnealui este nelegală!
  Dar e pe principiul “hai să scuipăm și să denigrăm instituția care mi-a acordat atâtea facilități până acum”, cu ajutorul unor sindicaliști care ar avea locul asigurat la Bălăceanca, apeleză la fițuica asta mizerabilă și aruncă cu noroi în miile de profesioniști rămași în sistem.
  Să vă fie rușine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.